8241
Beatos virtuvė

Kakavinis šokoladinis pudingas

(17)
Reikės:
  • 65 g tamsaus rudojo cukraus
  • 2 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolo (20 g)
  • 2 šaukštų 99% kakavos miltelių „Beatos Virtuvė
  • gero žiupsnio druskos
  • 400 ml pieno
  • 100 ml 35% grietinėlės
  • 50-80 g juodojo ar pieniško šokolado

Pudingai, jie šiap jau turi kažkokio iškilmingumo, kai susiraitęs savo patogiame fotelyje, gali mažais šaukšteliais skanauti ir mėgautis kiekvienu sodriu, šokoladiniu ir komfortišku šaukšteliu gardėsio, lengvai slystančio gomuriu… Savaitgalio ar šventinis desertas. Vasara ar žiema, pavasaris ar ruduo, jis tinkamas visais metų laikais!

Vidutiniame prikaistuvyje sumaišome cukrų, krakmolą, kakavą ir druską. Supilame pieną, grietinėlę ir išmaišome plakikliu. Užkaičiame ir verdame ant vidutinės ugnies vis pamaišydami.  Kai jau pradeda po truputį burbuliuoti, maišome nuolat, nes pradės pudingas tirštėti. Nuimame nuo ugnies ir įdedame šiek tiek pasmulkintą šokoladą. Jei norite saldesnio pudingo, tai dėkite daugiau šokolado, bet užtenka ir 50 g.

Supilkite pudingą į serviravimo stiklines ar indelius, ir uždenkite maistine plėvele. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Prieš patiekdami, uždėkite plaktos grietinėlės, šokolado drožlių ar riešutų.

O grietinėlę pasidarysite paprastai: gerai išplakite riebią grietinėlę su cukraus pudra ir viskas. Skanaus!

pudingas

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,33 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Linara parašė:

    Laba diena,
    O Beatos desertų ir kepinių kakava netinka?

  2. Inga parašė:

    O aš niekur nerandu Beatos kakavos… Buvo iki parduotuvių sąrašas, bet kelias apėjau, o ten salės darbuotojai net nėra girdėję apie šią kakavą.

  3. egle parašė:

    Beatos kakavą aš irgi sunkiai radau IKI. Buvo padėta ne prie kakavos, o kur kepimo milteliai ir kiti kepinių priedai. Darbuotojai paklausus irgi nežinojo…

  4. Donata parašė:

    Sveiki, kur yra pirkt kukuruzo krakmolo? Prie kokiu prekiu jis dazniausiai buna?

  5. Margarita parašė:

    Beata, ar kukurūzų krakmolą galima keisti bulvių krakmolu?
    Ačiū.

  6. Urtė parašė:

    Beata, kuo galima būtų pakeisti kukurūzų krakmolą, nes esu alergiška? ačiū 🙂

  7. virginija parašė:

    Miela BEATA noriu jūsų paklausti vieno recepto tai voverusku virimas aliejuje būsiu dekinga jei jūs žinote

  8. dainora parašė:

    o vieoj beatos virtuve milteliu kas tinka dar

  9. Rimgaudas parašė:

    Laba diena,
    Beata norėjau Jūsų paklausti ar rudasis cukrus turi buti „Farinas“ ar tiesiog gali buti sausas rudasis cukrus?

  10. Monika parašė:

    Beata,
    O jeigu nedesiu sokolado, ar reikia didinti cukraus kieki?
    Aciu

  11. Giedrė parašė:

    Labai skanus 😉

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.