Spausdinti

Čia labai paprastas vakarienės patiekalas. Pagaminamas per 20  minučių.

 

 

Fusilli makaronai su tunu, daržovėm ir sūriu

0
komentarai
11
Porcijos
2 asm.

Padažui:

1 poro
1 didelės morkos
Skardinės savo sultyse konservuoto tuno
Skardinės kukurūzų (arba žirnelių, bet juos geriau dėti šaldytus, o ne iš skardinės)
25 g sviesto
1 kupino šaukšto miltų
400 ml pieno
Poros saujų sūrio (aš dėjau cheddar)
Žiupsnelio raudonėlio
Žiupsnelio čiobrelio
Druskos
Pipirų
Fusilli arba kitos formos makaronų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

 Svieste pakepiname žiedeliais pjaustytą porą ir smulkintą morką, kol morka suminkštės.

2

Sudedame prieskonius: čiobrelį ir raudonėlį,  druską, pipirus.

3

Įdedame šaukštą miltų ir sumaišome. Pilame pieną ir maišome, kol sutirštės.

4

Sudedame tuną ir kukurūzus, ir pamaišome, kad šie sušiltų, o pabaigoje įdedame sūrio. Galima keptuvę nuo ugnies nuimti, sūris išsilydys pats.

5

Išvirtus makaronus sumaišome su padažu ir patiekalas paruoštas.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki!
    Tiesiog mažas pastebėjimas dėl recepto „tago” – turbūt per klaidą šį patiekalą priskyrėte „gėrimams” 🙂

  2. Maniškiams makaronai su tunu irgi labai patinka. Tik aš darau paprasčiau:
    į išvirtus makaronus įdedu supjaustytų nuluptų pomidorų (arba supjaustytu neluptų mažųjų „vyšninių” pomidoriukų), truputį maišydama pakaitinu, tada įdedu alyvuogių aliejuje marinuoto tuno (su visu aliejumi supilu), tada gerai išmaišau ir viskas. Labai malonaus skonio greitai paruošiamas patiekalas.

  3. Vakar išbandėm, tai 2 m. sūnus valgė makaronus be nieko, o mes sukirtom visą gėrį, buvo nuostabu!

  4. Aciu uz lengva i skanu receptuka. Gaminau su zaliaisiais saldytais zineliais. Siek tiek baiminausi, kaip mano nevalgiuke trimete sureaguos i tuna, bet susveite visa lekstute 🙂

  5. Labai skanus , labai lengvas ir greitas receptukas 🙂 tik šį kartą dariau be sūrio, visvien super gavos 🙂

  6. Galvojau, tas padažas gyvenime nesutirštės. Bet sutirštėjo 😀 baisiai džiugu, kad pavyko 🙂

  7. Labai skanu. Paprasta greita ir nevargina sudėtingais produktais. Tikrai verta išmėginti. Ačiū darbštuolei Beatai:))

  8. Nuostabus receptas !!! bet aš gamindama vietoj įprastinio tuno, naudojau tuną saldžiarūgščiam padaže 🙂 Buvo nerealiai skanu !!!

  9. Dukrytė nevalgė visiškai. Matyt tunas nepatiko, nes ragavo pirmą kartą. O vyras paprašė pakartoti. Aš dariau su žirneliais, bet jie man čia netiko. Kitą kartą reikės bandyti su kukurūzais.

Rašyti komentarą