Spausdinti

Tai labai madingas, labai kaprizingas japoniškas sūrio tortas, kurį mano laidos rubrikoje „Mano firminis tortas“ – kepė Lina Geštautaitė iš Tauragės.  Žinote, jis toks truputį liūlantis, kurį galima valgyti ir karštą, ir šaltą, ir su uogom, ir su šokoladu. Svarbiausia šiame pyrage – torte, tai gerai išplakti baltymus, kad jie standūs būtų, išlaikytų formą, ir juos jau sujungus su sūrio mase, ta visa masė buti puri ir oriška, nes jeigu nepakankamai išplaksite baltymus, tai baltymai neišlaikys sūrio masės ir nutekės į apačią (tuomet apačia bus kieta, o baltymų plutelė viršuje puri). Taigi, kantrybės ir bandome.

Japoniškas sūrio tortas

0
komentarai
49
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
30 min.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 30 min.

Tortui

250 g grietinėlės sūrio „Philadelphia"
6 kambario temperatūros kiaušinių
140 g cukraus
60 g sviesto
100 ml pieno
1/2 citrinos sulčių ir žievelės
60 g miltų
20 g kukurūzų krakmolo

Papuošimui:

šviežių uogų ir cukraus pudros
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 140ºC arba 120ºC, priklausomai nuo jūsų orkaitės, (režimu – viršus/apačia), įdedame didesnę kepimo formą su vandeniu. Išklojame 20 cm skersmens skardą kepimo popieriumi (jei kepate atsegamoje kepimo formoje, tai apačią išklojame aliuminio folija.

2

Garų vonelėje pakaitiname sviestą, grietinėlės sūrį „Philadelphia” ir pieną.

3

Suberiame 70 g cukraus, išmaišome. Į visą masę įsijojame miltus su kukurūzų krakmolu ir gerai išmaišome.

4

Į tą pačią masę įmaišome 6 kiaušinio trynius, sudedame nutarkuotą citrinos žievelę ir supilame citrinos sultis.

5

Kitame dubenyje išplakame kiaušinio baltymus su likusiais 70 g cukraus iki minkštų putų, baltymas turi „laikyti snapelį”, apvertus dubenį baltymai neturėtų iš jo kristi. Tik svarbu ir neperplakti, kad baltymus sumaišius su ištirpinta sūrio, sviesto, pieno ir kiaušinių mase, jie būtų kaip viena puta.

6

Baltymus dalimis įmaišome į sūrio masę.  Gautą masę supilame į skardą, ją keliskart trinktelime į stalą, kad iššoktų burbuliukai ir pyragas „nesusprogtų”, nesutrūkinėtų.

7

Kepame orkaitėje trimis etapais : 1) 120ºC– 20min. 2) 150ºC– 20min., dabar atidarome orkaitės dureles garams išleisti, suskaičiuojame iki dešimties, uždarome dureles, nustatome temperatūrą 120ºC -130ºC ir kepame dar 40min. Dabar orkaitę išjungiame, atidarome jos dureles, išleidžiame garus ir palaikome tortą orkaitėje dar 10 minučių. Ištraukiame, palaukiame, kol kepinys visiškai atvės, puošiame uogomis ir skanaujame.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Šiek tiek aprašymas skirias nuo laidoje pasakojimo, bet man nepaskrudo viršus nei kiek. Bet realiai gavosi. Kitąsyk didinsiu temperatūros iki 140, bus įtariu geriau. Jis valgomas atveses tik, taip? Vėdinti vesinti šaldytuve ar kambario temperatūroje? Ačiū už receptą.

  2. Niekur nerašo kiek į skardą pilti vandens. Du kartus pyragas subliuško iškepęs, manau, dėl neišgaravusio kepimo metu viso vandens. Trečią kartą pyliau tik vieną puodelį ir pavyko. Naudojau ne Philadelphia, o pigesnį lenkišką kreminį sūrį. Nepavykę du kartai buvo saldi kiaušinienė, pavykęs trečias pyragas nuostabus!

  3. Labai noriu pabandyti šį tortą, bet apvažiavau daugybę parduotuvių ir niekur neradau grietinėlės sūrio. Visur įvardyta Philadelphia tepamas sūris. Ar tai ta pati prekė?

