8241
Beatos virtuvė

Japoniškas sūrio tortas

(49)
Porcijos: 10-12
Reikės:
  • 250 g grietinėlės sūrio „Philadelphia"
  • 6 kambario temperatūros kiaušinių
  • 140 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 100 ml pieno
  • 1/2 citrinos sulčių ir žievelės
  • 60 g miltų
  • 20 g kukurūzų krakmolo
  • Papuošimui:
  • šviežių uogų ir cukraus pudros

Tai labai madingas, labai kaprizingas japoniškas sūrio tortas, kurį mano laidos rubrikoje „Mano firminis tortas“ – kepė Lina Geštautaitė iš Tauragės.  Žinote, jis toks truputį liūlantis, kurį galima valgyti ir karštą, ir šaltą, ir su uogom, ir su šokoladu. Svarbiausia šiame pyrage – torte, tai gerai išplakti baltymus, kad jie standūs būtų, išlaikytų formą, ir juos jau sujungus su sūrio mase, ta visa masė buti puri ir oriška, nes jeigu nepakankamai išplaksite baltymus, tai baltymai neišlaikys sūrio masės ir nutekės į apačią (tuomet apačia bus kieta, o baltymų plutelė viršuje puri). Taigi, kantrybės ir bandome.

Pradėkime. Įkaitiname orkaitę iki 140ºC arba 120ºC, priklausomai nuo jūsų orkaitės, (režimu – viršus/apačia), įdedame didesnę kepimo formą su vandeniu. Išklojame 20 cm skersmens skardą kepimo popieriumi (jei kepate atsegamoje kepimo formoje, tai apačią išklojame aliuminio folija.

Garų vonelėje pakaitiname sviestą, grietinėlės sūrį „Philadelphia“ ir pieną. Tuomet suberiame 70 g cukraus, išmaišome. Į visą masę įsijojame miltus su kukurūzų krakmolu ir gerai išmaišome. Į tą pačią masę įmaišome 6 kiaušinio trynius, sudedame nutarkuotą citrinos žievelę ir supilame citrinos sultis.

Kitame dubenyje išplakame kiaušinio baltymus su likusiais 70 g cukraus iki minkštų putų, baltymas turi „laikyti snapelį“, apvertus dubenį baltymai neturėtų iš jo kristi. Tik svarbu ir neperplakti, kad baltymus sumaišius su ištirpinta sūrio, sviesto, pieno ir kiaušinių mase, jie būtų kaip viena puta. Baltymus dalimis įmaišome į sūrio masę.  Gautą masę supilame į skardą, ją keliskart trinktelime į stalą, kad iššoktų burbuliukai ir pyragas „nesusprogtų“, nesutrūkinėtų.

Kepame orkaitėje trimis etapais : 1) 120ºC– 20min. 2) 150ºC– 20min., dabar atidarome orkaitės dureles garams išleisti, suskaičiuojame iki dešimties, uždarome dureles, nustatome temperatūrą 120ºC -130ºC ir kepame dar 40min. Dabar orkaitę išjungiame, atidarome jos dureles, išleidžiame garus ir palaikome tortą orkaitėje dar 10 minučių. Ištraukiame, palaukiame, kol kepinys visiškai atvės, puošiame uogomis ir skanaujame.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (61 balsai, vidurkis: 3,69 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Dovilė parašė:

    Šiek tiek aprašymas skirias nuo laidoje pasakojimo, bet man nepaskrudo viršus nei kiek. Bet realiai gavosi. Kitąsyk didinsiu temperatūros iki 140, bus įtariu geriau. Jis valgomas atveses tik, taip? Vėdinti vesinti šaldytuve ar kambario temperatūroje? Ačiū už receptą.

    • Daiva parašė:

      O šiaip sužavėjo ar nelabai? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Dovile, taip, truputį su kaprizais šis tortas, LABAI jis priklauso nuo konkrečios orkaitės, gali būti, kad su jūsiške 10-20 laipsnių aukštesnės temperatūros visuose etapuose reikia. Čia jau tik praktikoje pasimato, nes kiek orkaičių, tiek charakterių. Valgyti galima ir šiltą, ir jau visai atvėsusį.

