Spausdinti

Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu” – manuoju padažu maistui gaminti –  viską atliksite pagreitintai –  apsisuksite taip, kad po pusvalandžio jau jūsų lazanija keps orkaitėje. Labai patinka man toks kelio sutrumpinimas ir turiu pasakyti, kad „Tikras italas” -trintų pomidorų padažas su Viduržemio jūros prieskoniais ir saulėje džiovintais pomidorais – ir buvo sukurtas lazanijai ir kitiems mūsų visų pamėgtiems itališkos virtuvės šedevrams…

O dabar nuo pagyrų – prie darbų, pradėkime gaminti.

Beata su padazu

Greita lazanija su padažu „Tikras italas”

0
komentarai
44
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Lazanijai:

lazanijos lakštų
1 indelio „Tikras italas”
650 -700 g moliūgo
400 g maltos jautienos arba veršienos (tiks ir malta kalakutiena)
1 cukinijos
poro
alyvuogių aliejaus kepimui
1 česnako skiltelės
pusės stiklinės vandens
druskos, pipirų
keleto šaukštų balzamiko acto

Bešamelio padažui:

20 g sviesto
350 ml pieno
šaukšto miltų
druskos, pipirų
60 g kietojo sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Į keptuvę pilam alyvuogių aliejaus ir sudedame maltą mėsą, leidžiam jai gerai paskrusti. Tada ten pat dedam smulkiai supjaustytą porą ir smulkiai supjaustytą česnaką, ir sutarkuotą moliūgą.

2

Leidžiame viskam pasitroškinti penkias minutes. Dabar sutarkuojame cukiniją, supilame visą indelį padažo „Tikras italas”  ir balzamiko actą ir leidžiam viskam 20 minučių pasitroškinti. Per tą laiką paruošiame baltąjį padažą (bešamelį).

3

Ant mažos ugnies puode išlydome sviestą. Kai jis ištirpsta – beriame šaukštą miltų ir gerai išmaišome mentele.
Nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukai, į puodelį pilame pieną. Nenustodami maišydami kaitiname padažą ant ugnies, kol jis ims tirštėti. Į padažą įberiame druskos ir suberiame 60 g sutarkuoto kietojo sūrio.

4

Sluoksniuojame lazaniją. Pasiruošiame kepimo indą. Ant jo dugno paskirstome kelis šaukštus moliūgų ir mėsos troškinio, pilame kelis šaukštus bešamelio padažo ir klojame lazanijos lakštus. Ant lakštų sluoksnio vėl paskirstome moliūgų troškinį, bešamelio padažą ir vėl klojame lakštus. Taip kartojame, kol užtenka ingredientų. Ant paskutinio lazanijos lakštų sluoksnio paskirstome padažą bei užpilame bešamelio likusio.

5

Pašauname į 200 laipsnių orkaitę. Kepame 45 minutes.

Ingredientai
Patarimas

Beje, galite daryti šią lazaniją iš viso tik vegetarišką, nedėti mėsos, o vietoj mėsos šalia moliūgo pridėti cukiniją, ar smulkiai supjaustytą brokolį. Arba jautieną keiskite malta kalakutiena, ar vištiena – pasigamins dar greičiau.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labas vakaras
    Ar aš tikrai gerai supratau : ” Pasiruošiame kepimo indą. Ant jo dugno paskirstome kelis šaukštus moliūgų ir mėsos troškinio, pilame kelis šaukštus bešamelio padažo ir klojame lazanijos lakštus. ” ?Pirmas sluoksnis ne lazanijos?

  2. Beata, smagu žiūrėt jūsų laidas, bet kai lazaniją gaminat iš konservų, tai ką žinau. Aišku pareklamuot savo produktą geras būdas. Nusivyliau, buvo šilta, nestandartinė(ne Lietuviška) laida, be jokio šlamšto kišimo. Nenorėjau įžeisti, tik išsakiau savo nuomonę.
    p.s. Dabar gaminu lazaniją pagal šitą receptą, bet be konservų.

