Spausdinti

JAV lėtas mėsos kepimas, sakyčiau, daugeliui yra net ne pomėgis, o religija. Populiariausiose barbekiu (BBQ) užeigose tenka ilgai stovėti eilėje, paskui dar ilgiau palaimingai laižytis pirštus… Pas mus kepti kiaulienos šonkauliai irgi visada populiariausi ir greičiausiai dingsta nuo stalo. Tik šonkaulius rinkitės riebesnius ir marinuokite juos pernakt. Labai svarbu šonkauliukams macnumas, taigi marinatas turi būti „išraiškingas“. Jei bent kartą pabandysite šonkaulius marinuoti su „Santa Maria“ specialiai šonkauliams sukurtu prieskonių mišiniu, daugiau šią vasarą kito ir nenaudosite. „Santa Maria“ „Rub for ribs“ – tai švelnaus skonio raudonųjų paprikų, aitriųjų paprikų, česnakų, skrudintų svogūnų ir žaliųjų citrinų mišinys. Idealiai tinka skaniems ir sultingiems šonkauliams paruošti. Pakelio turinio užteks iki 1 kilogramo mėsos marinuoti. Jei dar kepimo pabaigoje šonkaulius glazūruosite amerikietiškuoju BBQ padažu „Kentucky Whiskey“, turėsite nenurungiamą delikatesą.

 

Glazūruoti kiaulienos šonkauliai

0
komentarai
13
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

2 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
1 pakelio „Santa Maria“ prieskonių mišinio šonkauliams („Rub for ribs“)
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
„Santa Maria“ amerikietiškojo BBQ padažo „Kentucky Whiskey“
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Kiaulienos šonkaulius apšlakstome aliejumi, gausiai apibarstome „Santa Maria“ prieskonių mišiniu šonkauliams marinuoti ir gerai juos įtriname, kad tolygiai pasidengtų visas mėsos paviršius. Paliekame pasimarinuoti bent valandą, geriausia – per naktį.

2

Kepame ant grilio, kol kiaulienos šonkauliai gražiai apskrus. Maždaug po 10 kepimo minučių teptuku aptepame „Santa Maria“ BBQ padažu „Kentucky Whiskey” ir dar pakepiname tiek pat iš abiejų pusių. Kepimo laiką reguliuokite pagal šonkauliukų storį. Patiekite su grilyje keptomis kukurūzų burbuolėmis. Jas taip pat galite švelniai aptepti „Santa Maria“ BBQ padažu.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą