8241
Beatos virtuvė

Daržovių blynai

(12)
Reikės:
  • 1 morkos
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 170 g moliūgo
  • 3 brokolio žiedų/galvučių
  • 2-3 bulvių
  • ½ poro
  • saujelės baziliko lapelių
  • saujelės krapų
  • 2 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • 5 šaukštų rupių ruginių ar kvietinių miltų
  • „Obelių“ rapsų aliejaus kepimui

Jei mėgstate bulvinius blynus, šie irgi taps mėgstamiausiais. Sotūs, maistingi, praturtinti daržovėmis, pilni gerųjų skaidulų. Pamaitins visą minią. Naudokite daržoves, kurias turite ir kurias mėgstate labiausiai, gardinkite grybais, įtarkuokite fermentinio ar įtrupinkite ir fetos sūrio. Skaniausi su jogurtu, grietine ar varškės padažu su krapais. Svarbu atminti, kad šie blynai labai daržovingi ir jiems reikia laiko iškepti. Todėl kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kad nesudegtų.

Sutarkuojame visas daržoves smulkia tarka (ne burokine). Porą smulkiai supjaustome, pasmulkiname baziliko lapelius. Įmušame kiaušinius, įberiame druskos, šviežiai maltų pipirų ir išmaišome. Beriame miltus, gerai išmaišome.

Keptuvę įkaitiname. Pilame porą šaukštų aliejaus, palaukiame kol jis įkais ir dedame po šaukštą tešlos, paspaudžiame šaukštu iš viršaus. Kepame ant vidutinės kaitros, kad gražiai ir tolygiai apskrustų, apverčiame ir gerai pakepiname ir kitą pusę. Aliejaus perteklių nugeriame popieriniu rakšluosčiu.

darzoviu blynai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (22 balsai, vidurkis: 3,23 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kamilė parašė:

    Labas vakaras, norėjau pasiklausti ar reikia iš tešlos nupilti skystymą?

  2. Asta parašė:

    Žiūrint į nuotrauką netrodo blynai kuriuos norisi išsikepti, kyla klausimas, ar verta šį retcepta publikuoti viešoje erdvėje.

  3. Dovilė parašė:

    Ar galima rizikuoti tarkuoti su burokine tarka?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Dovile, rizikuoti galima, bus grubesnės konsistencijos blynai, ne tokie minkšti ir purūs, tačiau galima, nors geriausiai tikrai šiaudeliais tarkuot arba smulkiai.

  4. Inga parašė:

    Miela Beata, labai skaniai atrodo jusu blynukai.
    Noreciau ju pakept savo 1,4metu vyrukui. Tik kyla klausimas ar bus ne per riebu. Kadangi jau minciu truksta su maisto ruosyba, pamaniau gal butu galima juos kazkaip orkaiteje pakept?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Inga, oj jei keptuvė gera, neprigeria daug aliejaus kai kepate kitus blynus, tai viskas bus gerai, aš kepu visada su šlakeliu aliejaus. Galite ir orkaitėje pabandyti, patepkite viršų aliejumi ir kepkite bent pusvalandį, gausis kaip bandutės. Sėkmės

  5. Alina parašė:

    Skyscio nenupyliau (nepaskaiciau komentaru ruosdama), tad idejau pora saukstu daugiau miltu (dejau pilno grudo). Labai skanu! Dekinga uz paprasta, bet gardu recepta.

  6. Jurgita parašė:

    Beata, nuostabūs blynukai, ačiū už receptą

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.