Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 škšt. sviesto ar margarino
1-2 vidutinių svogūnų
1 vidutinio dydžio morkos (nebūtina), tarkuotos
1,5 puodelio sultinio
1/3 puodelio miltų
1 puodelio riebesnio pieno ar grietinės
1 šaukšto kmynų
Juodųjų pipirų, druskos pagarinimui
1 puodelio čederio ar kokio kito gerai besilydančio sūrio
3-4 rūkytų dešrelių
1/2 butelio alaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Puode ištirpinti sviestą, sudėti supjaustytus svogūnus ir tarkuotą morką  ir pakepti kol taps minkšti ir auksiniai.

2

Atskirame dubenyje gerai išmaišyti sultinį ir miltus ir supilti į svogūnus ir morkas. Supilti pieną, kmynus, druską ir pipirus.

3

Maišant virti ant mažos ugnies maždaug penkias minutes kol ksytis sutirštės.

4

Palaipsniui dėti tarkuotą sūrį, kad sūris pradėtų lydytis.

5

Dažnai maišant ir neleidžiant skysčiui užvirti, sudėti pjaustytą riekėlmis dešą (nors aš ją kepu kartu su svogūnais) ir supilti alų. Pavirti, kad sriuab tolygiai sušiltų.

6
Ingredientai
Patarimas

Patiekti su lietuviška duona su kmynais.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Pirma karta nusivyliau Beatos receptu,visas puodas sriubos į šiukšlių dėžę iškeliavo:( Kas gali šilto alaus skonio sriuba valgyt brrrr … Dar karta tikrai virsiu,bet alų paliksiu ramybėje, nes sūrio sriuba labai skani buvo,iki supilant alų .

Rašyti komentarą