Spausdinti

Sojos padažas – sūrumas, skonio gelmė ir stebuklingasis umami skonis… drumstos obuolių sultys saldumui ir rūgštelei… Ir ką jus sau galvojate, derinys super geras, rezultatas: goslus intensyvus salsvai rūgštus jautienos troškinys…

Jautienos troškinys su obuolių sultimis ir moliūgu

0
komentarai
3
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
2 val. 30 min.

Reikės:

600 g jautienos kumpio
2 šaukštų ruginių pilnagrūdžių miltų
8 šaukštų sojos padažo (gerą rinkitės, prašau)
1 šaukšto Worcesterio padažo, originalaus Lea & Perrins pageidautina... (yra Marks & Spencer jo pirkti , verta verta įsigyti)
300 ml obuolių sulčių
pipirų
svogūno arba poro
vienos morkos
3 gerų lauro lapų
alyvuogių aliejaus apkepti
pabaigai kokių 400 g moliūgo muskatinio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsą supjaustykite plonais pailgais gabaliukais, pabarstykite pipirais ir miltais.

2

Į puodą pilkite porą šaukštų aliejaus ir per keletą kartų apkepinkite mėsą. Svarbu, kad bent pusė mėsos gražiai apskrustų, tai tikrai svarbu.

3

Porą supjaustykite ir dėkite prie mėsos, tada morką. Ir leiskite dar vos pasitroškinti minučių penketą.

4

Dabar jau pilkite sojos padažą, Worcesterį ir obuolių sultis, dėkite lauro lapus beigi dar juodų pipirų.

5

Uždenkite, troškinkite apie pusantros valandos ant nedidelės ugnies, bet tiks ir ilgiau – kuo ilgiau, tuo geriau.

6

Pabaigoje sudėkite moliūgą ir leiskite dar pusvalandį viskam pasitroškinti.

Ingredientai
Alternatyva

Jei neturite moliūgo – galite pabaigai įdėti cukinijų ar morkų daugiau.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ar tiesa, kad prekybos centruose randamuose populiariuosiuose sojų padažuose yra tik druska, dažai ir vanduo? 🙂 Durnas klausimas, bet aš net per teliką tokią versiją girdėjau. 🙂 O labai mėgstu jį, ypač su trupučiu citrinų sulčių, tai galvoju – ar nenusinuodysiu? Pas mane jo litras sueina per mėnesiuką kaip niekur nieko. 🙂 Kaip žinoti, koks sojų padažas yra geras, kaip išsirinkti?

  2. Taip, Jūs teisi. dauguma sojų padažų yra niekam tikę, bet yra ir prekybos centruose yra vertų dėmesio, tik reikia atidžiau sudėtį perskaityti.
    Cituoju dalį straipsnio, kurį kaip tik šia tema neseniai radau:
    ,,Jeigu ant pakuotės surašyti tik keturi ingerdientai: vanduo, sojos pupelės, kviečiai ir druska – reiškia produktas pagamintas natūralios fermentacijos būdu. Tačiau jei ten dar aptiksite dažiklių, konservantų, kvapiklių – tai pusfabrikatis. Apie tai, kad padažas natūralus gali byloti ir jo kaina: natūraliai fermentuoti sojų padažai brangesni.”

  3. Labai skanus troškinys! Šeima labai gyrė… Mėsa tiesiog burnoj tirpo. Šįvakar gaminsiu vėl. Ačiū už puikų jautienos receptą!

Rašyti komentarą