Spausdinti

Man labai patinka įprastam maistui suteikti naują, turtingesnį impulsą. Paprastus lietinius blynus papildę daržovėmis gausime gausų privalumų rinkinį: bus sočiau, maistingiau, sveikiau, originaliau.

Iš tokių lietinių galite daryti suktinukus su įvairiausiais įdarais, nors šis didelis blynas ir vienas yra beveik soti porcija.

Receptas iš „Mamų knyga”.

 

 

Daržoviški lietiniai

0
komentarai
9
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
20 min.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Reikės:

2 vidutinio dydžio morkų
0,5 vidutinio dydžio cukinijos
saujos petražolių ir krapų
3 kiaušinių
300–350 ml kefyro
200 g viso grūdo kvietinių miltų
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio cukraus
aliejaus kepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Morkas nuskutame. Jei norite, cukiniją taip pat nulupkite. Šias daržoves sutarkuojame smulkiais šiaudeliais. Susmulkiname prieskonines žoleles.

2

Kiaušinius gerai išplakame su kefyru ir druska. Kiaušinių plakinį sumaišome su daržovėmis ir žalumynais.

3

Suberiame miltus ir išmaišome. Tešla bus skysta, kad keptuvėje galėtume išlieti didelį blyną.

4

Įkaitiname keptuvę. Popieriniu rankšluosčiu patepame ją aliejumi ir pilame 2–3 šaukštus tešlos. Vartydami keptuvę kuo plačiau paskirstome tešlą.
Kepdami kantriai palaukite, kol sutvirtės blyno apačia, tik tada jį apverskite plačia mentele.

Ingredientai
Patarimas
  • Įdaras suktinukams: tepamoji varškė, sumaišyta su rūkyta lašiša ir daug krapų. Tokius suktinukus gardinkite ant viršaus užlašindami kelis citrinų sulčių lašelius.
  • Kepkite mažus blynukus, ant jų dėkite po šaukštelį grietinės ir smulkiai supjaustytų daržovių (agurkų ir pomidorų, avokadų ir pomidorų arba lašišos ir ridikėlių).

 

 

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Skaniai, sveikai ir sociai atrodo. Butinai pabandysiu. Mano patarimas: darykit bent jau pora nuotrauku gaminimo eigoje. To labai truksta.

  2. Beata, jūs bent skaitote savo receptus, kuriuos įkeliate? Bandžiau šitus blynus, bet gavosi stori ir tešla neskysta, tai ką jau kalbėti “Vartydami keptuvę kuo plačiau paskirstome tešlą.” Jau gamindama žinojau, kad nelogiška, jog išeis kažkas panašaus į lietinį su tiek miltų ir kefyru.

  3. Viską teko išmesti, iš išorės sudegę, o vidus dar žalias, kad ir ant kokios mažos ugnies kepiau. Didelis blynas juo labiau atrodo neįmanomas, nes net mažiukai plyšo, degė, o vidus neiškepęs.

  4. Na, o man šis receptas patinka ir puikiai pavyksta, ne kartą kepiau, valgiau ir vaišinau! Puikus skonis valgant tiek šaltus, tiek pašildytus ar ką tik iškeptus!

  5. Labai fantastiski, o ypac likusios traskios darzoves tesloje. Irtaukiu i savo top receptus, kuriuos gaminu gan daznai Gaila neiseina nuotraukos ikelti pasigirti

Rašyti komentarą