8241
Beatos virtuvė

Įdarytas baklažanas

(3)
Reikės:
  • didelio baklažano
  • apie 100g risotto arborio ryžių (tokie apvalūs, jei neturite, tai tiks ir paprastiilgagrūdžiai)
  • saujos džiovintų grybų
  • 300- 400ml sultinio (daržovių arba vištienos iš kubelio puikiai tinka)
  • parmezano sūrio (arba pecorino tinka, arba džiugas lietuviškas)
  • svogūnas, aliejus (alyvuogių pageidautina)
  • druskos, pipirų
  • oregano, prieskoniniųžolelių , gali būti džiovintos arba šviežios petražolės

 

1. Baklažaną pjaunam išilgai per pusę. išskobiam vidų. Lengviausia padaryti apipjaunant šalia kraštų, kadmaždaug pusė cm liktų ir išimam vidų, jei kur palikom labai storą sieną, tai su šaukštu pasidarbuojam. Bet atsargiai, – nesuplėšom į skutelius….. padedam į šoną. Aš dar truputį aptepu jį visą aliejumi lengvai ir pabarstau druska….

2. Dabar reikia paruošti įdarą. Kas yra kada nors daręs risotto, tai žino, kad tai reikalauja kantrybės ir maišymo. Jei yra žmonių, kurie neturi kantrybės, laiko ar šaukšto, su kuriuo reikia maišyti, tai galite kažkaip improvizuoti ryžius išvirdami ir paskui įmaišydami kartu su viskuo kitkuo…

3. Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinam aliejuje. maždaug piršto galo dydžio gabaliukais supjaustom baklažano minkštimą ir metam kartu į keptuvę pas svogūną. Dabar dėmėsio, baklažanas – daržovė, turinti „nerealų“ potraukį aliejui, tai garantuoju, kad viską „sugers“, kas bus keptuvėj. Įpilkite aliejaus dar keletą šaukštų, risotto kūdas – neskanus 🙂 (kada nors parašysiu detaliau, kaip aš darau risotto, dabar užteks ir tokio paaiškinimo.

4. Kol baklažanas kepinasi keptuvėj, ant džiovintų grybų užpilkite stiklinę karšto vandens ir palikit stovėt, kad išbrinktų.

5. Į keptuvę įdėkit ryžius. pamaišykite juos keletą minučių, kol visi apsivolios gerai keptuvėje, tada pilkite maždaug trečdalį sultinio ir maišykite po truputį. kol ryžiai po truputį troškinsis. kai sugers visą sultinį, pilkite dar.

6. Grybus supjaustykite, dėkit į keptuvę, o tą vandenį, kuris liko nuo grybų, taip pat pilkite į keptuvę. Tikslas – kad keptuvėje pasidarytų tokia lipnoka ryžių košė, bet neperlenkite lazdos, ne kūdikiam gaminat….

7. Pabaigoje pridedat prieskonių: druskos, džiovinto oregano, lietuviškai – raudonėlio, pipirų, petražolių ir gerą saują arba dvi smulkiai tarkuoto parmezano.

8. Dabar viską sudėkite į baklažanų puseles, dar užbarstykite sūrio ir į orkaitę. apie 200 C 30 minučių.

Skanu ir sveika!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. emi parašė:

    kuo galima butu pakeisti grybus?

  2. egle parašė:

    laaaaabai gardus receptas;)

  3. Monika parašė:

    Super! Puikus baklažano suvalgymo būdas. Patiko ir vyrui, ir mano dvimečiui gurmanui:) kadangi valgė ir mažiukas, puse baklažano darėm su grybais, kita puse be grybų. Dėkui už idėją 😉

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.