8241
Beatos virtuvė

Daržovių gratinas su traškia riešutų ir avižų plutele

(0)
Reikės:
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 4 mažų ar 2 didelių morkų
  • 2 obuolių
  • 1 saliero šaknies
  • 5 šaukštų šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • 2 kupinų šaukštų medaus
  • 6 čiobrelių šakelių
  • 2 šaukštų obuolių acto
  • druskos
  • pipirų
  • Trupiniams:
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 100 g kietojo parmezano tipo sūrio
  • 70 g lazdynų riešutų
  • 50 g minkšto sviesto
  • žiupsnio druskos
  • pipirų

Šis patiekalas – kaip puikiausias daržovių pyragas. Patiks net tiems, kurie nėra didžiausi daržovių gerbėjai. Apkepusios morkos, cukinijos, salierai ir obuoliai apibarstomi sūrio, riešutų ir avižinių dribsnių trupiniais, tada visiškai apskrudinami. Jei jūsų šeimoje yra vegetarų, šis asorti jiems bus nuostabus pagrindinis patiekalas.

Gaminame:
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
Daržoves supjaustome: salierą ir morkas pjaustome mažesniais gabaliukais, cukiniją ir obuolius – didesniais, nes jie iškeps greičiau.
Ant daržovių pašlakstome aliejaus, pašildyto medaus (jei jis buvo kietas), pasūdome, pagardiname pipirais, sumetame čiobrelių šakeles. Rankomis gerai pavoliojame daržoves prieskoniuose.
Daržoves suberiame į erdvesnį kepimo indą (kad jų sluoksnis būtų plonas) ir šauname į orkaitę kepti 45 minutes, kad suminkštėtų ir apskrustų.
Riešutus pasmulkiname peiliu ar virtuviniu kombainu, sutarkuojame sūrį.
Avižinius dribsnius pirštais pertriname su sviestu, parmezanu ir riešutais, kad susidarytų rupūs trupiniai.
Trupinius užberiame ant šiek tiek paskrudusių daržovių ir kepame dar apie 20 minučių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.