8241
Beatos virtuvė

Daržoviniai keksiukai su viso grūdo ruginiais miltais

(4)
Reikės:
  • 120 g viso grūdo ruginių miltų „Malsena"
  • 120 g kvietinių miltų
  • 100 g sviesto (arba 100 ml aliejaus)
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g fetos
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 3 kiaušinių
  • 1 šaukšto grietinės
  • saujos saulėje džiovintų pomidorų
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • 1,5 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • druskos

Viso grūdo ruginiai miltai tinka ne tiktai duonai, bet ir kepiniams. Šie nesaldūs keksiukai pradžiugins per pusryčius, juos galima neštis ir į iškylą gamtoje ar valgyti kaip bandelę prie sriubos. Tarkuota cukinija suteikia kepiniams su ruginiais miltais lengvumo ir gaivumo. Rupi šių keksiukų tekstūra labai gerai dera su tokiais priedais kaip sūris ir saulėje džiovinti pomidorai.

  1. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakame su šaukštu grietinės ir dosniu žiupsniu druskos. Tuomet pamažu pilame ir įplakame ištirpintą sviestą arba aliejų. Įberiame šaukštelį raudonėlio.
  2. Abiejų rūšių miltus sumaišome su kepimo milteliais ir soda, beriame į kiaušinių plakinį vis maišydami, kad neliktų gumuliukų.
  3. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka ir įmaišome į tešlą.
  4. Į ją dedame ir pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, beriame tarkuotą sūrį ir gabalėliais sutrupintą fetą.
  5. Pilame į keksiukų formeles. Kepame 180 °C orkaitėje 30-35 min.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Asta parašė:

    O ar būtų galima miltus pakeisti gluten free miltais? Ar gautusi pakankamai gera tešla?

  2. Barbora parašė:

    Sveiki!

    Ar galima pridėti vištienos faršo į keksiukus? Noriu keksiukų su mėsa 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.