Spausdinti

Sekmadienis – gera diena būti namuose ir kepti sausainius. Žinoma, juos galima kepti ir visomis kitomis savaitės dienomis. Žinote, kai aš mokiausi Leith kulinarijos mokykloje Londone, tai ten tokios trapios sausainių tešlos gamyba buvo beveik karinis reikalas! Bet dabar net ir iš vaiko daug kartų paminkytos tešlos (ko, neva, nederėtų daryti, jei nori super duper trapios sviestinės tešlos) išeina skaniausi sausainiai ar net saldžių tartų pagrindai. Beje, iš nurodyto produktų kiekio prikepsite tiek sausainių, kad net atsibos. Tai galite ir iš pusės daryti.

Beatos virtuvė - Izabelės sausainiai

Izabelės sausainiai

0
komentarai
24
Porcijos
10 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Reikės:

200 g sviesto
300 g miltų
žiupsnis druskos
1 kiaušinis
1 šaukštas vanilinės cukraus pudros
1 šaukštas paprastos cukraus pudros
2 - 4 šaukštai šalto vandens
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pasveriame miltus, suberiame druską ir vanilinį cukrų, ir cukraus pudrą.

2

Tuomet imame šaltą sviestą, įtarkuojame į miltus. Pamaišome. Paskui dar tarp pirštų patriname – čia jau Izabelė pati viską darė ir labai gerai tą tešlą sutrynė.

3

Tada dar ji išplakė kiaušinį su 4 šaukštais vandens ir supylė į trupinius. Čia ta akimirka, kai reikia viską greitai sumaišyti, ir jei dar nesulimpa, įpilti dar šiek tiek vandens.

4

Tešlą truputį atvėsiname, jei labai sušilo, ir tada jau atgnybę mažais gabaliukais, kočiojame ir pjaustome sausainius.

5

Kepti 180° orkaitėje apie 10 minučių. Vualia!

Ingredientai
Patarimas

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Ačiū, Beata ir tavo mažoji Izabelė už gerą receptą. Na, nelabai koks aš konditeris, tačiau šį kartą pavyko, kad net pačiam skanu buvo. O kepiau pats, nes susilaužiau koją, tad sėdžiu namuose. Juk nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Gal atrasiu save ir virtuvėje 😀

  2. Si vakara kepiau sausainius, betirbdindamas sviesta idejau siek tiek kanapiu ziedu , skonis buvo nepakartojamas. Izabela tavo sausainiai nuostabus. Atskleiski daugiau savo Magisku receptu 😛 😀 <3

  3. Sausainiai tikrai skanus gavosi, tik tikejomes, kad ju bus tikrai daug, nes Beata raso recepte, kad ir is puses produktu galima drasiai kept ☺Mes prikepem dvi nepilnai skardas, tai is puses produktu neverta daryt – tokie skanus akimirksniu bus suvalgyti!!

Rašyti komentarą