8241
Beatos virtuvė

Cukinijų, pomidorų ir kaparėlių salotos

(10)
Reikės:
  • Didelei lėkštei salotų pagaminti reikės:
  • 4–5 pomidorų arba 2 kekių mažų pomidoriukų (galite rinktis įvairius)
  • 2–3 nedidelių cukinijų
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Kaparėlių pestui:
  • 30 didelių kaparių uogų be kotelių (apie 300 g)
  • ½ citrinos sulčių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • ryšulėlio petražolių
  • ryšulėlio bazilikų

O kad jau tikrai įtikinčiau, koks įvairus ir spalvingas tas daržovių pasaulis, dalinuosi su jumis puikiu receptu iš naujausios knygos “Beatos virtuvė: daugiau daržovių”. Tai yra tobulos vasaros salotos, kai cukinijų daržuose nors vežimu vežk. Tik aš kalbu apie mažutes, kaip didelis agurkas, o ne mažo šuns dydžio cukinijas… Tuo metu ir pomidorus valgome ne vienetais, o krepšiais, bet galite ruošti tik cukinijas.

Paslaptis yra tokia: cukinijas supjaustome plonomis juostelėmis, tada žaibiškai apkepame keptuvėje, tik greitis tikrai kaip žaibo blykstelėjimas, nes jas reikia tik truputį suminkštinti ir vos vos drėgmę nugarinti.

Kaparėlių užpilas yra pritrenkiantis. Čia aš naudoju dideles kaparių uogas, jas sumalu mažame malūnėlyje su petražolėmis ir bazilikais bei šlakeliu aliejaus ir citrinų sulčių. Jis tirštas, todėl man panašus į pesto padažą.

Gaminame:

1. Pirmiausia sudorojame cukiniją, o toliau viskas paprasta. Cukinijas daržovių skutikliu supjaustykite juostelėmis.

2. Cukinijas dėkite į keptuvę vienu sluoksniu ir greitai apkepkite su šlakeliu aliejaus. Tik minutę – ir viskas, verskite jas į lėkštę, o į keptuvę dėkite kitas.

3. Pomidorus supjaustykite kaip patinka.

4. Dėkite į lėkštę pomidorus su cukinijomis.

5. Paruoškite kaparėlių pestą: petražoles ir bazilikus smulkiai supjaustykite, į nedidelį maisto kombainą berkite kaparius, pilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų bei susmulkintas žoleles ir viską sumalkite. Išeis tiršta košelė, bet kai ją priglausite prie daržovių, padažas suskystės. Jei neturite maisto kombaino, tai kaparių uogas susmulkinkite peiliu ir sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis ir žolelėmis.

Originaliame mano išradimo produktų sąraše pomidorų nebuvo, bet jie čia labai tinka. Niekada neprašausite pro šalį, jei kartu patieksite didelį žalių lapinių salotų dubenį ir paskrudintos duonos. Cukinijas dar galima keisti agurkais, tik, žinoma, jų į keptuvę nesiųskite, tiesiog sumaišykite su kaparių pestu ir pomidorais. Įprastas agurko ir pomidoro duetas tikrai užtrauks naują natą.

Dar daugiau receptų,kuriuos gali įveikti kiekvienas rasite mano knygoje „Beatos virtuvė: daugiau daržovių“.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. luna parašė:

    neskanu man nepatiko

  2. Zivile parašė:

    Neeilinis receptas ir skonis toks gudresnis gaunasi, visai nepabodes, cukinijos suziba naujai. Puiku, labai skaniai buvo suvalgyta.

  3. Veslava parašė:

    Labai skanu, ypač patiko kaparėkių pesto. 🙂

  4. Ingrida parašė:

    super 🙂 labai labai skanu

  5. Renata parašė:

    O kur Lietuvoje galima gauti kapario uogų? Ar čia galima naudoti ir konservuotus kaparėlius?

  6. Justas parašė:

    Nuostabios salotos. Darem prie steiko, tai net uzgoze mesos skoni (nors steikas buvo labai kokybiskas). Super!

  7. kazin parašė:

    o kur druska?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.