8241
Beatos virtuvė

Garuose kepta lašiša su daržovėmis

(2)
Reikės:
  • 600 g lašišos filė su oda (4 gabaliukų)
  • 2 baltos duonos riekelių
  • mažo ryšelio petražolių
  • mažo ryšelio krapų
  • kelių svogūnų laiškų
  • 1 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių
  • 1 kiaušinio (galima naudoti tik baltymą)
  • 2–3 skiltelių česnakų
  • 1 lauro lapo
  • 1 citrinos
  • aliejaus
  • druskos
  • Garnyrui:
  • 1 nedidelio brokolio
  • 1 cukinijos
  • 200 g šaldytų morkyčių
  • druskos
  • pipirų
  • žiupsnelio džiovintų Provanso žolių
  • 250 ml vandens daržovėms kepti
  • 500 ml vandens žuviai kepti

Jei keptas maistas kiek pabodo, o gal kas iš namiškių raukosi, pajutęs kepamos žuvies kvapą ar šiaip bandote ateiti į sveikesnės mitybos kelią – šis lašišos debiutas pats tas. Prieskonių ir daržovių draugija žuviai suteikia gaivumo ir lengvumo, lašiša garuose pasibūna ir lieka sultinga bei kupina tikrojo žuvies skonio. Žodžiu, patiekalas, kurį valgytojai tikrai paminės geruoju. Pasigaminti bus paprasta, jei tik po ranka – orkaitė, kuri geba kepti garuose.

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C (tradicinio kepimo funkcija – kaitinimas iš viršaus ir apačios). Nuimame duonos plutelę. Duoną sutrupiname nedideliais gabaliukais, suberiame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kelias minutes paskrudiname orkaitėje. Jungiame garų režimą ir lekiam prie daržovių. Supjaustome daržoves nedideliais vienodais gabaliukais. Suberiame į gilią skardelę, pagardiname druska ir pipirais, ir Provanso žolelėmis, pašlakstome aliejumi ir kepame 96° C temperatūroje 10 minučių. Išimame ir laikome šiltai.

Nuskabome petražolių ir krapų lapelius, smulkiai supjaustome, taip pat supjaustome svogūnų laiškus. Sumaišome žalumynus su citrinų žievelėmis ir skrudintos duonos trupinukais. Į garinimo indo su skylutėmis (komplektuojamas su orkaite) apatinį indą įpilame 200 ml vandens, sudedame krapų ir petražolių kotelius, česnakų skilteles, lauro lapą ir skiltelėmis supjaustytą citriną.

Imamės žuvies. Paplakame kiaušinį. Garinimo indo viršutinės skardos dugną plonai patepame arba papurškiame aliejumi (apatiniame inde lieka vanduo su prieskoniais). Dedame lašišą oda į apačią. Žuvį plonu sluoksniu patepame kiaušinio plakiniu ir apdengiame paruoštu žolelių ir citrinų žievelių mišiniu.

Dedame indą į antrą orkaitės pakopą. Kepame nustatę programą „Kepimas garuose“ 60 °C temperatūroje 18 minučių. Baigdami kepti į indą dar suberiame daržoves, kad jos sušiltų. Daržoves galima kepti ir kartu su lašiša, nors aš įsitikinusi, kad jų skonis geriau atsiskleidžia kepant garuose aukštesnėje temperatūroje ir trumpiau, nei reikia kepti lašišą.

Daržoves patiekite su mėgstamu padažu – medaus ir garstyčių, sviestiniu arba tiesiog pašlakstę aliejumi.

Beatos virtuve_electrolux_garine orkaite_lasisa

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Komentarai

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.