8241
Beatos virtuvė

Greitas daržovių ir makaronų apkepas

(5)
Porcijos: 4-6
Gaminimo laikas: 10min.
Reikės:
  • 280-300 g smulkių makaronų
  • 400 g šaldytų daržovių mišinio (naudojau tex-mex)
  • 4 šaukštų maskarponės ar rikotos (100 g)
  • ½ stiklainio Beatos Virtuvė „Daržo choras“
  • apie 300 ml vandens
  • ½ sultinio kubelio
  • 50-60 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų kanapių sėklų
  • 2 šaukštų raudonųjų lęšių
  • druskos, pipirų
  • saujelės migdolų riekelių

Patiekalas, kurio gamyba neužtruks ilgiau nei 10 ar 15 minučių. Taukšt ir apkepas. Tereikia viską sumaišyti, turėti nuostabaus padažo „Daržo choras“ ir voila. Jei šaldytas daržoves pamiršote išimti iš šaldiklio anksčiau, nieko tokio – pavyks ir su šaldytomis.

O „Daržo choras“ pagerins visus patiekalus, jei pajusite, kad jiems kažko trūksta. Labai pomidoriškas, su morkų, cukinijų, paprikų, porų, pastarnokų gabaliukais, su maloniu krapų ir petražolių akcentu. Sriuboms, troškiniams, apkepams ir balandėliams.

Įkaitiname orkaitę iki 180-190°C. Šiltame vandenyje ištirpiname pusę sultinio kubelio.
Dubenyje sumaišome mažus makaronus su atlaisdintomis daržovėmis, pomidorų padažu „Daržo choras“, vandeniu, rikota. Suberiame daugiau nei pusę tarkuoto sūrio, kanapių sėklas, lęšius, druską, pipirus ir išmaišome.
Kepimo formą patepame sviestu ar aliejumi, suverčiame makaronus su daržovėmis, pabarstome likusiu sūriu bei migdolų riekelėmis ir komandiruojame į orkaitę apie 40 minučių.
Per tą laiką dar galima ir salotas pasiruošti, dar garuose išvirti brokolius, žiedinius kopūstus, o gal knygą paskaityti, paiilsėti?

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,35 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Karolina parašė:

    Dėkoju už receptą! Tiesa, kokį padažą galima naudoti vietoj daržo? Jeigu gyveni užsienyje? Kažką panašaus į ratatouille?

  2. Gulbe parašė:

    Mano šeimai nepatiko, valgiau viena. Nors vaikai ir mėgsta makaronus, jiems gal daryčiau tik su grietinėlės padažu, be pomidorų choro padažo

  3. Audrius parašė:

    Laba diena,

    O Daržo Chorą geriau troškinti/pašildyti, ar galima ir šaltą naudoti prie spagečių?

    Ačiū.

    A. A.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.