Spausdinti

Pudingai, jie šiap jau turi kažkokio iškilmingumo, kai susiraitęs savo patogiame fotelyje, gali mažais šaukšteliais skanauti ir mėgautis kiekvienu sodriu, šokoladiniu ir komfortišku šaukšteliu gardėsio, lengvai slystančio gomuriu… Savaitgalio ar šventinis desertas. Vasara ar žiema, pavasaris ar ruduo, jis tinkamas visais metų laikais!

Kakavinis šokoladinis pudingas

0
17
Porcijos
4 asm.

Reikės:

65 g tamsaus rudojo cukraus
2 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolo (20 g)
2 šaukštų 99% kakavos miltelių „Beatos Virtuvė
gero žiupsnio druskos
400 ml pieno
100 ml 35% grietinėlės
50-80 g juodojo ar pieniško šokolado
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vidutiniame prikaistuvyje sumaišome cukrų, krakmolą, kakavą ir druską. Supilame pieną, grietinėlę ir išmaišome plakikliu.

2

Užkaičiame ir verdame ant vidutinės ugnies vis pamaišydami.  Kai jau pradeda po truputį burbuliuoti, maišome nuolat, nes pradės pudingas tirštėti. Nuimame nuo ugnies ir įdedame šiek tiek pasmulkintą šokoladą. Jei norite saldesnio pudingo, tai dėkite daugiau šokolado, bet užtenka ir 50 g.

3

Supilkite pudingą į serviravimo stiklines ar indelius, ir uždenkite maistine plėvele. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Prieš patiekdami, uždėkite plaktos grietinėlės, šokolado drožlių ar riešutų.

4

O grietinėlę pasidarysite paprastai: gerai išplakite riebią grietinėlę su cukraus pudra ir viskas. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O aš niekur nerandu Beatos kakavos… Buvo iki parduotuvių sąrašas, bet kelias apėjau, o ten salės darbuotojai net nėra girdėję apie šią kakavą.

  2. Beatos kakavą aš irgi sunkiai radau IKI. Buvo padėta ne prie kakavos, o kur kepimo milteliai ir kiti kepinių priedai. Darbuotojai paklausus irgi nežinojo…

  3. Miela BEATA noriu jūsų paklausti vieno recepto tai voverusku virimas aliejuje būsiu dekinga jei jūs žinote

  4. Laba diena,
    Beata norėjau Jūsų paklausti ar rudasis cukrus turi buti „Farinas” ar tiesiog gali buti sausas rudasis cukrus?

Rašyti komentarą