8241
Beatos virtuvė

Grybai, įdaryti varške ir špinatais su sūrio kepure

(2)

Šventinis sūris - stebuklingas įdaras cepelinams su varške. Dar niekada nenuvylė.

Reikės:
  • 4-8 portabelo grybų (atsižvelgiant į dydį ir apetitą)
  • 200 g varškės
  • 2 saujų špinatų (šviežių ar šaldytų)
  • 1 kiaušinio
  • Skiltelės česnako
  • Druskos
  • Pipirų
  • Raudonėlio
  • Baziliko (šviežio ar džiovinto, arba pesto šaukštelio)
  • Mozarellos sūrio (arba, jei turite, jei užsieniuose gyvenate, haloumi sūris puikiausiai tinka)

 

Kaip paruošti:
1. Grybus nuplauname, nuvalome ir nupjauname kotelius. Toje vietoje, kur kepurėlė jungiasi su koteliu, atsargiai išskobiame nedidelę duobelę.
2. Sumaišome varškę su trintu česnaku, druska, kiaušiniu, prieskoniais.
3. Špinatus nuplauname ir sudėję į sietelį perliejame verdančiu vandeniu. Palaukiame, kol vanduo nuvarvės ir špinatai suvys.
4. Išspaudę iš špinatų vandenį, dedame juos į varškę.
5. Varškės ir špinatų įdarą dedame į grybų kepurėles ir kiekvieną uždengiame sūrio gabalėliu.
6. Kepame iki 190˚C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Trumpas receptas sūrio dukrai – varškei – panaudoti. Varške ir špinatais įdaryti grybai orkaitėje, iškepti su sūrio kepure – puikus garnyras, užkandis ar net ir pagrindinis vegetariškas patiekalas, jei dar kokių skanių ryžių duotumėte šalia arba paprastą risotto.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Veronika parašė:

    Sveiki, ar galima vietoj portabelo grybų naudoti pievagrybius?

  2. Giedre parašė:

    Ir man toks pat klausimas iskilo 🙂 Beata,gal galit atsakyti?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.