Spausdinti

Imbieriniai sausainiai vokiški „Lebkuchen“

0
komentarai
130
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Tešlai reikės:

450–500 g miltų
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
200 g medaus
200 g tamsaus rudojo cukraus
140 g sviesto
1 kiaušinio
2 a. šaukštelio malto cinamono
0,5 – 1 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 a. šaukštelio maltų pankolių
1,5 a. šaukštelio malto imbiero
druskos

Glaistui reikės:

cukraus pudros
citrinos sulčių
pabarstukų papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sviestą , medų ir cukrų ištirpiname puodelyje ant mažos ugnies. Kai produktai išsilydo ir masė tampa vienalytė, beriame 1,5 a. šaukštelio malto imbiero, 1 a. šaukštelį maltų gvazdikėlių, 2 a. šaukštelius malto cinamono ir 1 a. šaukštelį malto pankolio. Galite naudoti kitus mėgstamus ar paruoštus prieskonių mišinius meduoliams.

2

Pašildytą masę supilame į dubenį ir leidžiame atvėsti.

3

Į miltus beriame kepimo miltelius, įberiame šiek tiek druskos ir išmaišome.

4

Kai medaus, sviesto ir prieskonių masė atvėsta – mušame vieną kiaušinį ir išsukame šakute ar šluotele. Po truputėlį beriame miltus ir nuolat maišome šaukštu, kad susiformuotų vientisa tešla. Jei tešla atrodo per šlapia – dar beriame miltų ir išmaišome. Tešlą pastatome kelioms valandoms į šaldytuvą.

5

Kai tešla atvėsta, ją šiek tiek paminkome, kad ji taptų elastingesnė ir lengviau kočiotųsi.

6

Pasiruošiame kepimui skardą, ištiesiame ją kepimo popieriumi.

7

Imame gabalėlį tešlos, pasibarstome miltų ir iškočiojame lakštą iki 3-5 mm storio. Kuo plonesnė tešla – tuo trapesni sausainiai. Iš tešlos lakšto formelėmis išspaudžiame sausainius. Jei norėsite sausainius kabinti – nepamirškite išspausti ir mažos skylutės. Sausainius klojame į skardą ir kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.

8

Kai sausainiai atvėsta, galima dekoruoti paruoštu glaistu. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Į sultis beriame cukraus pudrą ir gerai maišome. Pudros beriame tiek, kol glaistas tampa pakankamai tirštas ir klampus. Paruoštu glajumi dekoruojame sausainius.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Norėčiau pagaminti šiuos sausainukus 🙂 Tik vat kilo klausimas kas tie pankoliai? Kur jų galima gauti ir kiek jie kainuoja? 🙂

  2. Labai skaniai atrodantys sausainiukai! Tik norėčiau paklausti kur būtų galima nusipirkti malto imbiero, maltų pankolių ir maltų gvazdikėlių?

  3. Labai skaniai atrodantys sausainiukai! Tik norėčiau paklausti kur būtų galima nusipirkti malto imbiero, maltų pankolių ir maltų gvazdikėlių?

  4. Sveiki,
    Mes isikepeme siuos sausainius ir jie tokie skanussss uzdejome balto saldaininio sniego ir blizguciu (Valgomu) Ir buvo TAIP SKANU dabar as valgau juos…

  5. Sveiki,
    Mes isikepeme siuos sausainius ir jie tokie skanussss uzdejome balto saldaininio sniego ir blizguciu (Valgomu) Ir buvo TAIP SKANU dabar as valgau juos…

  6. Laba diena Beata,
    Gal galetume atsiusti praeitu metu laidos imbieriniu sausainiu recpta:) jie labai skanus bet kazkur nudaigojau recepta. Nousirdziai aciu :)))))))

  7. Vilniuj pats didžiausia prieskonių pasirinkimas prizmoje: ir pankolio, ir malto imbiero, ir kardamono, ir dar įvairovė visokiausia.

  8. Issikepiau siandien jau sausainiu, gavos super, bet kaip dabar juos tokius traskius islaikyti iki Kaledu?

  9. Beata, gelbek dariau imbierinius sausainius is Tavo knygos, tesla istraukta is saldytuvo buvo labai trapi.Kodel viska saziningai dariau pagal recepta.

