8241
Beatos virtuvė

Dideli varškės blynai

(7)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 3–4 šaukštų cukraus
  • 350 g varškės
  • 70 ml kefyro ar graikiško jogurto
  • žiupsnio druskos
  • 5 šaukštų viso grūdo kvietinių miltų
  • 2 šaukštų kama miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio muskato
  • aliejaus kepti
  • grietinės patiekti
  • trintų uogų patiekti

Minkšti ir purūs, lengvi varškiniai blynai su trintomis uogomis. Tikrai negalima jų atsivalgyti. Taps šeimos favoritais.

Gaminame: kiaušinius išplakame su cukrumi ir ištriname su varške. Įpilame kefyro, pasūdome ir išmaišome.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kama miltais ir muskatu (jei neturite kama miltų, keiskite juos viso grūdo kvietiniais, speltų, avižiniais miltais arba maltais riešutais). Persijojame. Įmaišome miltus į varškės masę. Tešla bus tiršta, grietinės konsistencijos.

Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepame didelius blynus. Patiekiame su grietine ir uogomis.

P.S. Kama miltai, importas iš kaimynų estų, tai skrudintų rugių, kviečių, miežių ir džiovintų žirnių grūdai. Visos šios sudėtinės dalys yra plikomos, džiovinamos, skrudinamos, valomos ir galiausiai susmulkinamos iki į miltus panašios konsistencijos. Viena iš pagrindinių sudėtinių „Kama“ miltų dalių – žirnių milteliai.

Juos rasite didžiosiuose prekybos centruose. Labai skanu įmaišyti į jorgurtą, kefyrą, palikti išbrinkti ir skanauti.

 

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. Živilė parašė:

    Sveiki, ar vietoj kama miltų galima dėti daugiau įprastų? Ar jie kažkuo labai išskirtiniai? 🙂

    • Kulinarė parašė:

      Šiaip kama miltai niekuo nėra ypatingi, kalbant apie poveikį kepiniams. Jie yra šiek tiek stambesni ir skrudinti, tad jų poskonis labai skanus. Aš juos dedu į kefyrą, pabarstau cinamonu ir geriu, nes labai maistinga ir skanu 🙂

    • Dalia parašė:

      Tikrai, ir man rūpi. Ar iprastiniai miltai sugadins blynu? O gal galima pakeist migdolu miltais?

    • Beata Nicholson parašė:

      Taip, Živile, žinoma galima, o kama miltai yra skrudinti todėl suteikia saldesnį, ryškesnį skonį.

      • Živilė parašė:

        Ačiū, Beata, už receptą! Blynai nuostabūs! Mano metinukė du blynelius pasigardžiuodama suvalgė!
        Tik dėjau ką turėjau namie, tai paprastą ekologišką jogurtą be skonių ir paprastus miltus.

  2. Aurelija parašė:

    Išbandžiau šiandien šį receptą :). Apskritai GAVOSI labai skanūs varškėčiai. GAVOSI, nes šiaip varškėčiai niekada nepavykdavo.O toliau, tai jie visai nepanašūs į Beatos nuotraukoje esančius blynus, mat tešla, net su nurodytu kiekiu miltų gavosi tirštoka, kad padaryt tikrai didelius blynus (ne lietinių dydžio aišku), ir vartant plyšo. Tad aš įdėjau dar šaukštą miltų ir tada jau man reikėjo su dviem šaukštais dėti tešlą į keptuvę, nes tešla pasidarė gerokai lipni. Bet blynai nebeplyšo ir išsipūtė :). Receptą pasilieku ateičiai, nes svarbiausia, kad varškėčiai GAVOSI ir buvo labai skanu :)!
    Tiesa, dėjau tik paprastus kvietinius miltus ir keturis šaukštus cukraus (kas nemėgsta saldžiai, bus per saldu su tokiu kiekiu). Taip pat naudojau rūpią sausą varškę, o ne tą drėgną, smulkią, kur mažuose pakeliuose būna (dėl ko tikrai tikiu tešlos konsistencija galėjo gerokai skirtis).

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.