Spausdinti

Yra tokia garsi grakiška siurba, kurioje daug kiaušinių. Ji panaši į mūsų rūgštynių, tik mes dedame rūgštynes ir paskui įleidžiame kiaušinį, o graikai pila citrinų sultis ir tada sutirština sriubą kiaušiniais. Turbūt pastebėjote, kad aš nevengiu pagardinti sriubas šlakeliu citrinų sulčių. Man labai patinka jų gaiva, citrinos tikrai daro stebuklus.

Ši sriuba tiks tada, kai norėsite valgyti švelniai gaiviai, bet maistingai. Ji išverda tiesiog žaibiškai – trunka tiek, kiek reikia bolivinių balandų (kinvos) kruopoms išvirti sultinyje, tada dar kelios minutės brokoliams, ir viskas. Bolivinių balandų kruopos labai maistingos, pastaraisiais metais tapo labai populiarios dėl savo teigiamų savybių. Man jos labai patinka, ir didesnėse ar specializuotose Lietuvos parduotuvėse tikrai galima jų aptikti. Labai gaivi ir jūsų pilvui draugiška sriuba.

 

Gaivi lengva brokolių, bolivinių balandų kruopų ir citrinų sriuba

0
komentarai
6
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

1 litro daržovių sultinio
1/2 brokolio galvos
5 šauktų nevirtų bolivinių balandų kruopų
1 citrinos sulčių
žiupsnelio druskos (gali prireikti)
ryšulėlio kalendrų
ryšulėlio krapų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Tuščią puodą statykite ant ugnies ir suberkite kruopas. Nuolat maišydami lengvai jas pakepinkite, kad pradėtų po truputį pokšėti ir šiek tiek pagelstų. Jei nenorite pakepinus atsirandančio riešutinio skonio, galite to nedaryti, tiesiog supilkite kruopas į daržovių sultinį ir virkite.

2

Jei kepinote, ant pašildytų ir paskrudintų kruopų užpilkite litrą daržovių sultinio. Kol kruopos verda (truks apie 10 minučių), susmulkinkite brokolį nedideliais gabaliukais. Suberkite jį į sultinį ir pavirkite dar 3-4 minutes.

3

Išspauskite į sultinį citrinos sultis – sriuba turi būti rūgštoka, o brokolis neperviręs. Paragaukite – galbūt norėsite truputį pasūdyti. Pabaigoje įberkite supjaustytų krapų ir kalendrų.

Ingredientai
Alternatyva

Toks greitas sriubos arba tiesiog sultinio su kruopomis ir daržovėmis metodas tinka ir špinatams ar toms pačioms rūgštynėms. Jei neturite bolivinių balandų, visada galite rinktis kitokias kruopas, pavyzdžiui, soras ar grikius.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Viriau šią sriubą – nors derinys atrodo keistokas, man ji labai patiko, tad po kurio laiko virimą pakartojau :). Lengva, tad tinka toms, kurios koreguojasi kūno linijas (čia apie mane), o kartu galima jaustis valgant „labai teisingai”, nes bolivinės balandos ir brokoliai yra tikras teisingas maistas :). Tiesa, virdama pirmą kartą dėjau šviesias kruopas, antrą kartą – tamsias, tai man su šviesiomis patiko labiau. Tamsios kiek tvirtesnės, reikia atskirai kramtyti, tai šiek tiek sumažėja lengvumo ir „sriubiškumo” 🙂 jausmas.

  2. Sveikos, pabandziau ir as tokia sriubyte isvirti ir likau nesupratusi, isspaudziau maziau nei puses citrinos sulciu, o rugstimas toks, kad valgyt neimanoma. Beata, kaip Jus rasot, kad visa citrina spausti reikia, nejaugi nebuna per rugstu??? Jau dabar tikriausiai nieko nebepataisysi? kuo ta rugstuma nuimti?

  3. viskas lyg ir gerai ,bet yra kur dar kazka paskaninimui uznest tarkim, indisko motyvo ar siaip kokio kito

Rašyti komentarą