  4. Norejau pasiteirauti, ar viska gerai padariau: kai istraukiau is orkaites, tai buvo issiputes, o veliau susmuko. Kokia klaida padariau? Gal nereikejo is vandens isimti, kol neatveso? Dekoju

  5. Nemačiau laidos, o kepu ne taip jau dažnai.. gal galite paaiškinti kaip čia su tuo vandeniu? Kepimo formą, kurioje torto masė, dedame į didesnę skardą, į kurią įpilame vandens? ar ne taip suprantu?

  6. Siandien pabandeme. Atidarius truputi isleisti garams ir palaikyti 10min ne isejo ne vienas garas :)))
    Tortas neturetu iskilti kaip sufle? Nelabai pamenu jau laida na bet mum tik truputi issipute, graziai paskrudo. Prapjovus iskepes tik pats dugnaz toks slapokas. Buvo ir ale tas traskesiukas lyg burbuliukai sproginetu bet labai saldaus omleto skonis nors visko pagal recepta.
    Gal per daug vandens buvo, kiek jo pilti?

  7. Sveika, Beata, neseniai kepiau šį pyragą, skonis buvo tikrai neblogas, tačiau galbūt žinote, kodėl jis man visiškai nepakilo, atrodo kepiau kaip nurodyta, tačiau pakilęs orkaitėje kelis centimetrus, galiausiai vistiek visas subliuško.

  8. Norėjau pasiteirauti, vaizdo įraše sakoma, kai iškepa palikti orkaitėje 10 min. užrašyta iškepus atidaryti ir palikti orkaitėje, taip kaip reikia daryti? ačiū

  9. Aš naudoju maskarponę ir kad nebūtų kiaušinienės skonio, dedu visos citrinos sultis

  10. Labai skanus tortas, gavosi iš pirmo karto! Su braškėmis ant viršaus atrodė lyg iš reklamos.
    Dariau senelio gimtadieniui, gavau daug komplimentų:)
    Ačiū už receptą:)

  11. Sveiki, ar galit man suteikti informacijąkaip atrodo tas philadelphia sūris? Vieną kartą nusipirkau į torto kremą pilką dėžutę philadelphia sūrio,bet man kremas visai neskanus gavosisūrus kažkoks. Ar ne tą nusipirkau? ačiū už atsakymą

  12. Sveiki, norėjau paminėti šio recepto esminę klaidą, kodėl daugumai neiškilo,sukrito…nepaminėta svarbiausia kad baltymai turi būti šalti ir neplakti kartu su cukrum…sunkiai plakasi…ilgiau paplakus tinkami tik morengui,visą cukrų iškart sudėkite į pirmą masę.Žodžiu plakite atšaldytus baltymus be cukraus ir bus liux:) o kodėl nepaminėta recepte? manau dėl to kad jei kiekviena šeimininkė galėtų išsikepti, tuomet Tauragėje neparduotų tų pyragų po 13 eur…? namuose savikaina max gaunasi 4 eur, elektros kepimui neskaičiuojant.Tikrai, tik paprastas putėsis šis pyragas:)

  13. Man labai patiko,taip pat ir seimai . Kepu jau trecia karta ir tikrai ne paskutini ,cia mano favoritas 🙂

  14. Nors ir pavyko iš pirmo karto, tačiau antrąkart nekepsiu. Produktai nepigūs, o skonis labai gaila tačiau niekuo neypatingas…:(

  15. Sveiki norėjau pasiteirauti ar galima kepti silikoninėja apvaliova kepimo formoja ar turi buti butinai metaline ?

  16. Laba! Oj, kpks šitas ‘drebulys’ geras! Aš iki pilnos laimės dar įsijoju matcha’os miltelių – spalva nereali!!! Reiks pabandyti ir Jūsų receptą.

  17. Laba diena. Jeigu darysiu tortą iš dvigubai visų produktų, ar reikės kepti ilgiau ir ant aukštesnės temperatūros? Ar išliks laikas ir temperatūra ta pati?

Rašyti komentarą