8241
Beatos virtuvė

Imbierinis namelis (su brėžiniais)

(31)

Aš visai nesistebiu, kodėl imbierinį namelį patinka kepti, statyti ir puošti mažiems bei dideliems šeimos nariams. Tai tarsi mažo stebuklo kūrimas, o kam gi nepatinka stebuklai?

Reikės:
  • Tešlai:
  • 250 g minkšto sviesto
  • 150 g rudojo cukraus
  • 150 ml auksaspalvio cukraus sirupo (galite keisti medumi)
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio malto kardamono ir imbiero
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 650 g miltų (ir dar šiek tiek)
  • Glajui:
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 200 g cukraus pudros
  • šlakelio citrinų sulčių

Imbierinio namelio brėžiniai SPAUSDINTI žurnalo „Beatos virtuvė“, Nr. 1, žiema skaitytojams.

Gaminame:

  1. Pasiruošiame namelio sienų ir stogo formas – mano siūlomas galite atsispausdinti čia.
  2. Kambario temperatūros sviestą gerai išplakame su cukrumi ir cukraus sirupu.
  3. Įmušame kiaušinius, suberiame prieskonius, pasūdome ir išplakame elektriniu plakikliu.
  4. Suberiame miltus ir išminkome tešlą. Tešla bus kietoka.
  5. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iš tešlos iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštus ir išpjauname pasirinkto namelio formeles (sienas, stogo šlaitus). Išpjauname ir duris, langus, jei taip nurodo jūsų namelio projektas.
  6. Formeles kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 minučių arba kol švelniai paruduos. Iškepusias formeles paliekame atvėsti, tuo metu gaminame glajų.
  7. Kiaušinio baltymą išplakame elektriniu plakikliu, kad suputotų.
  8. Išspaudžiame šlakelį citrinų sulčių, nuolat plakdami dalimis suberiame cukraus pudrą. Masė turi būti tiršta, klampi ir vis tvirtėti, kad greitai ir patikimai sustingtų. Jei matysite, kad glajus skystokas, įberkite dar šiek tiek cukraus pudros.
  9. Glajumi sulipdome namelio sienas, naudodamiesi konditeriniu švirkštu jį dekoruojame.

Kitos gairės ir mano patarimai, kaip kepti ir dekoruoti imbierinį namelį iš praėjusiųjų metų TV laidos.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (20 balsai, vidurkis: 4,35 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (31)
Komentarai
  1. Terese parašė:

    Super! Labai ačiū!!! kaip tik audžiau mintį šįmet tokį namuką išsikepti 🙂

  2. erika parašė:

    Labas Beata, gal galima sužinoti koks maždaug galiojimo laikas to namelio? Noriu padaryti iš anksto Kalėdom, ar nesuges?

  3. erika parašė:

    Ačiū!

  4. indre parašė:

    galima sviesta keisti margarinu ?

  5. elzbieta parašė:

    Labadiena Beata gal žinote kur galima nusipirkti visokiu tokiu papuosimu nemeliu ,nes aš nelaibai radau.

  6. vaida parašė:

    Sveiki, nezinau kodel, bet mums nelabai pasiseke pagal si recepta.Tesla labai minksta neimanoma perkelti formos, tasosi ir lieka beforme.Ka negerai padareme 🙁

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Vaida, oj na tikriausiai reikėjo dar daugiau miltų, gal jūsų kiaušiniai labai dideli buvo…jei matote kitą kartą, kad tešla skysta, tai nebijokite daugiau miltų įdėti…jie irgi skiriasi. Kad nerizikuoti visų imbierinių namelių miesteliu, pabandykite išsikepti vieną nedidelį. sekmės

  7. Simona parašė:

    O ar galima pagal šį receptą kepti sausainius?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Simona, taip galima, atsargiai dėkite miltus ir žiūrėkite, kad pakankamai tiršta tešla išeitų. O jau tada formuokite sausainius. Jei norite apvalių, rankomis formuojamų, tada skystesnė tešla turi būti, o jei norite kočioti ir spausti sausainius, tai tada jau daugiau miltų įdėkite.

  8. sarune parašė:

    norejau paklausti, o stogas is kokiu detaliu, brezinyje kaip suprantu tik sienos keturios? 🙂

  9. Anonimas parašė:

    Sveiki, ar šios tešlos kiekis skirtas tik 1 namukui? 🙂 (pagal Jūsų brėžinį)

  10. Viktorija parašė:

    Sveiki, o galima kokiu nors kitokiu prieskoniu dėti?

  11. loreta.p@hotmail.com parašė:

    Labas diena, miela Beata. Šiandien su dukra ruošiamės gaminti imbierinį namuką. Esu skaičiusi jūsų parašyta, kad glajų galima gaminti be kiaušinio baltymo, tik iš cukraus pudros ir citrinos sulčių. Gal galima plačiau: kokiomis proporcijomis, tiesiog sumaišyti kartu ar koks įmantresnis maišymo būdas? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      oj jokių įmantrybių nėra, tai tik atsargiai, po truputį pilkite citrinų sultis į cukrasu pudrą, kad nebūtų ji labai skysta, o tiršta ir kaip cementas nameliui pastatyti. Sekmės Loreta.

  12. Ausra parašė:

    Kodel man nesustenksta glajus labai letai.

  13. Rasa parašė:

    Taiaš – kvatoju per visą ofisą :))

  14. Jūratė parašė:

    sveiki,

    nesuprantu to recepto – Jūs tikrai neužmiršot kepimo miltelių įtraukt? Meduolis tiesiog nevalgomas. Kietas kaip akmuo, susitraukė kepdamas ir tiesiog yra labai neskanus. Nebent jūs to namelio neketinat valgyti, o tik laikyti papuošimui. Labai nusivyliau receptu.

  15. Justina parašė:

    Nepavyko pagaminti pagal šį receptą, tešlą gavosi labai minksta, dedant miltus tapo kaip trupinine, nesigavo nei sausainiai nei formos

    • Paula parašė:

      Visiškai pritariu Justina, tesla trupinine, iskepus pjaustant trupa, kieta kaip akmuo. Nepatariu pagal šį receptą gaminti..

  16. Gabija parašė:

    Sveiki,
    Ar tinka rudi kvietiniai miltai ar būtina naudoti baltus?

  17. kotryna parašė:

    Sveiki labai norėčiau sužinoti ar jums pavyko pasidaryti šį namelį iš pirmo karto
    Ir kokios dažniausios problemos kyla bei kaip nuo jų apsisaugoti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Manau svarbiausia tvirtai suklijuoti sienas ir kantriai palaukti, kol glajus sutvirtės, sudžius. Gal net pernakt, kad tikrai saugiai jaustumėtės dekoruodami namelį.

  18. Ingulis parašė:

    Sveiki.Na man tešlą išėjo super,dariau iš 2 normų,nėra labai saldi.Gaila negaliu įdėti foto

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.