8241
Beatos virtuvė

Fettuccine su grybais

(7)
Reikės:
  • 1/2 pakelio fettuccine makaronų (125 g)
  • 300 g baltųjų ar rudųjų pievagrybių
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 3 šaukštų balto vyno
  • 1
 puodelio grietinėlės
  • 1/2
 puodelio vandens
  • 1
 šaukšto balzaminio acto
  • druskos, pipirų
  • kietojo sūrio pabarstymui

Fettuccine – tai tokie juosteles primenantys plošti makaronai, dažniausiai susukti į jaukius lizdelius. Pats žodis fettuccine verčiamas kaip „nedidelės juostelės“ ir tai viena mėgstamiausių italų makaronų rūšių. Iš miltų ir kiaušinių gaminami fettuccine mėgsta būti patiekti su įvairiausiai padažais ar grybais. Greitai pasiruošite, maloniai skanausite.

1. Išvirkite makaronus pagal gamintojo nurodymus, esančius ant pakuotės.

2. Pievagrybius supjaustykite per pusę. Įkaitinkite aliejų, pakepinkite česnako skiltelę, sumeskite grybus ir dar pačirškinkite apie 5-10 minučių, kol jie gražiai apskrus.

3. Supilkite vyną, grietinėlę, vandenį ir balzaminį actą. Leiskite pasitroškinti apie 10 minučių, kol sutirštės padažas. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

4. Užpilkite padažą ant makaronų, patarkuokite sūrio ir papuoškite keliais žalumynais.

Skanaus!!

 

IMG_0311

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. augustas parašė:

    Miela Beata,

    laukiu laukiu ir.. nesulaukiu, kada gi pasirodys Jusu zurnalo pavasario numeris?:)

    • Aurelija parašė:

      Aš irgi laukiu nesulaukiu. Jau parduotuvėse ir kioskuose dairausi žurnalų skyriuje, mažu jau pasirodęs :))))

  2. Jurga parašė:

    Miela Beata, kai skaitau receptus, kurių sudėtyje yra vyno, visada kyla vienas ir tas pats klausimas: ar tokie patiekalai tinkami vaikams ir pvz. nėščiosioms? Aišku, čia tie trys šaukštai tikrai negąsdina, bet būna tokių receptų, kur jo reikia gerokai daugiau pilti. Gal galite atsakyti, kad būtų aišku kartą ir visiems laikams:)
    Dėkoju

    • Beata Nicholson parašė:

      Na yra taip: kad alkoholio didžioji dalis išgaruoja, visiškai išgaruoja jei tai troškinys, ir ilgai yra troškinama, aš nesibaimindavau tokio dalyko….bet visada galite pakeisti baltą ir raudoną, vyną sultiniu, vandeniu…Bet aišku skonį papildyti bus sudėtingiau bet įmanoma…

  3. Iveta parašė:

    O kiek porciju turetu iseiti su tiek ingridietu?

  4. Eglė parašė:

    Ačiū, už gardų receptuką, tikrai pikanitško skonio. TIk turiu vieną klausimėlį, kodėl sutraukia grietinėlę (13proc.)? Labai negražiais gumulėliais sušoko, kaip to išvengti? Ačiū už atsakymą.

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.