Spausdinti

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti šiek tiek kitaip: su mėlynųjų pelėsių sūriu ar minkštąja itališka gorgoncola. Jei mėgstate pikantiškesnį skonį, sūrio galite įdėti daugiau ar keletą gabaliukų palikite patiekalui karūnuoti jau lėkštėje.

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 l šviežių voveraičių
1/2 svogūno
30 g lydyto sviesto
200 ml grietinėlės (12–13 proc.)
50 g gorgoncolos
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
druskos
Virtų šviežių bulvių arba makaronų patiekti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Grybus ar voveraites kruopščiai nuvalome, geriausia tai daryti specialiu šepetėliu. Nuplauname jas po stipria vandens srove, bet trumpai, kad grybai per daug neprisigertų vandens. Nukošiame.

2

Smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname svieste ant mažos ugnies. Svogūnui suminkštėjus padidiname ugnį ir suberiame voveraites. Kepame apie 15–20 minučių – kol išgaruos išsiskyręs skystis. Tuomet supilame grietinėlę, užviriname ir vėl sumažiname kaitrą.

3

Susmulkiname gorgoncolą ir sumetame ją į keptuvę. Įberiame muskato riešuto drožlių ir paskaniname druska. Pamaišome, kol sūris ištirps. Taip paruošti grybai skaniausi su virtomis šviežiomis bulvėmis. Gardu ir su makaronais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą