Spausdinti

Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako, kad Estijoje visi moka jį padaryti – su jogurtu ar grietinėle ir su kuo tik nori. Taisyklės paprastos: paprasti forminiai sausainiai, prieš tai šiek tiek pamirkyti piene, sluoksniuojami su jogurto ar varškės kremu.

Mes varškę ir jogurtą maišėme su įvairiomis uogomis, todėl tortas išėjo spalvotas kaip vaivorykštė, o koks buvo skanus, tai net nebandysiu apsakyti.

Neišsigąskite daugybės sluoksnių – galite daryti dar paprasčiau ir tortą konstruoti iš vienodų sluoksnių. Ačiū, Jane, net neabejoju, kad ši estų konditerijos žvaigždė taps populiari ir Lietuvoje.

 

Estiškas sausainių tortas

0
komentarai
6
Porcijos
8 asm.

Reikės:

2 pakelių (po 180 g) forminių sausainių
pieno sausainiams mirkyti

Braškių sluoksniui:

10 braškių
4 šaukštų miltelinio cukraus
6 šaukštų graikiško jogurto
8 šaukštų kreminės varškės

Varškės sluoksniui:

4 šaukštų kreminės varškės
4 šaukštų graikiško jogurto
2 šaukštų miltelinio cukraus

Mėlynių sluoksniui:

4 šaukštų kreminės varškės
4 šaukštų graikiško jogurto
2 šaukštų mėlynių
1 šaukšto miltelinio cukraus

Papuošti:

braškių
mėtų lapelių
70 g kreminės varškės ar maskarponės
2–3 šaukštų miltelinio cukraus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Stačiakampę kepimo formą (apie 30 cm) išklojame maistine plėvele (horizontaliai ir vertikaliai).

2

Pieną supilame į gilesnę lėkštę. Sausainius vieną po kito merkiame į pieną, ištraukiame ir dedame į formos dugną taip, kad visas pasidengtų sausainiais. Kelis sausainius gal reikės ir perlaužti, kad dugnas visas būtų uždengtas.

3

Pasigaminame pirmąjį braškių sluoksnį: braškes supjaustome, sutriname su cukrumi iki tyrelės konsistencijos. Sukrečiame jogurtą ir kreminę varškę, gerai išsukame ir tolygiai paskleidžiame ant sausainių pagrindo formoje. Vėl merkiame sausainius į pieną ir dengiame jais braškių sluoksnį.

4

Varškės sluoksniui varškę sumaišome su jogurtu ir cukrumi, paskirstome ant sausainių. Vėl mirkome sausainius ir klojame jų sluoksnį. Mėlynių sluoksniui mėlynes sutriname su cukrumi, sumaišome su varške ir jogurtu ir paskirstome ant sausainių.

5

Dabar vėl sausainių sluoksnis, antrasis braškių sluoksnis, užbaigiame piene mirkytais sausainiais. Uždengiame maistine plėvele ir laikome šaldytuve pernakt. Prieš patiekdami sumaišome kreminę varškę ar maskarponę su cukrumi, gerai išplakame ir sukrečiame į konditerinį švirkštą.

6

Tortą išimame iš formos apversdami žemyn. Nuimame maistinę plėvelę ir puošiame kremu spausdami mažus ar didelius taškelius ant torto kraštų. Papuošiame braškėmis ir mėtų lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O, senas geras receptas! 🙂 Žinomas jis Lietuvoje, tik gal šiais laikais primirštas. Mano mama dažnai gamindavo tokį tortuką, o vėliau ir mes su sese. Sausainius naudodavome Gaidelio ar panašius. Kartais įpjaustydavo į varškę želė saldainių.

  2. Ačiū už receptą. Buvo labai lengva pagaminti šį tortuką. Visiems jį valgiusiems labai patiko. Darysiu vėl anūkytės 2m gimtadieniui, kurį švęs daržely. Vėliau parašysiu ar tortas patiko norvegams.

Rašyti komentarą