8241
Beatos virtuvė

Ežerų laimikis

(0)
Reikės:
  • 1,5–2 kg starkio arba lyno
  • 1 pakuotės „Santa Maria“ žuvies prieskoninių žolelių mišinio
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 citrinos
  • 50 g sviesto
  • Saujos šviežių krapų
  • Garnyrui:
  • Įvairių daržovių: cukinijų, baklažanų, paprikų, raudonųjų svogūnų
  • „Santa Maria“ prieskoninių žolelių mišinio daržovėms „Rub Herbs“

Žuvies mylėtojai neleis sumeluoti – jei nori tinkamai paruošti šviežią žuvį, labai svarbu nenustelbti natūraliai švelnaus žuvies skonio. Rinkomės tam puikiai tinkantį „Santa Maria“ žuvies prieskoninių žolelių mišinį. Kodėl? Kai taip marinuotu starkiu vaišinome patyrusius žuvies valgytojus, visi gyrė žuvies skonį ir negalėjo išskirti nė vieno dominuojančio prieskonio, taip gerai viskas sugula į visumą.

Beje, jei nepažįstate žvejų, tempiančių namo laimikį, šitaip išsikepti galite ir visuose prekybos centruose parduodamas doradas ar upėtakius.

    1. Pirmiausia nuvalome ir išskrodžiame žuvį. Jos šonus lengvai įpjauname peiliu – taip ji greičiau ir tolygiau iškeps, be to, daug geriau įsigers ir subtiliai atsiskleis prieskoniai.
    2. Nedideliame indelyje sumaišome kambario temperatūros sviestą, druską ir „Santa Maria“ žuvies prieskonines žoleles. Gauta mase ištepame visą žuvį, nepamirštame pilvo ertmės ir šoninių įpjovų. Dar įdedame griežinėliais pjaustytos citrinos ir kuokštą šviežių krapų, viską užveriame – sutvirtiname mediniu smeigtuku arba aprišame virvele. Svarbu prieš kepant žuvies nesūdyti, druska gardinti tik pabaigoje – taip mėsa išliks sultinga.
    3. Daržoves supjaustome daugmaž vienodo dydžio gabalėliais: cukinijas ir baklažanus pjaustome 3–4 cm storio riekėmis, paprikas ir svogūnus perpjauname į keturias dalis. Visas daržoves apšlakstome alyvuogių aliejumi ir pabarstome „Santa Maria“ prieskonių mišiniu „Rub Herbs“ su prieskoninėmis žolelėmis.
    4. Taip paruoštą žuvį kepame ant grotelių virš įkaitusių žarijų, apverčiame kepimui įpusėjus. Konkretus kepimo laikas priklausys nuo žuvies dydžio, todėl po 15 minučių rekomenduoju patikrinti – bakstelėti į storiausią vietą peiliu. Jei bėga skaidrios sultys ir peilis lengvai įsminga iki kaulo – žuvis iškepusi.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.