8241
Beatos virtuvė

Imbieriniai sausainiai vokiški „Lebkuchen“

(107)
Reikės:
  • Tešlai reikės:
  • 450–500 g miltų
  • 1 a. šaukštelio kepimo miltelių
  • 200 g medaus
  • 200 g tamsaus rudojo cukraus
  • 140 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 2 a. šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 – 1 a. šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1 a. šaukštelio maltų pankolių
  • 1,5 a. šaukštelio malto imbiero
  • druskos
  • Glaistui reikės:
  • cukraus pudros
  • citrinos sulčių
  • pabarstukų papuošimui

 

Kaip paruošti:

  1. Sviestą , medų ir cukrų ištirpiname puodelyje ant mažos ugnies. Kai produktai išsilydo ir masė tampa vienalytė, beriame 1,5 a. šaukštelio malto imbiero, 1 a. šaukštelį maltų gvazdikėlių, 2 a. šaukštelius malto cinamono ir 1 a. šaukštelį malto pankolio. Galite naudoti kitus mėgstamus ar paruoštus prieskonių mišinius meduoliams.
  2. Pašildytą masę supilame į dubenį ir leidžiame atvėsti.
  3. Į miltus beriame kepimo miltelius, įberiame šiek tiek druskos ir išmaišome.
  4. Kai medaus, sviesto ir prieskonių masė atvėsta – mušame vieną kiaušinį ir išsukame šakute ar šluotele. Po truputėlį beriame miltus ir nuolat maišome šaukštu, kad susiformuotų vientisa tešla. Jei tešla atrodo per šlapia – dar beriame miltų ir išmaišome. Tešlą pastatome kelioms valandoms į šaldytuvą.
  5. Kai tešla atvėsta, ją šiek tiek paminkome, kad ji taptų elastingesnė ir lengviau kočiotųsi.
  6. Pasiruošiame kepimui skardą, ištiesiame ją kepimo popieriumi.
  7. Imame gabalėlį tešlos, pasibarstome miltų ir iškočiojame lakštą iki 3-5 mm storio. Kuo plonesnė tešla – tuo trapesni sausainiai. Iš tešlos lakšto formelėmis išspaudžiame sausainius. Jei norėsite sausainius kabinti – nepamirškite išspausti ir mažos skylutės. Sausainius klojame į skardą ir kepame 200 laipsnių karščio orkaitėje 10 minučių.
  8. Kai sausainiai atvėsta, galima dekoruoti paruoštu glaistu. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Į sultis beriame cukraus pudrą ir gerai maišome. Pudros beriame tiek, kol glaistas tampa pakankamai tirštas ir klampus. Paruoštu glajumi dekoruojame sausainius.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (25 balsai, vidurkis: 4,64 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (107)
Komentarai
  1. Julija parašė:

    Norėčiau pagaminti šiuos sausainukus 🙂 Tik vat kilo klausimas kas tie pankoliai? Kur jų galima gauti ir kiek jie kainuoja? 🙂

  2. Prieskoniai parašė:

    Labai skaniai atrodantys sausainiukai! Tik norėčiau paklausti kur būtų galima nusipirkti malto imbiero, maltų pankolių ir maltų gvazdikėlių?

  3. Gabrielė parašė:

    O kiek sausainiu iš tešlos gaunasi?

  4. Jolanta parašė:

    Medus gali būti dirbtinis?

  5. Greta parašė:

    Nuoširdžiai dėkoju už šį receptą! Linksmų artėjančių švenčių 🙂

  6. Virga parašė:

    O iš šitos tešlos tik sausainius galima kept, ar ji tiktų ir nameliui? Ačiū 🙂

  7. Žaneta parašė:

    Laba diena.Beta ka galima deti vietoj pankolio,neturiu.Ar visai nieko nedetti?Dekui….

  8. Emilija parašė:

    Sveiki,
    Mes isikepeme siuos sausainius ir jie tokie skanussss uzdejome balto saldaininio sniego ir blizguciu (Valgomu) Ir buvo TAIP SKANU dabar as valgau juos…

  9. Birute parašė:

    Laba diena Beata,
    Gal galetume atsiusti praeitu metu laidos imbieriniu sausainiu recpta:) jie labai skanus bet kazkur nudaigojau recepta. Nousirdziai aciu :)))))))

  10. Dėl prieskonių parašė:

    Vilniuj pats didžiausia prieskonių pasirinkimas prizmoje: ir pankolio, ir malto imbiero, ir kardamono, ir dar įvairovė visokiausia.

  11. shanti parašė:

    nereikia cia dekoti:):):):):):):):):):):):):0;)

  12. kaip laikyti iki Kaledu? parašė:

    Issikepiau siandien jau sausainiu, gavos super, bet kaip dabar juos tokius traskius islaikyti iki Kaledu?

  13. Diana parašė:

    Jeigu naudoju prieskonių mišinį meduoliams, kiek v.š. reikia dėti tokiam kiekiui miltų?

