Spausdinti

Jei mėgstate bulvinius blynus, šie irgi taps mėgstamiausiais. Sotūs, maistingi, praturtinti daržovėmis, pilni gerųjų skaidulų. Pamaitins visą minią. Naudokite daržoves, kurias turite ir kurias mėgstate labiausiai, gardinkite grybais, įtarkuokite fermentinio ar įtrupinkite ir fetos sūrio. Skaniausi su jogurtu, grietine ar varškės padažu su krapais.

Daržovių blynai su sūriu

0
komentarai
12
Porcijos
2 asm.

Reikės:

1 morkos
1 nedidelės cukinijos
170 g moliūgo
3 brokolio žiedų/galvučių
2-3 bulvių
½ poro
saujelės baziliko lapelių
saujelės krapų
2 kiaušinių
druskos, pipirų
5 šaukštų rupių ruginių ar kvietinių miltų
„Obelių“ rapsų aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Sutarkuojame visas daržoves smulkia tarka (ne burokine). Porą smulkiai supjaustome, pasmulkiname baziliko lapelius. Įmušame kiaušinius, įberiame druskos, šviežiai maltų pipirų ir išmaišome. Beriame miltus, gerai išmaišome.

2

Keptuvę įkaitiname. Pilame porą šaukštų aliejaus, palaukiame kol jis įkais ir dedame po šaukštą tešlos, paspaudžiame šaukštu iš viršaus. Kepame ant vidutinės kaitros, kad gražiai ir tolygiai apskrustų, apverčiame ir gerai pakepiname ir kitą pusę. Aliejaus perteklių nugeriame popieriniu rakšluosčiu.

Ingredientai
Patarimas

Svarbu atminti, kad šie blynai labai daržovingi ir jiems reikia laiko iškepti. Todėl kepkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies, kad nesudegtų.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Žiūrint į nuotrauką netrodo blynai kuriuos norisi išsikepti, kyla klausimas, ar verta šį retcepta publikuoti viešoje erdvėje.

  2. Miela Beata, labai skaniai atrodo jusu blynukai.
    Noreciau ju pakept savo 1,4metu vyrukui. Tik kyla klausimas ar bus ne per riebu. Kadangi jau minciu truksta su maisto ruosyba, pamaniau gal butu galima juos kazkaip orkaiteje pakept?

  3. Skyscio nenupyliau (nepaskaiciau komentaru ruosdama), tad idejau pora saukstu daugiau miltu (dejau pilno grudo). Labai skanu! Dekinga uz paprasta, bet gardu recepta.

Rašyti komentarą