Spausdinti

Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias fantazijas ir puošti, puošti, puošti: karamele, šokoladu, džiovintomis uogomis.

Gražieji vafliai ant pagaliuko

0
komentarai
15
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
7 min.

Vafliams:

4 kiaušinių trynių
2 kiaušinių
100 g lydyto sviesto
150 g rudojo cukraus
100 ml kefyro
220 g miltų
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
3–4 šaukštų grietinės
sviesto ar aliejaus keptuvei patepti

Karamelei ir puošmenoms:

200 g cukraus
150 ml vandens
saujelės smulkintų džiovintų uogų, riešutų, sėklų ar šokolado drožlių
Kaip gaminti?

Gaminimas

Kepame vaflius:

1

Kiaušinius ir trynius šluotele paplakame su cukrumi. Į plakinį supilame lydytą sviestą, kefyrą, grietinę ir išmaišome.

2

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į tešlą. Gerai išmaišome šaukštu.

3

Į įkaitintą vaflių keptuvę liejame samtelį tešlos ir kepame, kol gražiai paruduos.

4

Iškepusius vaflius išskirstome širdelėmis ir užmauname ant pagaliuko.

Išverdame karamelę:

1

Į puodelį supilame vandenį ir suberiame cukrų, viriname nemaišydami, kol cukrus pradės kilti dideliais burbulais ir tamsėti.
Greitais judesiais šakute ar šaukšteliu ant vaflių vedžiojame karamelines gijas, pabarstome džiovintomis uogomis, šokolado drožlėmis, sėklomis ar smulkintais riešutais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Norėčiau paklausti, iš ko padaryti tie vaflių pagaliukai? Ar tai mediniai ledų, šiaudeliai, ar kas kita?
    Ačiū

  2. Sveiki, norejau paklausti ar galima sias sirdutes pasigaminti is vakaro??? Ar „neatpuls”? Nenusvirs nuo pagliuko?

    Labai labai skbiai reikia atsakymo/patarimo 🙂

    Vilma

Rašyti komentarą