8241
Beatos virtuvė

Gravlax arba sūdyta lašiša

(11)

Receptas tiems, kuriems maistas turi būti ne tik skanus, bet ir gražus.

Reikės:
  • 500 g lašišos filė
  • 50 g cukraus
  • 50 g druskos
  • 1 žalio burokėlio
  • ½- 1 apelsino žievelės
  • Medaus-garstyčių padažui:
  • 1 šaukšto medaus
  • ½ apelsino sulčių
  • 2 kupinų šaukštelių grūdėtųjų garstyčių
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • didelės saujos krapų
  • druskos
  • Burokėlių ir krienų padažas:
  • 1 žalio burokėlio
  • 2 šaukštelių krienų
  • 2 šaukštelių majonezo

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (11)
Komentarai
  1. Rita parašė:

    Beata, žiūrint laidoje kai gaminote šį patiekalą, iš pradžių išsigandau kad Jūs šiandien liūdnos nuotaikos, rimta, susikaupusi. Gal kas nutiko. Bet man palengvėjo išgirdus Jūsų klausimą „ar galiu suvalgyti?“. Šaunuolė jūsų laidos tuom ir šaunios, kad jose esate šilta, neslepiate tuometu užplūdusios emocijos ir dirbtinai jų nekuriate. Kartais pažiūriu ir jūsų pirmojo sezono laidas, jos pačios pačiausios. Sėkmės JUms, gražių švenčių ir tikiuosi šis sezonas ne paskutinis 🙂

  2. Egle parašė:

    Beata, ar butu galima naudoti vietoj zalio burokelio virta burokeli? niekada neragavau ir bijau rizikuoti su zaliu 🙂 ar kalbu apie suktinuka su lasisa kur dedi ant duonos su krienu ir majonezo padazu 🙂 labai skaniai atrodo ir noriu paruosti kuciom 🙂 aciu!

  3. Gabrielė parašė:

    Sveiki, o kokią lašišą naudojote jūs ? Rūkytą ar šviežią ? Ir ar jei aš norėčiau pamėginti ant rukytos ar gautūsi?:)

    • Beata Nicholson parašė:

      tik šviežią, galite naudoti šaldyta ir atšildyta, bet jokiu būdu nerūkytą, čia tas pats kaip paimti keptą vištą iš parduotuvės ir dar ją kepti…Gravlax metodas yra kai žuvis sūdoma išstumiama drėgmė iš jos lastelių ir taip ji konservuojama

  4. jurga parašė:

    Sveiki jau bandziau nuostabus skonis laaabai skanu:D zali burokeliai nereliai skanu nereliai visiem siulau pabandyt pas mus LT kazkodel vengiama ji valgyt zalia kitose salyse visuomet buna salotose ir tik zalias taigi kaip kad valgyt koki ridika tas pats:D labai nudziugau kai pamaciau kad ir pas mus dar toki recepta man tai liux.. kuciom patiekalas garantuotas tik va badysiu ta svediska garstyciu padaza daryt pati tikiuos pavyks:D Aciu BEATA kuciom tik is jusu tinklapio gaminsiu 😀 jau turiu keleta issirinkus ACIU geru jum svenciu!

  5. Tusela parašė:

    sveiki , nebegaliu atsidaryti video , tai priminkit kiek laikoma pasudyta lasisa ?
    Aciu uz idomius receptus 🙂

  6. Vytenis parašė:

    Aciu Beata:-) Laaaabai grazu ir be galo skanu:-)

    • r.babaušytė parašė:

      Pas mumi Klaipėdoje žvejai sako, kad lašišą būtina sūryme laikyti dvi paras ir tik tada galima valgyti, nes tik per dvi paras žūva parazitai, kurių gali būti žalioje žuvyje.

  7. Aiste parašė:

    Mieoji Beata,

    Ziurejau i sito recepto video su ispustom akim ir seile rijau. Tik vienintele problema buvo: sakau na kur gi as gausiu dabar Beatos duona su seklomis Chikagoje. Nueinu i parduotuve siandien, o gi mano didziausiam siurprizui, jusu duonele puikuojasi ant lentynos. Griebiau gal kokius 6 pundelius ir laiminga dabar iki Kaledu 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.