8241
Beatos virtuvė

Greita lazanija su padažu „Tikras italas“

(44)
Reikės:
  • lazanijos lakštų
  • 1 indelio „Tikras italas”
  • 650 -700 g moliūgo
  • 400 g maltos jautienos arba veršienos (tiks ir malta kalakutiena)
  • 1 cukinijos
  • poro
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 česnako skiltelės
  • pusės stiklinės vandens
  • druskos, pipirų
  • keleto šaukštų balzamiko acto
  • Bešamelio padažui:
  • 20 g sviesto
  • 350 ml pieno
  • šaukšto miltų
  • druskos, pipirų
  • 60 g kietojo sūrio

Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti –  viską atliksite pagreitintai –  apsisuksite taip, kad po pusvalandžio jau jūsų lazanija keps orkaitėje. Labai patinka man toks kelio sutrumpinimas ir turiu pasakyti, kad „Tikras italas“ -trintų pomidorų padažas su Viduržemio jūros prieskoniais ir saulėje džiovintais pomidorais – ir buvo sukurtas lazanijai ir kitiems mūsų visų pamėgtiems itališkos virtuvės šedevrams…

O dabar nuo pagyrų – prie darbų, pradėkime gaminti. Į keptuvę pilam alyvuogių aliejaus ir sudedame maltą mėsą, leidžiam jai gerai paskrusti. Tada ten pat dedam smulkiai supjaustytą porą ir smulkiai supjaustytą česnaką, ir sutarkuotą moliūgą.

Leidžiame viskam pasitroškinti penkias minutes. Dabar sutarkuojame cukiniją, supilame visą indelį padažo „Tikras italas“  ir balzamiko actą ir leidžiam viskam 20 minučių pasitroškinti. Per tą laiką paruošiame baltąjį padažą (bešamelį).

Ant mažos ugnies puode išlydome sviestą. Kai jis ištirpsta – beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome mentele.
Nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, į puodelį pilame pieną. Nenustodami maišydami kaitiname padažą ant ugnies, kol jis ims tirštėti. Į padažą įberiame druskos ir suberiame 60 g sutarkuoto kietojo sūrio.

Sluoksniuojame lazaniją. Pasiruošiame kepimo indą. Ant jo dugno paskirstome kelis šaukštus moliūgų ir mėsos troškinio, pilame kelis šaukštus bešamelio padažo ir klojame lazanijos lakštus. Ant lakštų sluoksnio vėl paskirstome moliūgų troškinį, bešamelio padažą ir vėl klojame lakštus.
Taip kartojame, kol užtenka ingredientų. Ant paskutinio lazanijos lakštų sluoksnio paskirstome padažą bei užpilame bešamelio likusio.

Pašauname į 200 laipsnių orkaitę. Kepame 45 minutes.

Beje, galite daryti šią lazaniją iš viso tik vegetarišką, nedėti mėsos, o vietoj mėsos šalia moliūgo pridėti cukiniją, ar smulkiai supjaustytą brokolį. Arba jautieną keiskite malta kalakutiena, ar vištiena – pasigamins dar greičiau.

Beata su padazu

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 4,52 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (44)
Komentarai
  1. Ineta parašė:

    jau orkaiteje

  2. Ieva parašė:

    Labas vakaras
    Ar aš tikrai gerai supratau : “ Pasiruošiame kepimo indą. Ant jo dugno paskirstome kelis šaukštus moliūgų ir mėsos troškinio, pilame kelis šaukštus bešamelio padažo ir klojame lazanijos lakštus. “ ?Pirmas sluoksnis ne lazanijos?

  3. Viktorija parašė:

    O lazanijos lakštų išvirti nereikia? Dedat „žalius“?

  4. marius parašė:

    Labas kepam ir mes sita receptuka 🙂 linkejimai nuo RYTU FRONTO :))

  5. Virginija parašė:

    Labas vakaras,
    Norėčiau sužinoti kur galima nusipirkti padažo „Tikras italas“. Ačiū.

