Spausdinti

Šitam tikrai super geram vegetariškam ir labai sveikam, ir beveik be riebalų, patiekalui reikia visokiausių daržovių, kas ką turi, tas tą ir deda…Tikrai labai geras dalykas…

Marokietiškas daržovių tadžinas arba troškinys

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Didelio svogūno
Pusės česnako
Kvapiojo moliūgo (buttenut squash)
2 mažų cukinijų
Konservuotų pomidorų skardinės
Saldžiojo pipiro
Obuolio didoko
Poros saujų razinų
Skardinės avinžirnių (chickpeas)
Aliejaus trupučio
Šaukštas maltos kalendros
Šaukšto ir pusės malto kumino
Šaukšto paprikos miltelių
Trupučio cinamono
Šafrano žiupsnelio
Imbiero piršto
Druskos arba daržovių sultinio – man labai patinka Marigold buljonas toks, kur milteliais. Truputį įdėti – ir sūrumo, ir skonio duoda…
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūną pakepinti kol suminkštės. Tada dėti česnaką, palaukti kol pakvips, sudėti prieskonius (išskyrus šafraną, jį dėti vėliau, kai bus jau skysčio troškiny). (Imbieras – nuskustas ir tarkuotas.)

2

Pakepinti pusę minutės prieskonius su svogūnais, kol aromatas pasklis…

3

Sudėti daržoves, razinas, obuolį, pomidorus, išskyrus avinžirnius, kuriuos aš sudedu pabaigoje, kai jau visa kita paruošta, ir belieka tik sušildyti avinžirnius. Na ir viskas…

4

Troškinti apie 40 minučių, kol viskas suminkštės. Tiesa, vandens dar maždaug pusės stiklinės reikėtų įpilti, kad užtektinai skysčio būtų.

5

Pabaigoje įmaišyti harisos… Bet su ja atsargiai, nes kaip ir minėjau, harissa yra atominis reikalas, ir paskui, jei nepagailėsi, tai aštrumo niekaip neišimsi…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Tikrai labai geras dalykas! moliugo mazai turejau, tai pamaisiau su bulvem ir morkom 🙂 Ir vietoj valgomojo sauksto visu prieskoniu po arbatini sauksteli…
    Aciu uz recepta

Rašyti komentarą