8241
Beatos virtuvė

Gaivios burokėlių salotos su… žuvų taukais

(0)
Reikės:
  • 4 porcijoms reikės:
  • 5-6 keptų burokėlių
  • 2 apelsinų
  • 2 obuolių
  • 3-4 didelių saujų grąžgrastės salotų ir špinatų lapų
  • saujos petražolių arba kalendros lapelių
  • 4 šaukštų skrudintų saulėgrąžų ar riešutų
  • druskos, pipirų
  • Pagardui:
  • 30 ml citrinų skonio „Möller’s“ žuvų taukų
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 50 ml citrinų sulčių
  • 1 šaukšto obuolių acto
  • 2-3 šaukštelių medaus
  • pusės nutarkuoto apelsino žievelės
  • 1 žvaigždinio anyžiaus

Rudeniop nori nenori pradedi ieškoti to kažko, kas dienoms tamsėjant leistų jaustis sveikesniam, gyvybingesniam, linksmesniam. Va štai jums mano pasiūlymas rudenį valgyti ne tik daugiau daržovių, bet ir praturtinti jas žuvų taukais „Möller’s“.

Kaip žinia, jūrinę žuvį turėtumėm valgyti bent porą kartų per savaitę, o jei taip nenutinka, tada šį žuvies nepriteklių mūsų organizmui galime kompensuoti žuvų taukais.  Nepakeičiami yra skysti žuvų taukai, bet va bėda – jų skonis ir konsistencija ne visiems yra maloni… Taigi dienos normą, kurią sudaro 5 ml žuvų taukų, siūlau suvartoti kartu su šiomis salotomis – ir skanu, ir sveika.

Kaip gaminti:

Burokėlius rinkitės nedidelius. Juos nulupkite, supjaustykite, skiltelėmis ir iškepkite orkaitėje. Galite kepti ir nepjaustytus, tuomet atvėsintus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis arba riekelėmis, kaip jums labiau patinka. Tiks ir virti burokėliai, jei labai skubat ir neturit laiko kepti. Kaip žinia, virtų burokėlių pilni prekybos centrai.

Ruošiam užpilą marinatui ir salotoms – puodelyje sumaišykite visus užpilui skirtus produktus, išskyrus „Möller’s“ žuvų taukus. Pavirinkite ant vidutinės kaitros, kol tūris sumažės per pusę. Išimkite anyžių ir viską atvėsinkite. Du trečdalius šio užpilo skirkite marinavimui, vieną trečdalį pasilikite salotų užpilui, į kurį dar įmaišysite „Möller’s“ žuvų taukų.

Imamės obuolių ir apelsinų. Nulupkite apelsiną ir supjaustykite plonais griežinėliais. Obuolį supjaustykite mažais kubeliais, pasmulkinkite petražoles ar kalendrą ir viską kartu su apelsinais sudėkite į dubenį, užpilkite prieš tai pasiruoštu salotų pagardu ir palikite, kad pasimarinuotų (10 min).

marinatas_Beatos virtuve

Pabaigoje dar įmeskite į šį dubenį salotų, ir lengvai pamaišykite – tegul ir jos prispildo to gėrio.

Ruošiam salotų lėkštę (galima vieną didelę arba keturias porcijas atskirai). Siūlau serviruoti tokiu eiliškumu – burokėliai, apelsinai, ant viršaus salotų lapai. Pasiruošiam užpilą salotoms – į likusią užpilo dalį įmaišykite 30 ml., t.y. 2 valgomus šaukštus žuvų taukų „Möller’s“ (aš rinkausi citrininio skonio, bet galite bandyti ir su natūralaus skonio žuvų taukais) ir viską užpilkite ant salotų. Baigiamajam akcentui – kepintos saulėgrąžos ar mėgstami riešutais – jais papuošiam ir praturtinam salotas.

burokeliu salotos su zuvu taukais_Beatos virtuve

Štai ir viskas – sveikas ir skanus užkandis paruoštas.

P.S. jei jus sudomino receptai su žuvų taukais, galite išbandyti ir mano ruoštas brusketas su žuvų taukais.

Daugiau apie žuvų taukų naudą skaitykie www.zuvutaukai.lt

salotos su zuvu taukais_Beatos virtuve

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.