8241
Beatos virtuvė

Gardžiausios cinamoninės bandelės

(9)
Reikės:
  • 150 ml vandens
  • 150 ml pieno
  • 60 g miltų
  • 60 g sviesto
  • 1 kg miltų
  • 10–14 g sausų mielių
  • 8 šaukštai cukraus
  • 120 g sviesto
  • 300 ml pieno
  • 1 šaukštas druskos
  • 1 šaukštas malto kardamono
  • 1 kiaušinio bandelėms aptepti
  • perlinio ar paprasto cukraus bandelėms pabarstyti (nabūtina)
  • Įdaras:
  • 200 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 šaukštai malto cinamono
  • 1 šaukštas malto kardamono

Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj!
Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad Jūsų cinamoninės bandelės būtų dar puresnės, minkštesnės, drėgnesnės, kad iškeptos būtų tokios skanios, jog jokio glajaus ant viršaus nesinorėtų. Ir ta paslaptis slypi žodyje „tangzhong”. Tai metodas, kai dalis miltų užplikoma, todėl bandelių tešla išeina ypatingai minkšta, puri ir orinė, o iškepusios bendelės išlieka drėgnos ilgesnį laiką.

1. Gaminame mielinę tešlą. Puode išlydome 60 g sviesto ir suberiame 60 g miltų. Išmaišome. Vis maišydami palengva supilame 150 ml vandens ir 150 ml pieno. Viską maišome kaitindami, kol susijungs į vientisą masę, beveik bešamelio padažą. Į jį įmaišome gabaliukais supjaustytą likusius sviestą (120 g) ir 300 ml pieno. Viską gerai išmaišome.
2. Į didelį dubenį beriame visą kilogramą miltų, nubrauktą šaukštą druskos, 120 g cukraus, 14 g sausų mielių ir šaukštą malto kardamono.
3. Lėtai maišydami supilame į miltus visą „bešamelį“ ir minkome nuoširdžiai ir kantriai, kol tešla taps ypač minkšta ir elastinga, lenvai atlips nuo dubens kraštų. Perkeliame į švarų dubenį, pridengiame rankšluosčiu ar maiastine plėvele ir leidžiame pakilti apie valandą. O jei bandelėmis norėsite mėgautis ryte, tuomet uždengtą tešlą statome į šaldytuvą ir leidžiame kildintis pernakt.
4. Ruošiame įdarą. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakame su cukrumi, cinamonu ir kardamonu, kol sviestas taps purus ir jo tūris padidės.
5. Kočiojame tešlą. Nedideliu aliejaus kiekiu patepame stalviršį, ant kurio kočiosime ir pradžioje rankomis švelniai ištampome, paformuojame tešlą, kad būtų stačiakampio formos. Tą stačiakampį iškočiojame, kol tešla taps plona – iki 5 mm storio. Visą jos paviršių tolygiai ištepame įdaru. Tešlos stačiakapį mintyse horizontaliai padaliname į tris dalis. Apatinį trečdalį užlenkiame viršun, o viršutinį trečdalį lenkiame link apačios – tešlą sulankstome kaip kokį laiškelį. Taip sulankstytą ją dar truputį pakočiojame, kad taptų kiek plonesnė.
6. Aštriu peiliu ar picos ratuku supjaustome tešlą vertikaliai 2-3 pirštų juostelėmis. Kiekvieną tą juostelę darkart perpjauname du kartus, bet šįkart ne iki galo, o tiek, kad viršuje liktų apie 1 cm tarpelis, kuris tas tris plonas juosteles laikytų drauge. Kiekvieną ploną juostelę susukama, suvejame į virvelę ir tada tas virveles supiname kaip kasą. Tada kaselę imame į rankas ir prilaikydami abu galus sukame apklink du pirštus ir užmezgame mazgelį. Tuos mazgelius dedame į kepimo popieriumi ištiestą skardą palikdami dosniai vietos bandelėms pakilti. Uždengtas bandeles kildiname dar 30-60 minučių (jei tešla kilo šaldytuve ir yra šalta, gali prireikti daugiau laiko jai pakilti). Pakilusias bandeles patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukrumi.
7. kepame iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Aušra parašė:

    Sveiki, vakar pažiūrėjusi laidą nusprendžiau išsikepti bandelių….
    1kg miltų buvo per daug, sušoko tešla į kietą kamuolį,nežinau ar po tešlos kildinimo suminkštės, manau, kad tas nepavykęs kamuolys keliaus į šiūkšlinę

  2. Snieguole parašė:

    Puikios!!Sendien issikepiau,buvo ivertintos itin gerai…;)

  3. Erika parašė:

    Beprotiškai skanios! Išorė traški,vidus minkštas…ammmm

  4. Asta parašė:

    Labai skanios bandelės! Labai gera tešla, nelimpa prie rankų 😉

  5. Aušra parašė:

    Kepu šias bandeles trečią kartą, nuostabiai skanios Ačiū už receptą.

  6. Giedre parašė:

    Labai skanios bandeles ,kepsiu dar ne karta,noriu paklausti ar ši tešla tinka bulkutėm su lašinukais

    • Beata Nicholson parašė:

      Manau, kad tikrai taip! Tik cukraus kiekį kiek pamažinkite, kad nesigautų desertas su lašinukais:)

  7. Vita parašė:

    Is trečio karto pavyko. Kai dėjau mieles i miltus neiškilo kažkodėl, nežinau ka ne taip padariau, gal mieles netinkamos buvo, tai paskui pabandžiau i ‘padażą’ supilti cukrų ir mieles (dziovintas naudojau) ir tada išmaišyti ir po to deti miltus, nu tai pavyko labai puikiai. Miltų siek tiek mažiau dėjau negu pagal receptą.

  8. Rita parašė:

    Ar galima bandeles pilnai paruoštas t.y.jau susuktas dėti į šaldytuvą per naktį, o ryte išėmus kepti ? ;‐)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.