Spausdinti

Daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

0
komentarai
14
Porcijos
4 asm.

Reikės:

sviesto kepimui
100 g šalto rūkymo kiaulienos filė
4-5 virtų bulvių
2 saldžiųjų paprikų
7 kiaušinių
250 ml grietinės
ryšulėlio laiškinių svogūnų
pertražolių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustome rūkytą kiaulieną.

2

Užkaičiame keptuvę ir joje išlydome sviestą. Kol sviestas lydosi, supjaustome papriką. Beriame paprikos gabalėlius į keptuvę ir šiek tiek apkepiname kol paprikos suminkštės.

3

Tada sudedame stambiai supjaustytas virtas bulves ir užberiame smulkintą kiaulienos filė.

4

Sukapojame laiškinius svogūnus bei pabarstome kepinamas daržoves, taip pat įberiame ir saujelę smulkintų petražolių. Paskaniname druska bei pipirais, išmaišome ir kepame.

5

Kol viskas kepa, sumušame į dubenį visus kiaušinius, pilame 250 ml grietinės ir paplakame šluotele, kol masė taps vienalytė. Įberiame druskos bei pipirų ir plakinį supilame į keptuvę su daržovėmis.

6

Keptuvę pašauname į 180 laipsnių orkaitę 15-20 minučių. Jei Jūsų keptuvės orkaitėje naudoti negalima, prieš pildami kiaušinių plakinį, perdėkite kepintas daržoves į kepimo indą, o tada užpilkite plakiniu.

7

Iškepusį pyragą gražiai išverskite ant pjaustymo lentos ar lėkštės.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki,zaviuosi Beata ir nuostabiais jos receptais. Siandien pietums bandysiu gaminti sia tortilija 🙂 Aciu uz receptuka.

  2. Pagaminau sia tortila(kitaip darzoviu pyraga) ir tikrai kad geras labai skonis ir sotu 🙂 Aciu dar karta uz recepta,lauksim nauju:)

  3. Kepiau vakar vakarienei ir deja man pasirode kiek riebokas apkepas, kita karta deciau bent perpus maziau grietines 🙂 Bet siaip esu didziule Beatos gerbeja ir praktiskai visus receptus isbandziau, dauguma gaminu nuolat, aciu uz idomias idejas 😉

  4. Ir aš vakar išbandžiau šitą receptuką, tik kažką, matyt, blogai padariau, nes man jis visas apvertus pabiro smulkiais gabaliukais, neiškrito kaip pyragas….:/ skonis vis tiek buvo labai geras, tai tikrai bandysiu kitą kartą, gal išeis jau kaip pyragą išimti 🙂

  5. Labai mane isgelbejo sitas pyragas uzsukus sveciams kai saldytuve nelabai ko buvo, tik vakarykstes bulves su darzovemis ir vistiena. Greita silta ir sotu. O pyraga sveciai patys atsinese. Aciu Beata

  6. o galima deti vietoje kiaulienos kalakutiena, o vietoje bulviu prideti daugiau darzoviu ( brokoliai ir pan.)?

  7. Gaminau si skanumyna siandien, visiems labai patiko, dadejau is saves tik pievagrybiu… skonis fantastiskas… aciu jums Beata 🙂

  8. Pabandeme si patiekaliuka, vyro komentaras buvo- valgau taip skaniai, kad net ausys linksta 🙂 aciu uz receptuka

  9. Sveika, Beata,

    Mano draugo mama – ispanė – kepa tortilla, tik eiga šiek tiek kitokia: Bulvės nepilnai iškepamos kartu su supjaustytu svogūnu keptuvėje, gausiai pripiltoje alyvuogių aliejaus, tada išgrėbiamos ir paliekamos akimirkai kiaurasamtyje, kad nusivarvėtų, o tada sudedamos į kiaušinių plakinį, palaikomos apie 5 min. Visa tai yra kepama ant keptuvės su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apverčia tortilla ji paprastai – panaudoja kaip dangtį didelę lėkštę. Prie tortillos labai tinka paskrudinta duona (mūsiškas atitikmuo būtų panašus į batoną), patepta pertrintu pomidoru (kas mėgsta – dar truputis druskos ir alyvuogių aliejus ant pomidorų tyrės).

    Aš jai pasiūlysiu pabandyti iškepti tortillą orkaitėje 🙂

Rašyti komentarą