8241
Beatos virtuvė

Ievos cukinijų tortas

(3)
Reikės:
  • 1 ir 1/2 stiklinės tarkuotos cukinijos (apie 300 g)
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 nepilnos stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 nepilnos stiklinės kvietinių ar speltos miltų
  • 1 stiklinės ruginių miltų
  • 2 šaukštų sėlenų (kviečių ar rugių)
  • 1 šaukšto linų sėmenų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 2/3 šaukštelio kepimo sodos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio muskato riešuto
  • žiupsnio druskos
  • 50 g juodojo šokolado
  • saujos kepintų lazdyno ar migdolų riešutų
  • Avietiniam varškės-ispaninio šalavijo (chia) kremui:
  • 250 g kreminės varškės
  • 250 ml grietinėlės arba graikinio jogurto
  • 50 g cukraus
  • ½ citrinos žievelės bei sulčių
  • 150-200 g aviečių (šaldytų ar šviežių)
  • 80 ml (5 šaukštų ir vieno šaukštelio) ispaninio šalavijo sėklų

Na ka gi čia ir pasakius? Ievos cukinijų tortas su avietiniu varškės ir ispaninio šalavijo kremu yra ir skaniausias, ir sveikiausias tortas, kuris taip greit susivalgo, kad net sunku patikėti. O saldumą reguliuokitės pagal save – nors Ievutė čia labai gerai atitaikius buvo cukraus kiekį.

Dideliame dubenyje rankiniu plakikliu išplakame kiaušinius. Cukiniją nulupame ir sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į kiaušinius įmaišome aliejų, cukrų, tarkuotą cukiniją ir vanilės ekstraktą. Paliekame pusvalandžiui, kad cukinija išleistų sultis, kuriose ištirps cukrus.

Kitame dubenyje sumaišome miltus, sėlenas ir sėmenis, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Sukapojame ar kitaip susmulkiname šokoladą ir riešutus, juos įmaišome į miltus. Tuomet visą dubens turinį įmaišome į kiaušinių mišinį.

Dvi apvalias 20-24 cm skersmens kepimo formas išklojame kepimo popieriumi, į vieną sukrečiame pusę tešlos, į kitą – likusią pusę ir išlyginame paviršių. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C su vėjelio funkcija skirtingose lygiuose apie 20 – 30 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepė. Tik neperkepkite, kad pagrindas nebūtų sausas.

Dabar pasigaminsime kremą!

Į dubenį sudedame kreminę varškę ir grietinėlę ar jogurtą, cukrų ir gerai išplakame. Nutarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis į varškės masę. Jei turite aviečių, jas sutriname šakute. Suberiame trintas avietes bei ispaninio šalavijo sėklas į varškės masę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

Kai torto papločiai iškepė, juos pertepame varškės kremu ir papuošiame čiobreliais, uogomis, gėlėmis, riešutais ar kaip tik jūsų fantazijai norisi labiausiai.

ievos cukiniju tortas

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Monika parašė:

    Sveiki, kaip tik turiu cukiniją, ir taaaaip maga man jį išsikepti tik man vis klausimas kyla, kokia ta stiklinė turi būti, kiek gramų? Nes kepinius gaminant, o ypač tortus, man taip tikslumo norisi…

    • Beata Nicholson parašė:

      Monika, jei nenurodyta kitaip, receptuose stiklinės naudojamos 200 ml tūrio. Taigi viena pilna stiklinė kvietinių miltų yra lygi 120 g, o ruginių – 100 g miltų.

  2. Simona parašė:

    Ar būtų verta kepti vaikų gimtadieniui? 🙂 Gal kas daugiau pasidalins patyrimais. Ačiū !

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.