  6. vika parašė:

    kokioj parduotuvej radot isigyt „tikras italas“? nes niekur nerandu..

  7. Šarūnas parašė:

    Beata, smagu žiūrėt jūsų laidas, bet kai lazaniją gaminat iš konservų, tai ką žinau. Aišku pareklamuot savo produktą geras būdas. Nusivyliau, buvo šilta, nestandartinė(ne Lietuviška) laida, be jokio šlamšto kišimo. Nenorėjau įžeisti, tik išsakiau savo nuomonę.
    p.s. Dabar gaminu lazaniją pagal šitą receptą, bet be konservų.

    • Beata Nicholson parašė:

      Šarūnai,ačiū už nuomone, bet aš su jumis visiškai nesutinku, todėl nepriimu jūsų kritikos. Leiskite paklausti ar jūs gamindamas lazaniją naudojate šviežius pomidorus??? Ka tik nuskintus ir iš italijos atvežtus? Aš naudoju konservuotus, visi naudoja konservuotus …Ir mano padažai tikrai yra labai geri, BE KONSERVANTŲ, trinti pomidorai su prieskoniais ir trupučiu aliejaus, tai pagreitiną gamybos procesą…Nebūkite bambeklis, savo lazaniją gaminti galite taip kaip tik norite!! Būkite šviežias laimingas ir skaniai gaminkite toliau!

  8. Viktorija parašė:

    Hmm, nesuprantu… Man Beatos video visada reikia peržiūrėti du kartus, nes kai žiūriu pirmą kartą Beatos šypsena, energija ir grožis taip užhipnotizuoja, kad aš nė velnio nebeprisimenu kas ten vyksta su tuo gaminimu, kas po ko eina.. Labai faina būtų jei būtų video 🙂

  9. Kepeja parašė:

    Sveiki, Beata,
    Puikus receptas! Siandien isbandytas, tik dar tupi orkaitej, dar ragausim 🙂 Tik pasimeciau del vieno dalyko – recepto produktu sarase irasyta „puse stiklines vandens, bet recepte ji taip ir nepanaudota.. Tai kada is tiesu pilasi tas vandenelis, o gal nesipila? 🙂 Sekmes Jums!

    • Beata Nicholson parašė:

      Oj na tikrai, čia tikriausiai pasimetė tarp žodžių, nes su ta pusės stiklinės vandens aš išplaunu stiklainį, kad visas ‘gėris’ susinaudotų. Tai va, pilasi vanduo tada, kai jau supilate ir padažą. Skanaus!

  10. Nijolė parašė:

    Mieloji Beata, vis knieti paklaust, ar nesiruošiat gaminti harisą? Labai būtų puiku nusipirkti jos parduotuvėje. Gaminau pati, labai patiko, bet gal su Suslavičiaus pagalba pasisektų jį pagaminti tokioms tinginukėms kaip aš?

  11. Agne parašė:

    Ačiū Beata už receptą ir padažą. Gavosi labai skaniai, greitai ir puikiai.

  12. daiva parašė:

    Man gavosi fantastiškai, bet su savo vasarą gamintu padažu.Matyt, jis toks pat geras, kaip jūsų 🙂 Labai skanus patiekalas.

  13. Aurelija parašė:

    Gal galėtumėte patarti kuo galima pakeisti „Tikras italas“ padažą? Gyvenu mieste, kuriame nėra IKI parduotuvės, todėl negaliu jo įsigyti…:(((

    • Gaudrius parašė:

      Zinau kad bus antireklama, bet bandykit su kitu trintu pomidoru padazu. Skaitykit sudeti, kad butu ne pomidoru pasta, bet pomidorai savo sultyse. Galima rasti panasiu padazu. Prekes zenklu neminesiu.

