8241
Beatos virtuvė

Grynas kriaušių pyragas su šokoladu

(20)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Reikės:
  • 250 g sviesto
  • 220 g cukraus
  • 150 g kvietinių miltų
  • 100 g pilno grūdo miltų
  • 100 g maltų migdolų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių pyrago prieskonių mišinio
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnio malto muskato
  • 50 g lazdyno riešutų
  • 50 g migdolų
  • 50 g pistacijų
  • 100 g juodojo šokolado
  • 3 kiaušinių
  • 1 nepilno šaukštelio migdolų esencijos
  • 2 didelių kriaušių
  • Kremui:
  • 300 ml grietinės
  • 200 g juodojo šokolado
  • žiupsnio druskos

Superinis pyragas – dingsta nuo stalo žaibo greičiu. Tikrai. Toks pilnas, turtingas ir rimtas šokoladinis gardėsis, pilnas riešutų taurumo ir šokolado mielumo. O kepti galite net kelias dienas prieš – truputį lukterėjęs pyragas tik pagerėja, įgauna solidumo ir tampa skanesnis.

Neišsigąskite produktų sąrašo ilgumo. Miltus išties galite naudoti tik pilno grūdo ir jokios bėdos nebus, o tik geriau. Pirmiausia pasiruoškite pjaustymo lentutes, nes reikės daug susmulkinti riešutų ir įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite apvalią kepimo formą (2o-24cm) kepimo popieriumi.

Dabar ištirpdome sviestą mažame puodelyje ant lėtos ugnies ir atidedame. Sumaišome cukrų su maltais migdolais, visais miltais, prieskoniais, kepimo milteliais, žiupsniu druskos dubenyje. Jei dar iš anksto nesusismulkinote riešutų, tai dabar jiems – pats laikas. Sumaišykite kartu lazdyno, migdolų bei pistacijų riešutus ir atidėkite saują kitą pyragui papuošti. O likusius sumaišykite su sausais ingredientais. Šokoladą irgi susmulkiname peiliu ir sudedame prie cukraus-riešutų mišinio.

Kitame dubenyje gerai išplakame kiaušinius, ištirpintą sviestą bei migdolų ekstraktą kartu.  Dabar prisiminkite ir labai svarbų šio pyrago ingredientą – kriaušes. Jas nulupame, supjaustome kubeliais. Svarbus momentas – supilame sviesto-kiaušinių masę į cukraus-riešutų-miltų mišinį bei gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.

Beriame supjaustytas kriaušes, išmaišome. Supilame tešlą į paruoštą formą ir kepame apie 45 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar iškepė – jei dar ne,  – uždenkite pyragą folija ir dar pakepkite 20 minučių. Įsitikiname, kad iškepė ir paliekame atvėsti.

Kremas, kremas, kremas! Paprasčiausiai ištirpiname šokoladą ir sumaišome su grietine. Voila! Gerai, žinoma, išmaišome, kad kremas būtų vientisas ir glotnus. Bet toks ir bus. Ir kai jau pyragas pasiruošęs yra suvalgymui, užtepame kremo, apibarstome atidėtais riešutais, pjaustome, laižome pirštus ir atsipjauname dar gabalėlį. Arba padedame laukti svečių ir truputį subręsti. Skanaus!

kriausiu pyragas

Print Friendly

Komentarai
  1. Ausra parašė:

    O kur rasti ta pyragu prieskoniu misiny? Cia meduoliu? Kas y sudety ieina?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Aušra, kiek naudojus esu, tai tik ALVO arba iš anglijos parsivežu, bet dažniausiai įeina cinamonas, kardamonas, muskatas, kvapnieji pipirai, gvazdikėliai, apelsino žievelė. Tai tinka puikiausiai ir meduolių prieskonių mišinys. Arba keiskite tik cinamonu ir muskatu.

  2. roberta parašė:

    o kaip Angliskai vadinasi tas misinys?kas gamintojas?

  3. Gitana parašė:

    Nerandu, kada dedami miltai? greiciausiai i sausa misini su riesutais?

  4. Otilija parašė:

    Beata,man tik 10,bet aš didelė tavo gerbėja

  5. Milda parašė:

    Šiandien nešiau kolegoms į darbą ir LABAI išgyrė! Atrodė ir kvepėjo fantastiškai. Vietoj migdolų dėjau anakardžius 🙂

  6. Rūta parašė:

    Labai skanus pyragas, tinka net išrankiausiems svečiams, o aš kepiau tečiui gimtadienio proga. Tik vienas klausimas – man tešla gavosi per sausa, tai įpyliau pasukų ir dar vieną kiaušinį įmaišiau. Ar taip galėjo nutikti, nes naudojau tik pilno grūdo miltus? Viską matavau tiksliai pagal receptą…

    • Beata Nicholson parašė:

      Smagu girdėti Rūta, kad patiko, o per sausa tikrai todėl, kad vien pilno grūdo miltai, nes sėlenėlės greičiau sugeria vandenį ir jų tankis kitoks..bet svarbu pavyko pyragas.

  7. Silvija parašė:

    Sveiki, Beata. Norėjau paklausti, kada reikia tepti krema? As iskepiau pyraga, taciau juo svecius vaisinsiu tik rytoj. Ar galiu šiandien aptepti ir kremu? Aciu 🙂

  8. Alma parašė:

    Atrodo labai skaniai. Jei taip po normalų gabalėlį, keliems asmenims pyrago užtenka pagal pateiktą receptą? Ačiū 🙂

  9. Edita parašė:

    Superinis, per vieną savaitgalį iškepiau 2, nes tiesiog nelikdavo. Patiko ne tik dideliems, bet ir išrankiems mažiesiems. Įtrauktas į top5.

  10. Donata parašė:

    Puikiai pavyko! O labai nukentėtų skonis, jei naudočiau pienišką šokoladą vietoje juodojo? Yra alergiškų šeimoje…

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.