Šie blyneliai – kilmės iš Indijos, tai – populiarus indiškas užkandis.
Aš juos išmokau kepti iš savo kaimynės, ji man tiesiog papasakojo, kaip juos daro ir kokius prieskonius deda, ir juos greičiausiai iškepiau. Tarp šių blynelių ir lietuviškų bulvinių blynų galima rasti daug panašumų. Čia dėjau įvairių daržovių: bulvės, morkos, svogūnai ir cukinija. O ypatingą skonį suteikia prieskonių gausa. Tradiciškai tokiems blyneliams naudojami avinžirnių miltai, bet puikiausiai tinka ir lietuviški žirnių miltai.
Kaip paruošti:
o man labai skanus….isbandyta ne karta…
Pakeičiau cukiniją moliūgu.. 🙂 Ačiū, pasaka – valgė net tie, kas moliūgą ir visus jo pusbrolius (cukinijas, aguročius, patisonus) laik0 nevalgomu dalyku.. 🙂
Man patiko,bet tesla keistoka gavosi nes negavau zirniu miltu ir naudojau kukuruzu miltus.Gal kokiais kitais galima pakeisti?Bandysiu dar karteli
Na tikrai ir man labai patiko, tikrai netradiciniai ir tas padazas..mmm..:)
Tik as irgi negavau kukuruzu miltu, tai naudojau kvietinius+truputi ruginiu, bet gal su zirniu dar skaniau!:)
Aciu!
Blynai išėjo visai skanūs, tik kažkoks kartumas jautėsi… Ar gali būti, kad tai nuo avinžirnių miltų?
Labai skanus! as taip pat nereadau zirniu miltu tai pati juos pasidariau,susimaliau zirnius su kombainu:) ir labai netiketa bet tas padaziukas labai tinka prie siu blyneliu:)
Dar neisbandziau, bet butinai. Galima kuo daugiau tokiu indisku patiekalu receptu, kukuliuku su darzovem ir pan. Cia kai vaikai nemegsta mesos, o gaminti jau nebezinai, ka.
Laabai skanūs, kad ir be tų juodų garstyčių grūdelių. Žirnių miltus pirkau IKI. Ir kad ramiau būtų, dėjau ant pusės normos 1 kiaušinį. Tikrai jo čia nereikia?
Na man tai labai įdomūs, tikrai geras derinys su tuo rūgščiu padažu, kažkuom priminė lemon mustard.
ka tik iškepiau..mmmmmmmmmm..rekomenduoju..
Sveiki, cia maza pastabele, indiskas uzkandis Pakora, gaminasi siek tiek kitaip, verdamas aliejuje, ir ingridientai taip pat dedasi kiti.
Skanūs blyneliai, na šiek tiek rekonstravau, žirnių miltus pakeičiau avižiniais miltais ir įmaišiau karštai rūkytos šoninės, gavosi ne pakora, o lietuviški blynai su daržovėmis 🙂
Čia tikrai ne pakora – būkime tikslūs… Pakora yra visai kitoks patiekalas, bet sudedamosios dalys panašios. O blyneliai skanūs 🙂
LABAI LABAI LABAI SKANU!!!!!!!
Beata, ačiū už receptą! Sukau galvą, ką tokio iškepus panašaus į pakoras,bet kad nereiktų virti aliejuje ir taip sunaudoti krūvą jo bei gauti riebų daiktą. Pakora ar ne pakora, šitie blyneliai skamba labai gerai, bandysiu kepti. O kas kabinėjasi prie pavadinimo, tai truputį susireikšmina. Indija labai didelė, pakorų variacijų – gausybė, o Beatos kaimynė galbūt irgi iš Indijos, mes to nežinome. Juk ne pavadinime esmė 🙂
Ne prie pavadinimo kabinejuosi, bet teisingumi delei cia nuo pakoru labai toli. Pakoros tai tesloje apvoliotos ir aliejuje arba lydytam svieste keptos darzoves (panasiai kaip pas mus kepa svogunu ziedus). Taigi cia ne variacijok esme bet jau visai kitas patiekalas, nes pakoros nera blynai. Jeigu taip, tai cia arciau tada pudlu. Pudlis yra darzoviu ir zirniu miltu blynai. Negalime gi paimti belekoki indiska pavadinimanir prikabinti ji prie bet kokios musu variacijos.
nu nelabai nelabai kokie..