8241
Beatos virtuvė

Cukrinukai „Rohlicky”

(20)

Jau lapkričio mėnesį Čekijoje, kur beeitum, - parduotuvėje, kirpykloje, vaikų darželyje moterys pradeda kalbėti apie Kalėdinius cukrinukus (Vanocni cukrovi). Prasideda Kalėdinių cukrinukų kepimo karštinė! Visur tik ir kalbama, kiek, kokių rūšių cukrinukų keps, kiek jau turi išsikepusios ir kur kokį įdomesnį receptą kuri aptiko. Iš nurodyto produktų kiekio išsikepsite labai daug cukrinukų, kokias 3-4 skardas. Žinoma, jei nelipdysite cukrinukų gigantų. Tai jei bandote pirmą kartą, galite daryti ir iš pusės nurodytų produktų.

Reikės:
  • 500 g miltų (kvietinių )
  • 140 g cukraus pudros
  • 400 g margarino,
  • 140 g maltų lazdyno riešutų
  • cukraus pudros apvoliojimui

Miltus persijojame su cukraus pudra. Įdedame sutarkuotą margariną ir maltus riešutus. Viską išmaišome ir išminkome. Suminkytą tešlą paliekame šaldytuve mažiausiai trims valandoms. Išimame ir formuojame ragelius (kaip nuotraukoje).

Beatos virtuve_cukrinukai „Rochlicky"

Skardą išklojame kepimo popieriumi. Kepame 150º laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Palaukiame, kol gražiai patamsės cukrinukų krašteliai. Dar šiltus apvoliojame cukraus pudroje. Skanaus!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Na ką savaitgalį gaminsim 🙂

  2. Julija parašė:

    Kaip smagu, kad atsirado sis receptas! Esu girdejusi apie siuos skanestus ir labai norejau kada pati issikepti ir paragauti. Aciu!

  3. Sausainis parašė:

    O kaip juos reikia laikyti (brandinti). maiselyje, ar dezuteje?

  4. Lijana parašė:

    Mano kalėdinių sausainių receptas iš esmės panašus, tik dar dedu 20 g kakavos, 1 arbatinį šaukštelį cinamono, truputį druskos. (labai gerai sužaidžia cinamonas su kakava). Iš tešlos darau „dešras“, kurias palaikau šaldytuve, kad būtų lengva pjaustyti maždaug 0,5 cm storio griežinėliais Gaunam apvalios formos sausainukus. Laabai skanūs.

  5. Lina parašė:

    O vietoj margarino galima naudoti sviestą?

  6. kristina parašė:

    ar galima daryti kitokiu formu cukrinukus

  7. sausainis parašė:

    PAGALBOS-padariau tesla is puses normos.bet nelabai korejo sukibti.laikau saldytuve jau puse dienos.bet ji tokia trapi.nelabai pavyksta padaryti pusmenuliukus.geriausiu atveju lazdeles iseina 🙁

  8. Vilija parašė:

    Superiniai sausainiai. Pasidariau vieną porciją. Pasidėjau, galvoju bus svečiui pavaišinti. Po truputį prie kavos jau baigiu ir be svečių. Kepsiu dar būtinai. O dėl trapumo – man taip pat sunkiai lipdėsi, todėl įdėjau pora šaukštų grietinės ir valio viskas gavosi šauniai.

  9. Katrin parašė:

    Sveiki, nieko nesuprantu. Viska dariau pagal recepta. Tik dejau Dvaro sviesta. Bet man gavosi biri mase, o ne tesla. :-((. Dabar stovi saldytuve. Manau, rytoj dar reikes ideti sviesto. Nes nezinau kaip dar gauti tesla, o ne biria kose

  10. simona parašė:

    Sveiki, norejau paklaust jei tesla saldytyve palikciau ilgiau nei 3 val, o per nakti, ar butu blogai?

  11. jolanta parašė:

    Labai skanus sausainukai.Ragelio formos padaryt neisejo,bet skonis superinis.Prasita savaitgali vel dariau,bet dejau graikiskus riesutus,irgi labai skanus.Aciu uz receptuka:-)

  12. Marija parašė:

    Nuostabus receptas, kepiau kelis kartus ir dar būtinai kepsiu 🙂 išeina ir rageliai padaryti, ir tešla vientisa išeina, neprireikia ir grietinės 🙂 tiesiog reikia neskubėti ir turėti kantrybės paminkyti tešlą, nes nuo šiltų rankų sviestas pratirpsta ir tešla gražiai sulimpa. Sėkmės gaminant! 😉

  13. Jovita parašė:

    Labai skanus sausainiai. Vyras nepatikejo, kad pati gaminau 🙂

  14. Aida parašė:

    Tai tradiciniai vaniliniai rageliai, kepami Kalėdų proga Čekijoje. Tikrai vieni iš mėgiamiausių. Mūsų krašte kūčių vakara 12 patiekalų ant stalo, o pas juos štai tokie gardėsiai. Į cukraus pudra reiktu įberti vanilinio cukraus, o jei tešla labai biri įpilti šaukštą pieno. Su sviestu ir migdoliniais riešutais dar švelnesnio skonio.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.