Spausdinti

Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“ (jei jo neturite, tiks ir trinti pomidorai) – tikrai labai vykęs ir mano dabar LABAI mėgstamas. Prieskonių mišinys „Mango Curry“ (aš perku iš Santa Maria prieskonių, bet gal yra ir kitokių) ir dar vienas svarbus ingredientas, suteikiantis egzotiško skonio ir sotumo – riešutų sviestas. O dėl mėsos, tai galite jos ir nedėti. Aš tiesiog turėjau rūkytos vištos, tai ją ir pasikviečiau, bet ją galima pakeisti virtais avinžirniais ar pupelėmis, ar dar kokia nors daržove, ar kad ir bulvėmis, tik aišku, paprastosios bulvės daug ilgiau kepa ir verda, todėl, jei galite – rinkitės saldžiąsias.

Greitas saldžių bulvių, rūkytos vištos ir cukinijų karis

0
2
Porcijos
2 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Reikės:

1 saldžiosios bulvės
1 nedidelės cukinijos
1 rūkytos vištos krūtinėlės
1 šaukštelio Santa Maria prieskonių „Mango Curry“
6 šaukštų arba ¼ stiklainio padažo „Daržo choras“
pusės šviežio čili pipiro
1 šaukto kokosų aliejaus
pusės citrinos sulčių (nebūtinai)
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Saldžiąją bulvę reikia nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į keptuvę dedame kokoso aliejų ir beriame saldžiosios bulvės gabalėlius. Uždengiame dangčiu ir kepame 10-15 minučių.

2

Čili pipiriuką supjaustome ir dedame prie saldžiųjų bulvių. Ten pat palydime supjaustytą cukiniją ir viską pabarstome  „Mango curry“ prieskoniais. Tegul viskas kiek pasičirškina keptuvėje.

3

Tuo metu susipjaustykite gabaliukais vištieną ir jau tada ir ją į keptuvę dėkite, kartu su „Daržo choru“ ir dar 3 šaukštais vandens. Tegul viskas pakunkuliuoja, įšyla.

4

Pabaigai, dar truputis citrinos sulčių skoniui užbaigti ir aš valgiau su mango čatniu, bet jei jo neturite, tai ne bėda. Galite įsidėti šaukštelį saldaus čili padažo.

Ingredientai
Alternatyva

Jei neturite rūkytos vištos, bet yra namuose virtos ar, pavyzdžiui, keptos vištos likučių tai irgi tiks. Arba jei žalios vištos krūtinėlės yra, tai ją supjaustykite ir išvirkite ar pakepinkite prieš saldžiąsias bulves. Tada jau ingredientų tvarka būtų tokia: pirmiausia krūtinėlė, tada prieskoniai, saldžiosios bulvės, viskas iškepa, tada jau kviečiatės į keptuvę cukiniją ir „Daržo chorą“.

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai labai skanus patiekalas 🙂 Ką tik pavalgėm vakarienei, tik naudojau ne rūkytą vištieną, o šviežias vištų šlauneles be kaulo, bet manau skonio tikrai nepagadino. Santa Maria „Mango curry” prieskonius jau seniai turiu, tik niekaip nepanaudodavau, tai taip džiugu, kad pagaliau juos išbandžiau 🙂
    Ačiū už puikų receptą!

  2. Skamba skaniai, bet kur cia tas riesutu sviestas dedasi? ingredientu sarase jo nera, o tekste minimas kaip vienas is triju svarbiausiu sudedamuju daliu, nors irgi neparasyta kur ir kada ji deti…

Rašyti komentarą