Spausdinti

Grikių namuose turbūt visada yra, o kai improvizavau šį patiekalą, šaldytuve buvo ir šaldytų virtų krevečių. Grikius išviriau, krevetes greitai atšildžiau užpylusi vandeniu ir pastačiusi ant viryklės (užvirti nereikia, tik atšildyti). Kiti dalykai kurių reikės yra česnakas, imbieras (nebūtinai) sojos padažas, keptų sezamų aliejus, ir citrinos sultys. Užtruksite neilgai, taigi, puiki viengungiška vakarienė, užteks ir dviem, jei ką.

Grikiai truputį kinietiškai su krevetėmis ir brokoliais

0
komentarai
12
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

100 g grikių
200 g krevečių
pusės brokolio
1 česnako skiltelės
1 cm imbiero šaknies
2-3 šaukštų sojos padažo
pusės citrinos sulčių
čili pipirų
Santa Maria prieskonių „Mango Curry“
šaukšto kepintų sezamo aliejaus
šaukštelio alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Užverdame vandens ir įdedame grikius virti. Smulkiai supjaustome brokolius, susmulkiname česnaką. Imbierą supjaustome plonomis juostelėmis ar sutarkuojame.

2

Į keptuvę dedame šaukštelį alyvuogių (arba kokoso) aliejaus ir lengvai pakepiname česnaką ir imbierą. Nesudeginam tik. Dedame ten pat brokolius ir pakepiname kokias 5 minutes, kad brokoliai suminkštėtų.

3

Beriame Mango Curry prieskonius (čia toks Santa Maria prieskonių mišinys, kuris man labai patinka, bet galima ir paprastą kario mišinį naudoti) ir čili pipirų, šliūkštelime kepintų sezamų aliejaus.

4

Dar galima padaryti tokį triuką – įpilti truputį, kokius kelis šaukštus vandens ir uždengti keptuvę dangčiu, taip pasidarys garai, kuriuose brokoliai tiesiog išvirs. Aišku, vietoj brokolių galima naudoti kokias norite kitas daržoves.

5

Kai brokoliai ready – dedam virtas krevetes (jei krevetės nevirtos, tai jas reikia apvirti verdančiame vandenyje apie 2-3 minutes ne ilgiau).

6

Ir viskas! Pabaigai, beriame į keptuvę jau išvirusius grikius, krevetes, pašlakstome viską sojos padažu ir citrinos sultimis. Skonį pasireguliuokite patys, galit dar truputį įsidėti saldumo, jei turite saldaus čili padažo, ar dar kokio norimo skonio. Buvo TAIPPPP SKANU…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Va, specialiai sužinojau, tai šie prieskoniai yra naujiena ir jau dabar turėtų būti visose didziosiose RIMI parduotuvėse, Maximose (Vilniaus: Akropolis, Mindaugo Maxima, Maxima Bazėje), Kaune: Savanorių pr. Klaipėdoje Akropolyje ir Cash&Carry parduotuvėse.

  2. Santa Marios Mango curry prieskoniai tikrai ne naujiena, Maximoj buvau pirkus pries kokius 7metus, nebent kuri laika buvo isimti. Tikiu kad tik didziuosiuise centruose yra

  3. Pamaciau si recepta ir pagalvojau – puiki ideja pasninko metu. Ir stai penktadienis… gavenia… ir as su pilna lekste sio gerio. Kaip toj reklamoj „trys zodziai: NUO-STA-BU”!!!

  4. Miela Beata. Jei nebandėt išbandykit grikius su pakepintais vyšniniais pomidorais bei kokia mėsyte (aš dedu dešrytę) iiiiiiiir svarbiausias akcentas PESTO. Valgai valgai.. Ir toliau valgai..

  5. As naudojau kario pasta ir morkas su zirneliais vietoj brokolių. Super receptas: lengva, greita ir tikrai skanu

Rašyti komentarą