8241
Beatos virtuvė

Gyoza koldūnai iš Rytų

(9)
Reikės:
  • Įdarui:
  • kiaulienos
  • krevečių
  • tarkuoto imbiero
  • kiniško kopūsto
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 šaukštelio sojos
  • šiek tiek druskos
  • kalendros
  • laiškinių svogūnų
  • 1 kiaušinio
  • Vilgalui:
  • 1 šaukštelio aliejaus
  • 1 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus
  • lygiom dalim: sojos padažas
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero
  • čili pipiro (pagal skonį)
  • smulkintos kalendros

Apie šiuos koldūnus daugiau galite pasiskaityti viską žinančioje Wikipedijoje. Bet esmė tokia – kinai yra tikrieji koldūnų specialistai ir meistrai, jų dim sum nėra lygių. Čia tokia supaprastinta versija, kurią aš gaminu savo draugėms. Mes laidoje gaminome naudodami Viduklės tešlą, nes jos pasidarėme labai gausiai ir ji puikiausiai tiko. Tik įdaras ir pagardai kitokie, taip pat ir virimo būdas skiriasi.

Gaminame koldūnus:

Iškočiojame tešlą, su stikline išspaudžiame skritulius,  viduryje sudedame įdarą, sulenkiame ir suspaudžiame juos kaip armonikėlę.

Į keptuvę įpilame šaukštą aliejaus ir šiek tiek skrudintų sezamų aliejaus, įkaitiname ir dedame koldūnus. Šiek tiek leidžiame pakaisti, įpilame vandens ir uždengiame dangčiu kokioms 5 minutėmis. Tokius koldūnus galima išvirti, išgarinti garuose.

Valgome su pagaliukais, pamirkydami į vilgalą.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. oho ohoho parašė:

    o kiek reikia deti kinisko kopusto i kinisku koldunu idara – ar tiek pat, kiek kiaulienos farso?

  2. balandeliai parašė:

    visada norejau ismokti, rytoj bandysiu pagaminti 🙂

  3. ieva parašė:

    visada norejau ismokt bet jau ne pirma kart isitikinu kad su aprasymais beatai nekas..kaip tesla daryti taip ir neparasyta

  4. Donata parašė:

    O kaip paruosti idara?Truksta informacijos…

    • Vytautė parašė:

      Nejaugi Jūs tokios žioplos,kad visų produktų iš sąrašo negalite į vieną dubenį sudėti ir sumaišyti.

      • giedre parašė:

        bijau, kad tada iseitu nelabai kokia gyoza versija 😀 informacijos tikrai noretusi issamesnes. tesla labai svarbu, bet idaras juk yra pagrindas gardiems kolduniukams…

  5. Justinas parašė:

    Blondinėms net blynų tešlai reikia tikslaus recepto.. (Faktas) 😀

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.