Kaip paruošti:
1. Grybus nuplauname, nuvalome ir nupjauname kotelius. Toje vietoje, kur kepurėlė jungiasi su koteliu, atsargiai išskobiame nedidelę duobelę.
2. Sumaišome varškę su trintu česnaku, druska, kiaušiniu, prieskoniais.
3. Špinatus nuplauname ir sudėję į sietelį perliejame verdančiu vandeniu. Palaukiame, kol vanduo nuvarvės ir špinatai suvys.
4. Išspaudę iš špinatų vandenį, dedame juos į varškę.
5. Varškės ir špinatų įdarą dedame į grybų kepurėles ir kiekvieną uždengiame sūrio gabalėliu.
6. Kepame iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Trumpas receptas sūrio dukrai – varškei – panaudoti. Varške ir špinatais įdaryti grybai orkaitėje, iškepti su sūrio kepure – puikus garnyras, užkandis ar net ir pagrindinis vegetariškas patiekalas, jei dar kokių skanių ryžių duotumėte šalia arba paprastą risotto.
Ir man toks pat klausimas iskilo 🙂 Beata,gal galit atsakyti?
Sveiki, ar galima vietoj portabelo grybų naudoti pievagrybius?