  14. Gintare parašė:

    Vat sitas receptas nerealus! Vakar ruosiau, siandien dar sildziau ir valgiau ir skonis vistiek tobulas! 🙂 vyrui sakiau, kad gaus man rankas buciuoti uz tokius skanius pietus 😀 hihi, juokelis 🙂 tik gana dideleje iki parduotuvej negavau pirkti beatos padazo,tai nusipirkau kita, pyliau siek tiek daugiau vandenuko i troskini ir besamelio dariau siek tiek daugiau, nes pabijojau, kad per mazai dregmes,cesnako daugiau dejau (bet gi kiekviena seimininke truputi patobulina pagal savo skoni 🙂 ). Receptas super, moliugai labai tinka, saunuole Beata ir jos komanda ! 🙂

  15. Asta parašė:

    Laaaabai skanu! Pagaminus lazaniją pagal šį receptą, galutinai įsitikinau, kad bet kuris Beatos siūlomas receptas yra gero skonio garantas. Net tokiai nepatyrusiai ir jaunai šeimininkei kaip aš, visiškai aišku, kad sekant Beatos instrukcijomis viskas ne tik kad šauniai pavyks, bet ir bus labai skanu. Dabar net anytos nebebijau svečiuose sulaukti 😉
    AČIŪ! 🙂

  16. Jūratė parašė:

    Gaminu jau trečią kartą ir gaminsiu tikrai dar n kartų. Super skonis. Super lazanija. Ačiū, Beata! 😉

  17. eimis parašė:

    Jo, isbandem ir mes, tikrai skani. O cukinija irgi sarase yra, bet gaminimo eigoj nepamineta?.. 🙂

  18. Laura parašė:

    Produktu sarase nurodoma cukinija. Bet aprasyme jos neradau 🙂 Ja kaip suprantu kartu su moliugu ir mesa reikia deti i viena kruva?

  19. grazina parašė:

    Sveiki, nesuptantu kas per padazas“ tikras italas“ lazanijos daromos su ragu padazu, kuris daromas is farso ir pomidoru tyres

    • Ramune parašė:

      Na ragu (arba bolonijos) padazas yra gaminamas is mesos ir pomidoru tyres. O sitas „tikras italas padazas yra kaip ir paskaninta pomidoru tyre. Nesuprantu ko cia nesuprantat:DDDD

  20. jolanta parašė:

    super patiekalas! nors siaip as lazanijos nevalgau,bet sikart surizikavau ir gavosi tikrai labia skani lazanija..
    .p.s.recepta pakoregavau pagal savo turimus ingridientus,t.y. be ,,tikro italo,, ,Beata nepyk,bet ne visuose miestuose ji galima isigyti.

  21. gintare parašė:

    miela Beata,labai aciu jums uz receptus padarete mano maisto gaminima spalvingu 🙂 jus mano favorite :)))

  22. Joleta parašė:

    O atsiprasau, kur reikejo ta puse puodelio vandens pilti? Atsiprasau, bet lyg nebuvo parasyta ;(

  23. Neringa parašė:

    Norejau paklaust ar moliuga reikia per burokine tarka tarkuot , ar per bulviu tarkavimo masina? aciu

  24. Rasa parašė:

    Puikus padažas, super susitaupo laiko, o ir skonis subalansuotas, nereikia sukti galvos. Skani gavosi lazanija, kas ne visada pavyksta.

  25. Violeta parašė:

    Sveiki. Lazanija nuostabi! O jau lazanijos indas nuostabaus grožio 🙂 šiuo metu ieškau kažko panašaus, sunkiai sekasi… šitas indas tobulas

  26. Gintarė parašė:

    Ačiū, Beata, už lengvus receptus ir už „Tikrą italą“. Nors ir retai gaminu ir esu tik pradžiamokslė virtuvėje, ši lazanija puikiai pavyksta!:)
    Gal galėtumėte patarti kokiu kitu padažu būtų galima pakeisti bešamelį?

  27. Gabrielė parašė:

    Sveika Beata. Ar galima vietoj balzamico acto pakeisti i obuoliu?

  28. Berta parašė:

    Puiki lazanija! Pavyko iš pirmo karto!

  29. Gabija parašė:

    Labai skaniai gavosi! Viskas paprastai❤️

  30. Lina parašė:

    Beata, o kokias salotas rekomenduotumėte prie lazanijos?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.