  14. kaledos parašė:

    Beata, gelbek dariau imbierinius sausainius is Tavo knygos, tesla istraukta is saldytuvo buvo labai trapi.Kodel viska saziningai dariau pagal recepta.

  15. sausainukai parašė:

    labai noriu iskepti siu sausinuku, taciau pas mus seimoje yra alergisku MEDUI (sienlige serganciu). ar galima be jo ar ji geriau kazkuo pakeisti?
    dekui

  16. Gintare parašė:

    sveiki, norejau paklausti kiek dienu sie sausainukai issilaiko? jei kepsiu ketvirtadieni, tai iki antradienio issilaikys ? aciu 😉

  17. imbieriniai sausainiai parašė:

    Sveiki, kas yra auksaspalvis sirupas,kaip jį pagaminti? Ar galima dėti tarkuotą imbero saknį , kiek? Ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Laba diena auksaspalvis sirupas yra aukštos konsistencijos cukraus gaminys, jį namuose pasidaryti sudėtinga/ neįmanonma, bet yra parduotuvėse pirkti….dėkite imbiero šaknį tarkuotą puikiai tiks…

  18. asta parašė:

    Beata, ačiū 🙂 labai skanūs, gražūs. Kepėme su sūnumi, neesame virtuvės profesionalai, bet pritrūkome, kitą dieną kepėme dar 🙂
    Antra kartą kepdami truputį paimprovizavome, gavosi 🙂 skubu pasidalinti:
    Sumažinau cukrų iki 100gr ir medų iki 150gr ir įdėjau 150gr cukruotos melasos. Prieskonių dėjau įvairesnių (po 1/3 a.š. maltų muskato, kalendros; 0,5 malto pankolio, 1,5 maltų gvazdikėlių, po 2 a.š. maltų cinamono ir imbiero)
    Sausainėliai gavosi tamsesni, gražios rudos spalvos, truputį mažiau saldūs ir šiek tiek sodresnio skonio, skanūs ir laaabai kvapnūs 🙂

  19. Monika parašė:

    Sveika Beata, tai va kepiau siuos sausainiukus, taciau uzmirsau imusti kiausini… Ar nuo to nieko blogo nebus? Skonis nepasikeis?

  20. Guoda parašė:

    Aš nusipirkau pankolės daržove, nes užmiršau, kad tai gali būti ir prieskoniai. O galima dėti sumalta pankolės daržove?

  21. Aiste parašė:

    Aciu uz recepteli, bandysiu kepti.
    Del prieskoniu noreciau patarti, kad geriau juos susimalti namuose, o ne pirkti sumaltus parduotuvese- kur kas kvapnesni jie bus. Nemaltu gvazdikeliu, muskatu, kardamonu, cinamono zieveles, imbiero saknu galima rasti parduotuvese, pankoliu- vaistineje.

  22. ausra parašė:

    ar galima pankolius pakeisti i malta kardamona?

  23. megeja parašė:

    noriu paklausti ar pakaktų 1val palaikyti tešlą -13 laipsnių šaltyje (balkone)?

  24. Raimonda parašė:

    Labai labai ačiū už šį nuostabų receptą 🙂 Pirmą kartą gyvenime kepiau sausainius ir puikiai pavyko 🙂 O svarbiausia sausainių tiek daug gavosi, kad visi artimieji bus apdalinti 🙂 Linksmų Švenčių!!!

  25. Jolanta parašė:

    Ačiū už nuostabų receptą 😉
    puiki dovanelė šeimynai 🙂 ir mylimajam

  26. Jolanta parašė:

    cukrus gali buti baltas?

  27. Dekoracija parašė:

    Sveiki, norėjau sužinot, su kuo būtų patogiausia puošti sausainukus? 🙂 Pasigaminome glaistą, tik vat nežinome su kuo jį patogiau užtept, tepeme su dantų krapštukais, bet labai ilgai išeina.. Gal yra kitokių būdų? 🙂

  28. Gretute:)** parašė:

    miela beata ar butina deti pankoli?o vietoi citrinos sulciu ispausciau grinos citrinos sulciu?

  29. greta:) parašė:

    beata gali pasakyti kaip daryti nameli is sios teslos

  30. Pabarstukas parašė:

    laba diena,rosiuosi kepti siuos puikius sausainukus ,o galima vitoj rudo cukraus naudoti paprasta?

  31. greta kamsalite parašė:

    dariau sausainius gal kokius šešius kartus tikrai nepasigailėjau.gaminkit!

