Spausdinti

Vasaros gėrimai yra ir malonumas akiai, ir stalo puošmena. Vandenį pralinksminkite ne tik uogomis, bet ir daržovėmis. Pateikiu keletą idėjų, kaip įdomiau atsigaivinti. Jei jau užderėjo uogos jūsų sode, vynuoges, mandarinus ir ananasus keiskite vyšniomis, braškėmis ar avietėmis.

Visus šiuos gėrimus ruoškite bet kokiuose namie turimuose induose: ąsočiuose, grafinuose ar netgi stiklainiuose. Nuo jų tūrio priklausys ir vaisų, daržovių bei žalumynų kiekis, todėl tikslaus jų kiekio nenurodau. Rekomenduoju jais užpildyti trečdalį indo tūrio. Eksperimentuokite ir kurkite.

O jei norisi naminio limonado, tai visą šūsnį idėjų rasite mano vasaros žurnale „Beatos virtuvė”.

Gaivūs vasaros gėrimai

0
3

Daržovių vandeniui:

agurkų
saldžiosios raudonos paprikos
žaliųjų citrinų
mėtų
juodųjų serbentų lapų
žiupsnelio druskos

Gaiviam uogų ir vaisių vandeniui:

aviečių
raudonųjų serbentų
mėtų
šaukšto mėgstamo sirupo

Citrusinių vaisių vandeniui:

apelsinų
citrinų
žaliųjų citrinų
raudonųjų apelsinų
mandarinų
mėtų
Kaip gaminti?

Gaminimas

Gaivus daržovių vanduo

1

Daržoves ir žaliąsias citrinas supjaustome, sudedame į grafiną, įmetame žalumynų, įberiame druskos ir iki viršaus užpilame vandeniu. Viską išmaišome. 

2

Laikome šaldytuve pusvalandį. Prieš patiekdami įdedame ledukų.

Gaivus uogų ir vaisių vanduo

1

Uogas ir žalumynus sudedame į ąsotį, įpilame sirupo ir vandens. Išmaišome. Laikome šaldytuve pusvalandį. Prieš skanaudami įsidedame ledukų.

Gaivus citrusinių vaisių vanduo

1

Vaisius supjaustome plonomis riekelėmis, drauge su žalumynais sudedame į ąsotį ir užpilame vandeniu. Išmaišome ir laikome šaldytuve pusvalandį. Patiekiame su ledukais.

Ingredientai
Patarimas

Kad žalumynai labiau atskleistų savo aromatą ir atiduotų visus skonio syvus, prieš mesdami juos į ąsotį, paglamžykite ir patrinkite pirštais.

 

Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą