Spausdinti

Tai dar vienas savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus.

 

 

Enčilados su vištiena

0
komentarai
7

Reikės:

400–500 g virtos vištienos
3 svogūnų laiškų
1 didelės paprikos
2 šaukštų grietinės
2 šaukštų pomidorų padažo
30–50 g fermentinio sūrio
8 tortilijų
saujelės kalendrų
druskos, pipirų

Apkepti:

2 svogūnų laiškų
saujelės kalendrų
250 g pomidorų padažo ar aštraus padažo
100–150 g fermentinio sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Paprikas supjaustome kubeliais.

2

Susmulkiname žoleles. Smulkiai sutarkuojame sūrį. Vištieną suplėšome arba supjaustome smulkesniais gabaliukais ir suberiame į dubenį. Ten pat sudedame smulkintus svogūnų laiškus, kalendras, paprikas. Suberiame prieskonius ir pomidorų padažą su grietine. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais. Beriame sūrį ir gerai išmaišome.

3

Ant tortilijos lakšto krašto dedame porą šaukštų įdaro. Palyginame ir paformuojame įdarą, kad išeitų tarsi juosta. Tortiliją tampriai susukame kaip cilindrą ir guldome į gilesnį kepimo indą. Taip susukame visas tortilijas.

4

Ant glaudžiai suguldytų suktinukų tolygiai sukrečiame pomidorų padažą, užberiame žolelių ir sūrio. Kepame 30 minučių įkaitintoje orkaitėje. Skanaukite be papildomo garnyro arba su gaiviomis salotomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai skanu!!!! Nesitikėjau tokio gero skonio. Labai verta! Bet man šių porcijų pakako 6 tortilijom 🙂

Rašyti komentarą