8241
Beatos virtuvė

Izabelės sausainiai

(26)
Reikės:
  • 200g sviesto
  • 300g miltų
  • žiupsnis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas vanilinės cukraus pudros
  • 1 šaukštas paprastos cukraus pudros
  • 2 - 4 šaukštai šalto vandens

Sekmadienis – gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis. Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje Londone, tai ten tokios trapios sausainių tešlos gamyba buvo beveik karinis reikalas! Bet dabar net ir iš vaiko daug kartų paminkytos tešlos (ko, neva, nederėtų daryti, jei nori super duper trapios sviestinės tešlos) išeina skaniausi sausainiai ar net saldžių tartų pagrindai. Beje, iš nurodyto produktų kiekio prikepsite tiek sausainių, kad net atsibos. Tai galite ir iš pusės daryti.

Gaminame taip: pasveriame miltus, suberiame druską ir vanilinį cukrų, ir cukraus pudrą. Tuomet imame šaltą sviestą, įtarkuojame į miltus. Pamaišome. Paskui dar tarp pirštų patriname – čia jau Izabelė pati viską darė ir labai gerai tą tešlą sutrynė. Tada dar ji išplakė kiaušinį su 4 šaukštais vandens ir supylė į trupinius. Čia ta akimirka, kai reikia viską greitai sumaišyti, ir jei dar nesulimpa, įpilti dar šiek tiek vandens. Tešlą truputį atvėsiname, jei labai sušilo, ir tada jau atgnybę mažais gabaliukais, kočiojame ir pjaustome sausainius. Kepti 180° orkaitėje apie 10 minučių. Vualia!

Beatos virtuvė - Izabelės sausainiai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (31 balsai, vidurkis: 3,94 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ausra parašė:

    Izabele, tu saunuole!!!

  2. Aurelija parašė:

    Ar tinka paprasta cukraus pudra?

  3. Inga parašė:

    Vakar kepem su suneliu, labai skanus sausainiai. Aciu uz recepta!

  4. modesta parašė:

    sie sausainiai nuostabus!

  5. inga parašė:

    O kepimo miltelių nereikia dėti?

  6. Vidas parašė:

    Ačiū, Beata ir tavo mažoji Izabelė už gerą receptą. Na, nelabai koks aš konditeris, tačiau šį kartą pavyko, kad net pačiam skanu buvo. O kepiau pats, nes susilaužiau koją, tad sėdžiu namuose. Juk nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Gal atrasiu save ir virtuvėje 😀

  7. Viktorija parašė:

    O cukraus (nepaisant vanilinio ir cukraus pudros) nereikia?

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, Viktorija, nereikia. Izabelė kepa nelabai saldžius sausainius, nes ant viršaus visada gausiai užbarsto ar cukraus su cinamonu, perlinio cukraus..na kažko saldaus. O jei jūs neketinate pabarstyti, tada dėkite daugiau cukraus pudros į tešlą. sekmės

  8. Rugilė parašė:

    Sveiki, kiek maždauk sausainių gaunasi iš šio norodyto produktų kiekio?:)

  9. Klaustukė parašė:

    Uoj, kaip ir aš norėčiau savo receptų parodyti ! 🙂

  10. Jahmalis parašė:

    Si vakara kepiau sausainius, betirbdindamas sviesta idejau siek tiek kanapiu ziedu , skonis buvo nepakartojamas. Izabela tavo sausainiai nuostabus. Atskleiski daugiau savo Magisku receptu 😛 😀 <3

  11. Lina parašė:

    Sausainiai tirpsta burnoje!!! Puikus skonis ☺

  12. Brigita parašė:

    Labai skanus sausainiai. Aciu Beata

  13. Brigita parašė:

    Labai skanus sausainiai. Aciu Beata uz recepta

  14. Brigita parašė:

    Labai skanus sausainiai aciu Beata uz sausainius

  15. Meda parašė:

    Aciu uz nuostabiu sausainiu recepta Beata!

  16. Agne parašė:

    Mano smaliziam pritruko cukraus (saldumo)

  17. Jogile parašė:

    ar tinka margarinas?

  18. Vitalija parašė:

    Sausainiai tikrai skanus gavosi, tik tikejomes, kad ju bus tikrai daug, nes Beata raso recepte, kad ir is puses produktu galima drasiai kept ☺Mes prikepem dvi nepilnai skardas, tai is puses produktu neverta daryt – tokie skanus akimirksniu bus suvalgyti!!

  19. Greta parašė:

    o vanilinė cukraus pudra butina jei nera jos negalima paprastai vanilinio idéti ?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite dėti vanilės pastą. Paprasto vanilinio cukraus nerekomenduočiau todėl, kad jo kristalai didesni ir taip lengvai neištirps suasainių tešloje.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.