      • Dalia parašė:

        Bandžiau ir aš, bet, matyt, orkaitė buvo kalta, nes, kai po 15 min reikėjo pakelti temperatūrą iki 150 ir kepti 20 min., tai beveik visą tą laiką temperatūra tik kilo ir pasiekė reikiamą po 15 minučių :(( . Torto skonis buvo geras, bet jokio traškėjimo nesijuto, jis buvo kažks minkštas

  2. Jurate parašė:

    O koks kepimo režimas turėtü büti? Viršus ir apačia? ar kažkas kito?

  3. Rasite parašė:

    Pavyko puikei galvojau ,kad bus sudetingiau

  4. Goda parašė:

    Puikus! Nesunkiai pagaminamas ir greitai išnykstantis nuo stalo

  5. Dalia parašė:

    Niekur nerašo kiek į skardą pilti vandens. Du kartus pyragas subliuško iškepęs, manau, dėl neišgaravusio kepimo metu viso vandens. Trečią kartą pyliau tik vieną puodelį ir pavyko. Naudojau ne Philadelphia, o pigesnį lenkišką kreminį sūrį. Nepavykę du kartai buvo saldi kiaušinienė, pavykęs trečias pyragas nuostabus!

  6. Roberta parašė:

    Turiu rikotos saldytuve, ar nesigautu su siuo suriu? Bandziau su maskarpone liuks gavosi. Galvoju gal su liesesniu irgi iseitu????

  7. Dalė parašė:

    Labai noriu pabandyti šį tortą, bet apvažiavau daugybę parduotuvių ir niekur neradau grietinėlės sūrio. Visur įvardyta Philadelphia tepamas sūris. Ar tai ta pati prekė?

  8. Agne parašė:

    Norejau pasiteirauti, ar viska gerai padariau: kai istraukiau is orkaites, tai buvo issiputes, o veliau susmuko. Kokia klaida padariau? Gal nereikejo is vandens isimti, kol neatveso? Dekoju

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Agne, taip ir būna, išsipučia, o vėliau susmega šiek tiek, bet neturėjo labai labai jau susmegti..baltymai kepant išsipučia, tačiau ir išlaiko forma. Po kepimo pabaigos, reikia dar palaikyti orkaitėje dešimt minučių.

  9. Karolina parašė:

    O kokio skersmens formą naudojote kepant šį tortą?

  10. Reda parašė:

    Nemačiau laidos, o kepu ne taip jau dažnai.. gal galite paaiškinti kaip čia su tuo vandeniu? Kepimo formą, kurioje torto masė, dedame į didesnę skardą, į kurią įpilame vandens? ar ne taip suprantu?

  11. Do parašė:

    Ar butu galima vietoj kukuruzu krakmolo deti bulviu krakmola?

    • Beata Nicholson parašė:

      Kukurūzų krakmolas labiau naudojamas konditerijoje, bulvių – kulinarijoje. Manau, kad galima dėti ir bulvių, bet jis yra stipresnis, tai reikėtų kažkiek pamažinti. Kadangi nebandžiau su bulvių krakmolu, nesu tikra kaip gausis, bet tikrai gausis. sekmės

  12. Dalė parašė:

    Ar galima vietoj kukurūzų krakmolo dėti bulvių krakmolą?O gal galima tiesiog daugiau įdėti miltų?

  13. Ilona parašė:

    Sveiki.Ar teisingai supratau,kad formos tepti riebalais nereikia?Dėkoju už atsakymą.

  14. Evelina parašė:

    Siandien pabandeme. Atidarius truputi isleisti garams ir palaikyti 10min ne isejo ne vienas garas :)))
    Tortas neturetu iskilti kaip sufle? Nelabai pamenu jau laida na bet mum tik truputi issipute, graziai paskrudo. Prapjovus iskepes tik pats dugnaz toks slapokas. Buvo ir ale tas traskesiukas lyg burbuliukai sproginetu bet labai saldaus omleto skonis nors visko pagal recepta.
    Gal per daug vandens buvo, kiek jo pilti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Evelina, taip, i6kilti turi kaip suflė, ir tikrai matosi pakilimas, dugnas jei plona juostele šlapesnis, tai gerai, skonis vieniems patinka, kitiems tikrai sako kad primena omletą…bet toks jau jis. Vandens skardoje turi būti iki pusės torto formos, ne per daug, žinoma.

