Spausdinti

Jau nuo muffinų arba lietuviškai vadinamų keksiukų receptų trūkumo, tai tikrai nenumirsim…. Lietuviškoje maisto blogosferoje – nors vežimu vežk. Aš turiu savo supratimą apie muffinus, bet nepradėsiu lietis. Kada nors kitą kartą.

Jei man reikia kažką greitai, paprastai ir prie arbatos pagaminti, aš darau keksiukus. Basic receptas visada beveik tas pats ir gaminimo metodas irgi toks pats. Šlapius dalykus – vienam dubenyje, miltus – kitame persijojam. Tada labai greitai sumaišom vieną su kitu, jokių mikserių ir plakimų, prakaitavimų ir šnopavimo. Vienintelis vargelis ir naudingas aparatas šitam reikalui yra mikrobangų krosnelė (nes ten sviestą ištirpint greičiausia).

 

 

Greiti keksiukai su bananais ir šokoladu

0
44
Porcijos
12 asm.

Reikės:

2 kiaušinių
4 šaukštų jogurto
75 g sviesto
6 šaukštų cukraus
200 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 bananų
50 ml sulčių apelsinų /pieno
saujos riešutų
plytelės šokolado (na, kad gabaliukas kiekvienam keksiukui tektų)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaušinius truputį šakute paplakti su cukrumi, jogurtu ir sultimis.

2

Įpilti lydytą, bet jau nebekarštą sviestą, viską sumakaluoti greitai, kad vientisa masė pasidarytų.

3

Miltus išsijoti su kepimo milteliais (ir kakava, jei šokoladinių prisireikė).

4

Bananus greitai supjaustyti riekelėm į šlapią mišinį.

5

Tada greitai viską supilti į miltus, pamaišyti keletą kartų, kad miltai išsimaišytų, bet per daug nesiduot, tik kokius 5-7 kartus ir išsimaišys.

6

Dėti į popierines formeles tešlą, į muffino viduriuką įspausti šokolado gabaliuką ir pašaut į orkaitę. Kepti 180-190 C apie 30 min.

Ingredientai
Patarimas

Variantas šokoladinių: Pasvėrus miltus, nuimti vieną kupiną šaukštą miltų ir vietoj jų įdėti du šaukštus kakavos. Pieną arba sultis pakeisti kava.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. ačiū už nuostabiausių keksiukų receptą! Kepu juos per šventes ar kai reikia ką nors palepinti 🙂

  2. skanu, tačiau neiškilo. Tešla buvo dieviška, ypatingas kavos aromatas… Beje, kepiau deriniu- kava, kakava, šviežios mėlynos slyvos.

  3. Keksiukai pavyko gana gerai, tik beda, kad labai prie popiereliu prilipo. Kodel taip galejo nutikti?

  4. Keksiukai pavyko gana gerai, tik beda, kad labai prie popiereliu prilipo. Kodel taip galejo nutikti?

  5. Prie miltu pridejau keleta saukstu kakavos, taip pat kartaus tarkuoto sokolado, ir cikoriju-mieziu tirpios kavos (dedu jos i bet kokius sokoladinius gaminius). Reikejo siek tiek daugiau sviesto ir papildomai pieno.. Taciau tai patys skaniausi gyvenime kada nors ragauti keksiukai!!! Dieviski! Niekad nebuciau pagalvojusi,kad bananai kepiny taip skaniai valgosi, reikes dar kazka su jais pabandyti… Bet jei kas nebandete sito recepto, butinai tai padarykite, nedvejokite 🙂

  6. Beata, viskas, ka gaminau pagal Jusu receptus, buvo labai skanu, jei.. receptai budavo parasyti teisingai. Nes dabar gi Jus rasote, kad reikia 1/2 saukstelio kepimo milteliu (pati pagalvojau, mazokai, bet kadangi toks receptas, nieko nekeiciau)…skaitau komentarus ir suprantu, kad 1/2 yra lygu 1,5 saukstelio.. bukit gerute, rasykite receptus suprantamiau 🙂 nes ziauriai gaila, kad del tokios apmaudzios klaidos keksiukai gavosi nelabai kokie…

  7. Miela Beata,
    Jūsų receptai – tiesiog tobuli. Tokie paprastučiai, mieli. Ir Jūsų tinklalapis toks šiltas ir jaukus.
    Kepu dabar šiuos keksiukus 🙂
    Tačiau… Skaitydama Jūsų tinklalapį, susidūriau su viena problema: daugelyje tekstų yra begalės klaidų.
    Suprantu, kad rašote galbūt skubėdama ar nežiūrėdama į klaviatūrą, bet visuomet labai gera skaityti tvarkingą tekstą 🙂

    Beje, šiame recepte gaminimo eigoje Jūs nepaminėjote, kada dėti riešutus.

  8. Jei Beata Įsižeidžia dėl teisingos kritikos, tuomet siūlyčiau paskaityti knygą „Charizmos pranašumas. Žavaus ir įtikinamo bendravimo menas”.
    p.s. Kai sugadinu kalną produktų, dėl klaidingo recepto, tuomet man taip sugenda nuotaika, kad net rekomenduojama knyga nepadeda. 🙂

  9. Jau orkaitėje mano bandymo triušiukai. Dariau su kakava ir bananais tik. Sužinosiu rezultatą neužilgoo jauu .

  10. Sveiki..atsiprašau,bet nelabai supratau kaip su tais bananais daryti?
    Bananus greitai supjaustyti riekelėm į šlapią mišinį.

  11. Man keksiukai sukrito… Kokia gali būti to priežastis? Kol kepė, pūtėsi labai gražiai, ištraukus iš orkaitės pradėjo bliukšti, tešla gavosi skysta, toks vaizdas norėjosi daugiau miltų pridėti, bet dariau viską pagal receptą tiksliai. Viduje labai šlapi nuo bananų ir ištirpusio šokolado, gal ilgiau kept reikėjo?

  12. Dėkui, Beata, už atsakymą 🙂 Kepiau paprastu rėžimu iš viršaus ir apačios. Matomai ilgiau kept reikėjo, bijojau sudeginti viršų. Skonio tai labai skanu, sekantį kartą bandysiu kepti ilgiau.

  13. Rengiu zmonai staigmena ir noriu miskepti siu kesiuku, bet alergiska riesutams. Ar galima ju nedeti? Ar nesusigadins skonis?

  14. Sveiki! Aš esu Karolina, man yra 12 metų. Turiu keksiuku formeles ir labai noriu iškepti šių keksiukų mano sodo kaimynė darė ir labai skaniai gavosi. Norėjau paklausti kiek iš tos masės įšeitų kėksiukų?
    Ketinu nustebinti tėvus, brolį ir močiutę.

  15. O ar šiam receptui galima naudoti kokosu sviesta vietoj iprasto sviesto? Ir vietoj cukraus naudoti medu? Jei taip, kokiais kiekiais. Aciu. 😉

  16. Pabandžiau šokoladinį variantą, tai super! Labai skanu, šokolado gabaliukai ir bananai suteikia drėgnumo. Tešla gavosi tiršta, sudėtinga buvo ir į formeles išdėlioti, bet puikiai iškilo ir nesukrito (kepiau 35min 180temp). Gavosi 12 keksiukų. Tik pamiršau įdėti riešutų, nes recepte taip ir nenurodyta kur juos dėti…

Rašyti komentarą