  3. Hmm, nesuprantu… Man Beatos video visada reikia peržiūrėti du kartus, nes kai žiūriu pirmą kartą Beatos šypsena, energija ir grožis taip užhipnotizuoja, kad aš nė velnio nebeprisimenu kas ten vyksta su tuo gaminimu, kas po ko eina.. Labai faina būtų jei būtų video 🙂

  4. Sveiki, Beata,
    Puikus receptas! Siandien isbandytas, tik dar tupi orkaitej, dar ragausim 🙂 Tik pasimeciau del vieno dalyko – recepto produktu sarase irasyta „puse stiklines vandens, bet recepte ji taip ir nepanaudota.. Tai kada is tiesu pilasi tas vandenelis, o gal nesipila? 🙂 Sekmes Jums!

  5. Mieloji Beata, vis knieti paklaust, ar nesiruošiat gaminti harisą? Labai būtų puiku nusipirkti jos parduotuvėje. Gaminau pati, labai patiko, bet gal su Suslavičiaus pagalba pasisektų jį pagaminti tokioms tinginukėms kaip aš?

  6. Man gavosi fantastiškai, bet su savo vasarą gamintu padažu.Matyt, jis toks pat geras, kaip jūsų 🙂 Labai skanus patiekalas.

  7. Gal galėtumėte patarti kuo galima pakeisti „Tikras italas” padažą? Gyvenu mieste, kuriame nėra IKI parduotuvės, todėl negaliu jo įsigyti…:(((

  8. Vat sitas receptas nerealus! Vakar ruosiau, siandien dar sildziau ir valgiau ir skonis vistiek tobulas! 🙂 vyrui sakiau, kad gaus man rankas buciuoti uz tokius skanius pietus 😀 hihi, juokelis 🙂 tik gana dideleje iki parduotuvej negavau pirkti beatos padazo,tai nusipirkau kita, pyliau siek tiek daugiau vandenuko i troskini ir besamelio dariau siek tiek daugiau, nes pabijojau, kad per mazai dregmes,cesnako daugiau dejau (bet gi kiekviena seimininke truputi patobulina pagal savo skoni 🙂 ). Receptas super, moliugai labai tinka, saunuole Beata ir jos komanda ! 🙂

  9. Laaaabai skanu! Pagaminus lazaniją pagal šį receptą, galutinai įsitikinau, kad bet kuris Beatos siūlomas receptas yra gero skonio garantas. Net tokiai nepatyrusiai ir jaunai šeimininkei kaip aš, visiškai aišku, kad sekant Beatos instrukcijomis viskas ne tik kad šauniai pavyks, bet ir bus labai skanu. Dabar net anytos nebebijau svečiuose sulaukti 😉
    AČIŪ! 🙂

  10. Gaminu jau trečią kartą ir gaminsiu tikrai dar n kartų. Super skonis. Super lazanija. Ačiū, Beata! 😉

  11. Jo, isbandem ir mes, tikrai skani. O cukinija irgi sarase yra, bet gaminimo eigoj nepamineta?.. 🙂

  12. Produktu sarase nurodoma cukinija. Bet aprasyme jos neradau 🙂 Ja kaip suprantu kartu su moliugu ir mesa reikia deti i viena kruva?

  13. Sveiki, nesuptantu kas per padazas” tikras italas” lazanijos daromos su ragu padazu, kuris daromas is farso ir pomidoru tyres

  14. super patiekalas! nors siaip as lazanijos nevalgau,bet sikart surizikavau ir gavosi tikrai labia skani lazanija..
    .p.s.recepta pakoregavau pagal savo turimus ingridientus,t.y. be ,,tikro italo,, ,Beata nepyk,bet ne visuose miestuose ji galima isigyti.

  15. Puikus padažas, super susitaupo laiko, o ir skonis subalansuotas, nereikia sukti galvos. Skani gavosi lazanija, kas ne visada pavyksta.

  16. Sveiki. Lazanija nuostabi! O jau lazanijos indas nuostabaus grožio 🙂 šiuo metu ieškau kažko panašaus, sunkiai sekasi… šitas indas tobulas

  17. Ačiū, Beata, už lengvus receptus ir už „Tikrą italą”. Nors ir retai gaminu ir esu tik pradžiamokslė virtuvėje, ši lazanija puikiai pavyksta!:)
    Gal galėtumėte patarti kokiu kitu padažu būtų galima pakeisti bešamelį?

Rašyti komentarą