  32. greta kamsalite parašė:

    labai skanus kelis kartus esu kepusi

  33. cinamonas parašė:

    Laba diena ar galima deti tik cinamona be kitu prieskoniu

  34. Indre parašė:

    Laba diena, Beata, esu naujoke virtuveje, bet noriu kaledoms iskepti siuos sausainius ir man kilo turbut labai keistas klausimas – kokius MILTUS reiktu naudoti? Kadangi praejusi karta kai kepiau, tesla gavosi labai jau trapi ir nevientisa, o sausainiai postoriai, kadangi negalejau plonai iskocioti, viskas plyso…
    Dekui uz patarima

  35. Beata parašė:

    Laba diena, labai norėčiau paklausti, kiek laiko išlieka skanūs šie sausainiai? Jei pakabinsiu ant eglutės prieš savaitę, ar jų skonis bus toks pat? Ačiū! 🙂

  36. *Anonim* parašė:

    Ar rudaji cukru galima pakeisti paprastu(t.y. baltuoju)?

  37. Eglė parašė:

    Sveiki,
    Pabandžiau ir aš šiuo gardumynus! Patenkinta liko visa šeima 😉 Iš visų bandytų receptų, man šitas pats pačiausias 🙂 Ir niekad, nepagalvojau, kad pankolis duoda tokį nerealų skonį! Vienus kepiau be jo, kitus su, tai be pankolio ne tas…

  38. Danguole parašė:

    Sausainiai gavosi skanus ir trapus, bet deja duotame recepte yra klaida gaminat glaju, ten nera pamineta, kad reikia kiausinio baltymo.

  39. kamile parašė:

    Sveiki ar galima isvis nedeti nei medaus nei sirupo? 🙂

  40. Rena parašė:

    Sveiki,
    Puikus receptas, iškepiau sausainius- super. Toks sodrus skonis. O jeigu iš šios tešlos kepčiau papločius „Medučio“ tortui? Klausiu, nes sausainiai kietoki, įdomu, ar kremas papločius suminkštintų.

  41. Luka parašė:

    Kažkas nerealaus!!:))) niekada nebūčiau pagalvojus, kad šie sausainiai gali būti tokie skanūs…kaip saulėgrąžos kokios, viena paragavus negali sustot:)

  42. Asta parašė:

    Labai noriu padėkoti už šį receptuką, sausainukai gavosi nerealūs iš pirmo karto 🙂

  43. sausainis parašė:

    Kaip juos laikyti kad nesudrektu jie.ar galima uzdaryti plastmasiniame inde?

  44. Eva parašė:

    Kuo galima būtų keisti sviestą, nes del vaikučio alergijų negaliu naudoti nei pieno produktų, nei kiaušinių?

  45. Diana parašė:

    4 skardos sausainiu iskeptos, rytoj laukia puosyba. Labai skanus gavosi. Siandien buvo repeticija pries Kaledini gaminima, galvojau gal is pirmo karto nepavyks, bet puikiausiai pavyko 🙂

  46. Viktorija parašė:

    Laba diena. Ar norint daryt namelį, sutvirtinimui tinka tas pats glajus?

  47. Aistė parašė:

    Laba diena norėjau paklausti ar galima naudoti imbiero šaknį ir nedėti gvazdikėlių ? Nes tiesiog nerandame malto imbiero

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aiste, į sausus ingredientus netinka dėti šlapių indredientų, o ir skonis būtų kitoks..bet net keista, nes jau maltą imbierą labai lengva rasti visur dabar..tada įdėkite kitų prieskonių daugiau. Sekmės

  48. Jurga parašė:

    Sveika ar būtų galima dėti porą šaukštų meduolių prieskonių mišinio vietoj kitų prieskonių, nes jų sudėtyje yra visų prieskonių kurių reikia ?

  49. Alina parašė:

    Ar galima kepti tuos sausainius prieš 2 -3 dienas ?

  50. Karolina parašė:

    Receptas puikus,bet gal galite patarti ko daugiau ideti ar ka padaryti kad sausainukai kaip tik gautusi minkstesni?

  51. Urte parašė:

    Laba diena, anais metais kepiau sausainiukus gavosi tobulai, o vat siais metais padariau tesla ir nesigavo tesla man trupa.. gal numanote kokia problema?

  52. Daina parašė:

    Gal žinote, kodėl kepant sausainiai susitraukia, sumažėja?

  53. Julija parašė:

    laba diena,
    ar tinka naudoti cukru „Farinas“, jei nera namuose rudojo? 🙂

  54. Giedre parašė:

    Sveiki! Norėjau paklausti, ar įmanoma padaryti taip, kad sausainiai išsilaikytų 2 dienas?:)

  55. Daiva parašė:

    Laba diena Beata,
    Aciu uz si puiku recepta! As juo pavaisinau jau ne viena vokieti, ir jie nuosirdziai buvo nustebe! Ir dar paprase recepto 🙂 Gal turit recepta vokieciu ar anglu kalba?

  56. Jolita parašė:

    Sveiki,ar butina kepti visus sausainius is karto.Ar nieko neatsitiks teslai,jei dali palikciau salbytuve,maiselyje?

  57. jone parašė:

    sveiki kiek sausainiu gaunasi is tokio kiekio

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.