Spausdinti

Taip aš bevartydama ir besijuokdama, bei besigrožėdama jo knyga, aptikau sriubos receptą – Aštuonkojų sriuba. Ir iš ten paėmiau įdėją  vienam receptui. Tik pas Gustavą – kukuliai išvirti sriuboje, įmaišius makaronų, tai jie atrodo kaip aštuonkojai. O aš makaronus išviriau, suminkiau su kiaulienos ir paukštienos faršu ir iškepiau orkaitėje. Makaronai – traškūs, mėsa – minkšta. Puikus užkandis. Iki pilnos laimės kokių nors daržovių tetrūksta ir pomidorų padažo, o jį galite pagaminti ala Špinatas Bondauskas. Va štai tokie Gustavo knygos įkvėpti kukuliai išėjo.

Gustavo įkvėpti mėsos kukuliai su makaronais

0
komentarai
17
Porcijos
4 asm.

Reikės:

400g maltos kiaulienos, ar vištienos, ar per pusę
100g spagečių
Svogūno, smulkiai smulkiausiai pjaustytas
Žiupsnelio druskos, pipirų, raudonėlio
1 kiaušinio
1 šaukšto džiuvesėlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Makaronus išvirti pasūdytam vandeny.

2

 Svogūną supjaustyti labai smulkiai.

3

Į mėsą berti prieskonius, kiaušinį, druską. Išmaišyti.

4

Spagečius išvirti, nuvarvinti, perlieti šaltu vandeniu ir dėti prie maltos mėsos, sumaišyti.  Ne taip paprastai susimaišo, bet susimaišo, formuoti kukuliukus, kad jie būtų tokie – truputį mėsos, truputį spagečių apraizgytų.

5

Kepti 180-190C orkaitėje kepimo skradoje, padėjus ant grotelių, kad skystis nuvarvėtų.

Ingredientai
Patarimas

Išsikeps ir be grotelių, tik gali būti tokie šlapi ir pažliugę. O jei ant grotelių, tai makaronai apskrunda, maloniai traškūs pasidaro ir mėsa minkšta. 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Vakar gaminau, šeimynai patiko labai. Man tai pasirodė vos ne pusiau dietinis maistas 🙂 Vištiena buvo minkštutė ir sultinga, bet būtinai reikia pasidaryti kokių nors gaivių salotų prie šio patiekalo. Ačiū už idėją!

  2. Na, va išskrudo. Su šviežių salotų salotom ir padažu (tomatas, sūris, krapai, majonezas) suėjo su lig paskutiniu trupiniu. Tik vienas dalykas man problema buvo: prikepė prie grotelių tie kukuliai ir uždėjus ant grotelių pradėjo slysti apačion…kaip jie jums, Beata, nenuvažiuoja į skarda?

  3. Beata,
    ačiū už idėją. Aš bandysiu gaminti be džiuvesėlių. Gal sulips… Valgėme viską pilna burna. Dabar turime alergija kiaušiniams, pieno produktams, kviečiams, miežiams ir rugiams. Jau galva nebeišneša ką tam vaikui įdomensnio pagaminti…
    Tikiuosi rasiu spagečių iš kokių ryžių ar avižų miltų.

  4. Superinis receptas… Vieną kartą pabandžiau, tai dabar negaliu atsiginti šeimynos- kai tik laisvą dieną turiu (kaip šiandien) visada turiu užsakymą šitam receptui 😀

Rašyti komentarą