  10. labai noriu iskepti siu sausinuku, taciau pas mus seimoje yra alergisku MEDUI (sienlige serganciu). ar galima be jo ar ji geriau kazkuo pakeisti?
    dekui

  11. sveiki, norejau paklausti kiek dienu sie sausainukai issilaiko? jei kepsiu ketvirtadieni, tai iki antradienio issilaikys ? aciu 😉

  12. sveiki, norejau paklausti kiek dienu sie sausainukai issilaiko? jei kepsiu ketvirtadieni, tai iki antradienio issilaikys ? aciu 😉

  13. Sveiki, kas yra auksaspalvis sirupas,kaip jį pagaminti? Ar galima dėti tarkuotą imbero saknį , kiek? Ačiū

  14. Beata, ačiū 🙂 labai skanūs, gražūs. Kepėme su sūnumi, neesame virtuvės profesionalai, bet pritrūkome, kitą dieną kepėme dar 🙂
    Antra kartą kepdami truputį paimprovizavome, gavosi 🙂 skubu pasidalinti:
    Sumažinau cukrų iki 100gr ir medų iki 150gr ir įdėjau 150gr cukruotos melasos. Prieskonių dėjau įvairesnių (po 1/3 a.š. maltų muskato, kalendros; 0,5 malto pankolio, 1,5 maltų gvazdikėlių, po 2 a.š. maltų cinamono ir imbiero)
    Sausainėliai gavosi tamsesni, gražios rudos spalvos, truputį mažiau saldūs ir šiek tiek sodresnio skonio, skanūs ir laaabai kvapnūs 🙂

  15. Sveika Beata, tai va kepiau siuos sausainiukus, taciau uzmirsau imusti kiausini… Ar nuo to nieko blogo nebus? Skonis nepasikeis?

  16. Aš nusipirkau pankolės daržove, nes užmiršau, kad tai gali būti ir prieskoniai. O galima dėti sumalta pankolės daržove?

  17. Aš nusipirkau pankolės daržove, nes užmiršau, kad tai gali būti ir prieskoniai. O galima dėti sumalta pankolės daržove?

  18. Aciu uz recepteli, bandysiu kepti.
    Del prieskoniu noreciau patarti, kad geriau juos susimalti namuose, o ne pirkti sumaltus parduotuvese- kur kas kvapnesni jie bus. Nemaltu gvazdikeliu, muskatu, kardamonu, cinamono zieveles, imbiero saknu galima rasti parduotuvese, pankoliu- vaistineje.

  19. Labai labai ačiū už šį nuostabų receptą 🙂 Pirmą kartą gyvenime kepiau sausainius ir puikiai pavyko 🙂 O svarbiausia sausainių tiek daug gavosi, kad visi artimieji bus apdalinti 🙂 Linksmų Švenčių!!!

  20. Labai labai ačiū už šį nuostabų receptą 🙂 Pirmą kartą gyvenime kepiau sausainius ir puikiai pavyko 🙂 O svarbiausia sausainių tiek daug gavosi, kad visi artimieji bus apdalinti 🙂 Linksmų Švenčių!!!

  21. Labai labai ačiū už šį nuostabų receptą 🙂 Pirmą kartą gyvenime kepiau sausainius ir puikiai pavyko 🙂 O svarbiausia sausainių tiek daug gavosi, kad visi artimieji bus apdalinti 🙂 Linksmų Švenčių!!!

  22. Sveiki, norėjau sužinot, su kuo būtų patogiausia puošti sausainukus? 🙂 Pasigaminome glaistą, tik vat nežinome su kuo jį patogiau užtept, tepeme su dantų krapštukais, bet labai ilgai išeina.. Gal yra kitokių būdų? 🙂

  23. miela beata ar butina deti pankoli?o vietoi citrinos sulciu ispausciau grinos citrinos sulciu?

  24. laba diena,rosiuosi kepti siuos puikius sausainukus ,o galima vitoj rudo cukraus naudoti paprasta?

  25. laba diena,rosiuosi kepti siuos puikius sausainukus ,o galima vitoj rudo cukraus naudoti paprasta?

