Prisipažinsiu – iki susitikimo su Edita, niekada nebuvau valgiusi raugintų burokėlių. Paragavau ir negalėjau sustoti, tad ir su jumis dalinuosi Editos mėgiamu raugintų burokėlių rceptu, kuriam negėda būtų pasirodyt ir prašmatniausiuose pasaulio restoranuose. Nes būtent rauginti maisto produktai šiuo metu yra paskutinis kulinarinio pasaulio mados klyksmas. Na bent jau taip man pasakojo geriausio pasaulio restorano Noma šefas Rene Redzepi, kurio paskaitos apie maisto rauginimą, fermentavimą klausiausi Londone šiais metais.
Kada, iš tiesų, Edita įdėjo česnaką?
Česnaką įdėjo ruošdama konservavimui: idejo i stiklaini rozmarino, o i puoda – cesnako, kvapiųjų pipirų ir lauro lapą. Tą sūrymą užkaitino ir užpylė ant marinuotų (jau) burokėlių i stiklainį.
Tą sūrymą užkaitino ir užpylė ant marinuotų (jau) burokėlių i stiklainį. Tai, visgi, ar ant marinuotu, ar ant raugintu?
gal ir geras receptas,bet yra problema,neįmanoma pasižiūrėti jūsų laidos per tvplay3.ar čia man vienai nepavyksta?
Edita minejo, kad galima ir nevirtus burokelius marinuoti. Noreciau suzinoti ar nesikeicia marinavimo laikas?
Šiuo būdu burokėliai jau padėti rūgti, kažin kaip ten su tais plikytais miltais reiktų daryti? Gal kas žinot?
Uzraugiau burokelius kaip pasakojo Edita,taciau skystis paliko glitnus(trecia diena).Kodel taip atsitiko,ka dabar galima padaryti?
tikrai neduoda paziureti video, bandziau ir vakar kijevu receptuka paziureti-nepavyko
Absoliučiai neįmanoma žiūrėti nufilmuoto siužeto … Gaila.
Gal verčiau aprašyti receptą, nei siūlyti nekokybišką siužetą. Ačiū.
Beata, akies klaida: „rceptų“, 5 eil. Ir puikus receptas [: Tik vakar sužinojau apie raugintus burokėlius, kai radau burokėlių giros receptą.
normalu, kad vandens viršaus toks kaip pelėsis susidarė? 3 diena tik
Pelėsis neturėtų atsirasti. Normaliame rūgimo procese atsiranda pieno rūgšties fermentai, o dėl šito gėrio sveikatai mes būtent ir rauginame visas daržoves ar vaisius. Jeigu atsiranda tarsi pelėsis ir pačios daržovės pasidengia gliciu balksvu dariniu, vadinasi dauginasi rauge ir sviesto bakterijos, kurios rauga gadina. Jos atsiranda dėl nesterilumo. Daržoves būtina gerai nuplauti prieš rauginimą, o jeigu kartas nuo karto tikrinate kaip vyksta rugimas, arba bandote „išžvejoti“ kokį agurką arba barsti, tai darykite ne su pirštais, o su šakute.
As supratau , kad raugina zalius burokelius , litras vandens saukstas druskos(tikros druskos) rugines duonos pluteliu ir rugsta savaite laiko
Labas,Beata,o jei as neturiu juodos duonos,ka galeciau det vietoj jos. Cia UK. Gal ka patarsi,labai megsta mano seimyna burokelius tai ieskau idomesniu variantu,kaip juos paruost,nes vien virti nusibodo. Aciu
Laba diena,nuoširdus ačiū Jums už gardžius receptus. Lauksime.
Labai ačiū už puikų receptą! Norėčiau paklausti, kažin, ar laikytųsi burokėliai, jei juos į stiklainius dėčiau susmulkintus (tarkuotus, ar pjaustytus)? Ačiū už atsakymą
Kiek dienų burokėlius rauginti? Koks jų „galiojimas“ jiems jau surūgus?
lLabai seniai raugiu burokelius, bet raugiu juos „kaimiskai“, be imantriu prieskoniu(kvapiuju pipiru, rozmarino). Iberiu kmynu(mazdaug desertini sauksta/2ltr vandens). Taip raugdavo mano mociute ir mama. P.s. Skystis visuomet buna glitnus
Aurelija, ar galetumete parasyti tikslesni recepta
Labutis,
Toms, kurios rase, kad negalima perziureti siuzeto. Galima, tik nevisada atsidaro. Ziurejau jau 2 kartus. Siandien taip pat. Einu raugti burokeliu -:)
labai skanu o kad nematote siužeto negali būti reikia paspausti ten kur parašyta čia ir tikrai rodys
Ar yra tikslesnis receptas. Kiek reiktu miltu, jeigu juos deti vietoje duonos
Video šiuo metu nepaleidžia, tad gal galėtumėt įkelti gaminimo eigą (tiksliai kaip ką daryti)? Ačiū
uzraugus-laikyti siltai ant peciaus
negaliu perziureti recepto raugintu burokeliu, gal kas galit parasyti
Prasau kas nors parasykite aprasyma darbu eigos. Neatsidaro filmukas.
Rauginti nevirti burokėliai visais atžvilgiais – pasaka.
Jau dg metu atgal pamokinta močiutės taip darau:virtus burokėlius stambiai supjaustau juos ir sudedu y slovika, užpilu šalto vandens, lauro lapų pora, kvapiųjų ir juodųjų pipirų,druskos pora sauksciuku ir viskas.. Nieko nekaltinu.. Puikiai rugsta labai skanu
Ir man nerodo. 🙁
Deja, nors ir išbandžiau visas naršykles, video paleisti nepavyko – prasisuka tik reklamos. Galbūt galima rasti rašytinę recepto versiją?
Jus atrodot kaip seses
Labai panasios!!!
Jusu video nerodo. Ismeta lentele su uzrasu:
404 Not Found
Aciu uz recepta ! Japonijoje pries valgi visuomet duodami ivairus rauginti dalykai sveikatai gerinti. Labai popiliarus yra rauginti beklazanai su raudonomis dilgelemis, taip pat rauginti wasabi stiebai ir ziedai. O fermentuota slyva baltu ryziu kukulyje yra lyginama su Japonijos veliava, raudona baltame 🙂
O kazkur dar valgiau raugintus agrastus. Irgi skanu.