  15. Milda parašė:

    Sveika, Beata, neseniai kepiau šį pyragą, skonis buvo tikrai neblogas, tačiau galbūt žinote, kodėl jis man visiškai nepakilo, atrodo kepiau kaip nurodyta, tačiau pakilęs orkaitėje kelis centimetrus, galiausiai vistiek visas subliuško.

  16. kristina parašė:

    Norėjau pasiteirauti, vaizdo įraše sakoma, kai iškepa palikti orkaitėje 10 min. užrašyta iškepus atidaryti ir palikti orkaitėje, taip kaip reikia daryti? ačiū

  17. Dovile Svetikiene parašė:

    Aš naudoju maskarponę ir kad nebūtų kiaušinienės skonio, dedu visos citrinos sultis

  18. INA parašė:

    Sveiki, ar gausis sis pyragas su MASKARPONE??? ACIU

  19. Greta, 19m. parašė:

    Labai skanus tortas, gavosi iš pirmo karto! Su braškėmis ant viršaus atrodė lyg iš reklamos.
    Dariau senelio gimtadieniui, gavau daug komplimentų:)
    Ačiū už receptą:)

  20. Gieddre parašė:

    Viskas puikiai pavyko!!!!! Aciu uz recepta

  21. Jūratė parašė:

    Sveiki, ar galit man suteikti informacijąkaip atrodo tas philadelphia sūris? Vieną kartą nusipirkau į torto kremą pilką dėžutę philadelphia sūrio,bet man kremas visai neskanus gavosisūrus kažkoks. Ar ne tą nusipirkau? ačiū už atsakymą

    • Beata Nicholson parašė:

      Jūrate, taip, jūs teisi – Philadelphia sūris turi šiek tiek sūrumo, bet saldžiuose kepiniuose tas subtilus sūrumas labai puikiai tinka, subalansuoja kitus skonius. Jei nemėgstate Philadelphia sūrio, desertuose naudokite maskarponę – šis sūris labai panašios konsistencijos, tik natūraliai salstelėjęs.

  22. Raimonda parašė:

    Sveiki, norėjau paminėti šio recepto esminę klaidą, kodėl daugumai neiškilo,sukrito…nepaminėta svarbiausia kad baltymai turi būti šalti ir neplakti kartu su cukrum…sunkiai plakasi…ilgiau paplakus tinkami tik morengui,visą cukrų iškart sudėkite į pirmą masę.Žodžiu plakite atšaldytus baltymus be cukraus ir bus liux:) o kodėl nepaminėta recepte? manau dėl to kad jei kiekviena šeimininkė galėtų išsikepti, tuomet Tauragėje neparduotų tų pyragų po 13 eur…? namuose savikaina max gaunasi 4 eur, elektros kepimui neskaičiuojant.Tikrai, tik paprastas putėsis šis pyragas:)

    • Indre parašė:

      Raimonda, atleiskite, bet nesutinku visiskai, kad baltymai turi buti salti. Plakant kiausiniu baltymus jie visada turetu buti kambario temperaturos, nes tik tada jie issiplaks iki reikiamo turio. Morengas su tokiu mazu kieku cukraus, ko gero, nesigautu, nes kiausinio baltymu ir cukraus santykis stabiliam morengui iskepti yra 1:2

  23. Monika parašė:

    Man labai patiko,taip pat ir seimai . Kepu jau trecia karta ir tikrai ne paskutini ,cia mano favoritas 🙂

  24. Jurgita parašė:

    Nors ir pavyko iš pirmo karto, tačiau antrąkart nekepsiu. Produktai nepigūs, o skonis labai gaila tačiau niekuo neypatingas…:(

  25. greta parašė:

    sveiki,gal esat rade sio recepto video LRT mediatekoje? pasidalinkit nuoroda,aaciuuu

  26. Jurgita parašė:

    Sveiki norėjau pasiteirauti ar galima kepti silikoninėja apvaliova kepimo formoja ar turi buti butinai metaline ?

  27. Indre parašė:

    Laba! Oj, kpks šitas ‘drebulys’ geras! Aš iki pilnos laimės dar įsijoju matcha’os miltelių – spalva nereali!!! Reiks pabandyti ir Jūsų receptą.

  28. Adriana parašė:

    Laba diena. Jeigu darysiu tortą iš dvigubai visų produktų, ar reikės kepti ilgiau ir ant aukštesnės temperatūros? Ar išliks laikas ir temperatūra ta pati?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.