  26. Laba diena, Beata, esu naujoke virtuveje, bet noriu kaledoms iskepti siuos sausainius ir man kilo turbut labai keistas klausimas – kokius MILTUS reiktu naudoti? Kadangi praejusi karta kai kepiau, tesla gavosi labai jau trapi ir nevientisa, o sausainiai postoriai, kadangi negalejau plonai iskocioti, viskas plyso…
    Dekui uz patarima

  27. Laba diena, labai norėčiau paklausti, kiek laiko išlieka skanūs šie sausainiai? Jei pakabinsiu ant eglutės prieš savaitę, ar jų skonis bus toks pat? Ačiū! 🙂

  28. Laba diena, labai norėčiau paklausti, kiek laiko išlieka skanūs šie sausainiai? Jei pakabinsiu ant eglutės prieš savaitę, ar jų skonis bus toks pat? Ačiū! 🙂

  29. Sveiki,
    Pabandžiau ir aš šiuo gardumynus! Patenkinta liko visa šeima 😉 Iš visų bandytų receptų, man šitas pats pačiausias 🙂 Ir niekad, nepagalvojau, kad pankolis duoda tokį nerealų skonį! Vienus kepiau be jo, kitus su, tai be pankolio ne tas…

  30. Sveiki,
    Pabandžiau ir aš šiuo gardumynus! Patenkinta liko visa šeima 😉 Iš visų bandytų receptų, man šitas pats pačiausias 🙂 Ir niekad, nepagalvojau, kad pankolis duoda tokį nerealų skonį! Vienus kepiau be jo, kitus su, tai be pankolio ne tas…

  31. Sausainiai gavosi skanus ir trapus, bet deja duotame recepte yra klaida gaminat glaju, ten nera pamineta, kad reikia kiausinio baltymo.

  32. Sveiki,
    Puikus receptas, iškepiau sausainius- super. Toks sodrus skonis. O jeigu iš šios tešlos kepčiau papločius „Medučio” tortui? Klausiu, nes sausainiai kietoki, įdomu, ar kremas papločius suminkštintų.

  33. Kažkas nerealaus!!:))) niekada nebūčiau pagalvojus, kad šie sausainiai gali būti tokie skanūs…kaip saulėgrąžos kokios, viena paragavus negali sustot:)

  34. Kažkas nerealaus!!:))) niekada nebūčiau pagalvojus, kad šie sausainiai gali būti tokie skanūs…kaip saulėgrąžos kokios, viena paragavus negali sustot:)

  35. Kuo galima būtų keisti sviestą, nes del vaikučio alergijų negaliu naudoti nei pieno produktų, nei kiaušinių?

  36. 4 skardos sausainiu iskeptos, rytoj laukia puosyba. Labai skanus gavosi. Siandien buvo repeticija pries Kaledini gaminima, galvojau gal is pirmo karto nepavyks, bet puikiausiai pavyko 🙂

  37. 4 skardos sausainiu iskeptos, rytoj laukia puosyba. Labai skanus gavosi. Siandien buvo repeticija pries Kaledini gaminima, galvojau gal is pirmo karto nepavyks, bet puikiausiai pavyko 🙂

  38. Laba diena norėjau paklausti ar galima naudoti imbiero šaknį ir nedėti gvazdikėlių ? Nes tiesiog nerandame malto imbiero

  39. Sveika ar būtų galima dėti porą šaukštų meduolių prieskonių mišinio vietoj kitų prieskonių, nes jų sudėtyje yra visų prieskonių kurių reikia ?

  40. Receptas puikus,bet gal galite patarti ko daugiau ideti ar ka padaryti kad sausainukai kaip tik gautusi minkstesni?

  41. Laba diena, anais metais kepiau sausainiukus gavosi tobulai, o vat siais metais padariau tesla ir nesigavo tesla man trupa.. gal numanote kokia problema?

  42. Laba diena Beata,
    Aciu uz si puiku recepta! As juo pavaisinau jau ne viena vokieti, ir jie nuosirdziai buvo nustebe! Ir dar paprase recepto 🙂 Gal turit recepta vokieciu ar anglu kalba?

Rašyti komentarą