Spausdinti

Ši sriuba – tikra vasaros derliaus šventė. Paprastume yra gerumas. Ragaukite!

Greita ir skani pomidorų ir cukinijų sriuba

0
komentarai
8
Porcijos
8 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

6 vidutinio dydžio pomidorų
1 vidutinio dydžio cukinijos (300-400g)
2 skiltelių česnako
šaukštelio raudonėlio
2 šaukštų raudono vyno acto
žiupsnelio cukraus
1 svogūno
stiklinės vandens ar sultinio
šviežio baziliko
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pomidorus nuplaunu ir trinu su blenderiu, gaunasi apie 600-700 ml skysčio. Tada tiesiog perkošiu per sietelį, tai mažiau odelių ir sėklyčių lieka.

2

Alyvuogių aliejaus ir česnako negailiu. Cukinija visada visur tinka, bet vietoj jos galite naudoti morką, jei norite saldžiau ir sočiau.

3

Smulkiai pjaustytą svogūną pakepinkite. Kai bus gelsvas ir kvapnus, pridėkite smulkinto česnako ir pakepinkite dar viską maloniai.

4

Cukiniją supjaustykite kubeliais, berkite džiovinto raudonėlio ir pakepinkite keptuvėje su svogūnais, kad suminkštėtų, kokias penkias minutes. Tada pilkite actą ir leiskite jam truputį nugaruoti.

5

Dabar jau viską pilkite į puodą, tada trinti pomidorai ir sultinį ar vandens. Kartu į puodą keliauja lauro lapas, jei norit mėsingesnio skonio.

6

Pavirkite septynias minutes ir prašau. Dar, tiesa, druskos, ir žiupsnelio cukraus reikėtų. Į lėkštę dėkite dar baziliko saują. Viskas. Done. Puiku.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Man irgi labai svarbu žinoti kiek reikia cukinijos? ar didesnes ar mazesnes? kaip tik visko turiu labai laukiu atsakymo 🙂

  2. Ačiū Beata. Sriuba gavosi nuostabiai skani. Tiesa, aš beveik niekada nesivadovauju griežtai receptuose nurodytais dydžiais ir svoriais, mėgstu improvizuoti. Šį kartą į sriubą įdėjau, pakepintą kartu su svogūnais, smulkiai supjaustytą vieną raudonąją papriką. Sriuba įgavo savotiško aštrumo. Patiekiant įdėti grietinės. Šiaip tai aš menkas kulinaras, gal tik prieš pusantrų metų gyvenimas privertė stoti prie puodų. Jūsų tinklapis Beata man tapo kelrode žvaigžde tame, man netikėtai tapusiame įdomiame kulinariniame pasaulyje.

Rašyti komentarą